Literatura


No Demanis Llobarro fora de temporada; Jaume Ribera i Andreu Martín


Resums dels capítols del llibre

No demanis llobarro fora de

temporada

Capítol 1

Un dia, en Flanagan, un detectiu privat molt jove, mentre estava al seu despatx del magatzem del bar dels seus pares fent negocis, va entrar una noia odiosa: la Maria Gual. Volia proposar-li que continuessin la feina junts i que podria aportar un nou despatx millor després que l'ajudes a que els seus pares vegessin que el seu germà era un criminal juvenil.Com que el germà de la Maria tenia com a pàrquing l'hivernacle necessitaven desempallegar-se d'ell. En Flanagan va acceptar.

Capítol 2

Al dia següent, el Flanagan va anar a parlar amb el germà de la Maria, l'Elies Gual. L'Elies va engegar el Flanagan a l'altra punta del carrer perquè li va preguntar com s'havia fet el mal a la cara intentant ser simpàtic.Com que allò no va funcionar, la Maria va distreure l'Elies per una bona estona i el Flanagan va anar a “la Tasca”, el bar de heavies on solia anar l'Elies a parlar amb en Puti.

Es va vestir heavie i va anar al bar. Va convidar el Puti i el seu amic a unes birres, olives i patates i quan se li van apropar buscant brega, va posar l'excusa que li havia de tornar uns diners que se li havien caigut en una baralla el dia abans a la nit. Quan va conseguir saber tot el que volia li van preguntar que què deia de calers i llavors va aparèixer l'Elies i va embolicar més la troca: s'havia deixat els diners que havia de donar a casa.

Capítol 3

En Flanagan(nom pels amics) havia aconseguit escapar-se d'un pèl de “La Tasca”, perseguit pel Puti i companyia i no el van atrapar gràcies al cambrer que els va aturar. Després d'allò va anar a l'obra on deien que un paleta li havia deixat la cara com un mapa a l'Elies Gual i fent-se passar pel seu germà va parlar amb un paleta. El paleta li va dir que el Núñez havia plegat i que li digués a l'Elies unes quantes coses. Parlant amb la Pili van arribar a la conclusió que el paleta no li havia trencat la cara a l'Elies i que tot ho deia per fardar. També es van adonar dels misteriosos aprovats de l'Elies en aquell curs, quan l'havia suspès tres anys seguits. Van endevinar que el Pantasma segurament l'ajudava donant-li abans una còpia de l'examen a ell, per cas de xantatge. Al dia següent el Joan va veure sortir el Pantasma de l'escola i ell amb l'excusa que es trobava malament es va escapar i va seguir-lo fins “La Caixa”. Quan va tornar a l'escola va dir a la Pili en un moment que sortís per la finestra i seguís en Pantasma.

Capítol 4

Quan buscava a la Pili perquè li digués tot el que havia fet el Pantasma li va donar una bufetada i es va posar a cridar que era un mal detectiu. La Pili li va dir que el Pantasma l'únic que havia fet a “La Caixa” era treure diners. Van acordar que ella vigilaria l'Elies i que en Flanagan vigilaria el Miguel. Quan va acabar de fer fotocòpies va entrar a casa seva i se li va caure un sobre que contenia molts bitllets,200.000 ptes. aproximadament. Les va posar en una bossa blanca i es va dirigir cap a la Rambles. Va entrar a un bar. Esperava algú. Va deixar la bossa al penjarobes i va anar al lavabo. En aquell moment va entrar un moreno de neu molt modern que va deixar una bossa al costat de la del Pantasma. Va parlar amb el cambrer i va fer veure que s'havia equivocat, però quan va anar a agafar la bossa va agafar la dels bitllets! El modern va sortir a grans gambades amb el Flanagan darrera. El moreno va pujar a un Opel Kadett i el Flanagan amb un taxi. Van seguir el cotxe del Modern fins al taller del Lejía, els Tallers Longo.

Capítol 5

En Joan va arreglar comptes pendents(de diners) amb la Maria Gual i va estar enfeinat al seu “despatx”. Hauria de recollir-ho tot perqué els paletes havien de venir a fer-hi obres. Sabia que l'Elies suspendria l'examen de mates perquè ja no tenia l'ajuda del Pantasma, però es va sorprendre quan va saber que havia sortit de l'examen fent veure que es trobava malament.

El Flanagan va assistir a la festa que havien organitzat els del seu curs. Es va posar a ballar amb la Clareta, i va notar un tilín que no era normal. Va acompanyar la Clareta a casa seva i el Lejía, el pare de la Clareta, els va fer pujar a dalt. En Flanagan no s'atrevia a preguntar al Lejía si era el que...

Capítol 6

El Lejía anava oferint coses al Joan però ell deia que no calia .De cop un soroll de motor i unes veus van trencar aquell ambient. Eren el Puti, el Piter i algun brètol més. Volien que el Lejía sortís a la finestra. Un dels brètols no parava de donar cops a la persiana amb una cadena. El Lejía va baixar i el van començar a estomacar. El Flanagan va sentir sorolls i va veure l'Elies que havia entrat, ell també el va veure i el va llençar a una butaca i el va amenaçar. Va agafar un sobre rebregat i se'n va anar. La bòfia va arribar i els heavis van marxar corrents amb les motos. El Lejía va dir que havien sigut uns trinxeraires que feien gresca i que no eren del barri.

Quan el Joan va arribar a casa es va posar a escoltar el Without you.

Capítol 7 UN BON GLOP D'OLI

En Joan va arribar a casa i va sopar una misèria. No parava de pensar en la Clara: en una nit l'havia guanyada i l'havia perduda. El seu pare li va recordar que havia de buidar el despatx al dia següent. L'endemà al matí van estar traginant caixes i coses a un racó del bar. A mig matí en Flanagan va trucar a la Maria i ella li va explicar que havien cremat les motos del Puti i cia. Quan va haver acabat la feina, trucat a la Clareta i discutit amb el seu pare, va anar a la comissaria i arreplegant converses va aconseguir molt bona informació. Més tard en Joan va anar al parc i va veure les motos cremades. Després va apropar-se a casa del Lejía i va veure l'Opel Kadett, el Modern, la bossa de Lolita amb els diners...

Més tard va trucar l'Elies, i va dir que li donaria l'informe comprometedor si l'ajudava a negociar amb el Lejía. Ell va acceptar i van quedar a les 8:00AM en un semàfor.

Capítol 8 “UN LLOBARRO COM UNA BALENA FLANAGAN”

En Joan Anguera va assistir a la seva cita amb l'Elies per recollir l'informe. Hi havia un cotxe aparcat, un Opel Kadett amb un home semblant a un gitano al volant. Quan l'Elies va arribar amb moto, el cotxe se li va tirar a sobre i l'Elies va quedar desmaiat a terra inconscient. El gitano va sortir del cotxe, i va resultar que era un que treballava pel Lejía, i li va regirar les butxaques a l'Elies. Una noia va trucar a una ambulància i quan estaven pujant a l'Elies a dalt es va despertar i va dir una frase molt misteriosa. Quan va arribar a l'hospital va trucar a la Maria per avisar-la de la desgràcia. Ella li va explicar que el dia abans li havia fet portar una capsa de cartró amb fotos a la Tasca, el bar de heavies, així que va decidir anar cap allà.

Capítol 11 UNA COLLA D'ANIMALOTS

En Flanagan estava tancat en una habitació i els seus segrestadors estaven nerviosos perquè es pensaven que la policia tenia la foto. Va arribar el Pantasma i en Joan va descobrir que cada vegada que deia “llobarro” el Pantasma s'alterava. Va deduir que devia tenir un significat especial per a ell. Van arribar el Gitano que havia atropellat a l'Elies i el Moreno de Neu amb una foto, el Lejía i la dona se la van mirar i es van posar a riure perquè la foto que estaven veient no era la foto bona, la incriminaria, sinó una falsa que el Flanagan es pensava que era vertadera. El Pantasma en un atac de ràbia, va començar a cridar que els denunciaria a tots i va dir una frase, on el Flanagan va deduir que traficaven amb drogues. Van obligar a en Flanagan a trucar a la Maria per comprovar si l'Elies estava bé, i la Maria els va dir que si. Van tornar a tancar al Flanagan a l'habitació i va sentir algunes paraules, va sentir que volien anar a l'hospital, a buscar a l'Elies per que els hi digués on era la foto, també el volien matar. La Clareta va arribar i va sentir al Flanagan cridar. El va ajudar a sortir de la casa i van trucar a una ambulància per anar més ràpid a l'hospital.

Capítol 12 VA SER BONIC MENTRE VA DURAR

Mentre esperaven l'ambulància, en Flanagan va explicar a la Clareta la veritat sobre el seu pare però ella era molt tossuda i com s'estimava molt al seu pare, no s'ho va creure. Quan va arribar l'ambulància, la Clareta estava molt emprenyada amb el Flanagan i va fer veure que no el coneixia, així que el Flanagan va pujar sol. Al arribar a l'hospital va fugir corrents de la “camilla” i se'n va anar corrents en direcció a la UVI cridant. Va arribar corrents a l'habitació de l'Elies i al preguntar-li on era la foto, li respon que ja era a la seva propietat. Tot el passadís es va tornar una batalla campal entre els metges i el grup del Lejía. En Flanagan va tornar a casa i la Pili li va donar un sobre, que contenia la foto del Pantasma que l'Elies havia enviat per correu postal. A la foto, s'hi veia al Pantasma amb els pantalons abaixats davant d'un menor. Per darrera es van sentir unes passes que pujaven per les escales... i la porta es va obrir.

Capítol 13 DEIXA-HO CÒRRER, CLARA

Era la noia que no volia veure en aquells moments, era la Clareta Longo. Ella venia disposada a defensar el seu pare però abans de començar veu la foto, i li implora al Flanagan que la estripi, perquè en cas que la vegés la policia atraparien també al seu pare. S'havia adonat que el seu pare era un delinqüent. El Joan es nega a estripar-la. La Clareta surt de casa del Flanagan i ell la segueix. Ella va continuar defensant el seu pare i donant-li les culpes de tot al jove detectiu, però ell li diu que d'aquí un temps ja ho entendrà i li declara el seu amor. Ella mira al Flanagan, es gira i se'n va.

EPÍLEG

Ara , el Flanagan, la Maria i la Pili ja estan instal·lats a l'hivernacle. L'Elies els l'havia concedit després de tot el que havien fet per ell. Ell se n'havia anat a Barcelona a estudiar fotografia, i tenia molt de talent. Ara tots treballaven en les mateixes bestieses de sempre, però en Flanagan, deixava la feina a part per escoltar música i esperar que arribés la Clareta Longo penedida.
Descargar
Enviado por:Andreu
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar