Literatura


La dama del lago; Raimond Chandler


BIBLIOGRAFIA

La Dama del Llac

Chandler, Raimond

Any primera edició: 1943(en angles), 2002(en català).

Any de l'edició del llibre: 2002.

Editorial: Edicions 62

Col·lecció: Butxaca 62

RESUM

A un detectiu privat, Philip Marlowe, se li encarrega un cas. Trobar a la dona d'un home anomenat Kingsley, i mirar si està segura, perquè aparentment s'ha anat a Mèxic amb un home que després desmenteix això. Comença per investigar a la segona residència dels Kingsley, on troba un cadàver. Aparentment es d'una dona anomenada Muriel Chess que el seu home, Bill Chess, confessa haver-la matat. Així comença a investigar més sobre el cas de Muriel Chess que sobre el cas Kingsley. Un dia, parat en el seu cotxe un policia li fot bronca i li diu que no s'acosti al doctor Almore perquè acabarà malament, igual que una persona que li va passar el mateix. Això el fa pensar i es posa a investigar més sobre el cas Almore. D'aquesta forma troba un lligam entre totes aquestes trames i al final descobreix que es el que passa.

Muriel Chess va matar a la dona d'en senyor Kingsley, per venjar-se de la seva infidelitat. Així pren la identitat de la Sra. Kingsley, perquè segons diuen s'assemblen molt. Intenta quedar amb el Sr. Kingsley perquè aquest li ajudi a sortir del país, però aquest no pot anar i li encarrega a Marlowe. Ja al restaurant on han quedat, aquest li diu que no li donarà els diners fins que no li expliqui que passa. A l'habitació de l'hotel on és la Sra. Kingsley Marlowe descobreix la seva vertadera identitat, Muriel Chess, que també és un fals nom. El de veritat és Mildred Haviland. Aquesta l'intenta matar però apareix algú per darrere i deixa inconscient a Marlowe i assassina a Mildred. Quan es desperta es pensa que ha sigut el Sr. Kingsley, però en realitat és Dérgamo, un policia de la ciutat. Marlowe li explica només la primera teoria en que Kingsley mata a Mildred, i van a buscar-lo a la segona residència d'aquest. Ja allí es descobreix que ha sigut Dérgamo i aquest s'intenta escapar, però mor en un control de carretera.

Fitxa de personatges

Philip Marlowe: És el detectiu privat que el Sr. Kingsley contracta per saber on és i com està.

Senyor Kingsley: L'home que contracta al senyor Marlowe. Quan la seva dona desapareix admet que no l'estima. Ara estima a la seva secretaria.

Mildred Haviland: Al principi apareix morta, però després se sap que no era ella. Mata a la Sra. Kingsley i intenta matar a Marlowe però al final es assassinada per Dérgamo.

En principi està aquí perquè suposadament va tenir problemes a la seva antiga ciutat.

Dérgamo: Policia que al principi “avisa” sobre els problemes que pot tenir Marlowe si es fica en les coses del doctor Almore. Havia tingut una relació amb Mildred abans i va venir aquí buscant-la, amb al nom de De Soto.

Bill Chess: És el vigilant de la segona residència dels Kingsley. Confessa haver assassinat a Muriel Chess, encara que és mentida.

ESPAI I TEMPS

La novel·la està ambientada en la Amèrica dels anys quaranta o cinquanta. En una ciutat tranquil·la, tirant cap a poble(He buscat per internet i m'ha sortit Knopf, Nova York).
Descargar
Enviado por:Nipon
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar