Imagen, Audiovisuales y espectáculos


Stargate


1. EL STARGATE

L´StarGate o Porta Estelar es un aparell que el van trobar als voltants de l´any 1930 a Gizah.

Es un anell que pot transportar instantaneament una persona, objecte, ect... d´un punt en l´espai a un altre creant un forat de cuc artificial. Un forat de cuc es crea entre dos Stargates cuansevols si un truca a l´altre. L´Stargate fa servir 6 de 38 simbols, representan constel.lacions, per situar un altre Stargate i fa servir un septim simbol unic en cada Stargate, com punt d´origen.

En total l´StarGate té 39 simbols, en els cuals un es fet servir com a punt d´origen de l´Stargate, y nou "chevrons" dels cuals 7 fa servir per fixar els simbols i marcar una direcció.

2. DHD

El DHD (dial home device) o sistema de trucada a casa. Es un artilugi que serveix per trucar a les direccions de l´StarGate només pitjan els simbols que te dibuixats el DHD. El de la Terra no va ser trobat a Gizah, el tenien els alemans. Es va conseguir activar la porta sense ell. Primer de manera manual al 1945 i actualmet mitjançan ordinadors

3. ACTIVACIÓ DE LA PORTA I COMPOSICIÓ

L´StarGate esta fet d´un material quarzos que no es troba a la Terra, el Naquadah. El Naquadah es va trobar a Abydos, aixi com altres que també componen la porta. El metall es l´unic elemet conegut que absorveix i es carrega amb neutrons. D´alguna manera al carregar-se amb neutrons, la porta forma un forat de cuc arificial y s´estableix amb una altre porta. No reaccionarà amb cap altre substància -- radiació, particules bombardejades, foc, ect ...

L´anell de marcació de la pagina gira en el sentit del rellotge. Quan l´anell gira i fixa els 7 simbols en l´ordre correcte (com la combinació d´una caixa forta) activa la porta de Tau´ri (La Terra) al planeta que correspon a la direcció. Les combinacions , tal i com les van crear els constructors de les portes, corresponen als vertex de les coordenades necesaries per situar un punt a l´espai tridimencional, l´ultim simbol sempre és el punt d´origen

4. L´IRIS

Les Forces Aereas van agafar el mateix exemple que Daniel Jackson a Abydos, i l´acutiació dels antics egipcis: si la porta està enterrada sota una gran quantitat de màteria, bloqueja el camí de quansevol que vulgui creuar-la. Per aquesta raó, les Forces Aereas han construir un iris gegant que es tanca instantaneament sobre la porta. L´iris està tan aprop de l´horitzó resultant (menys de 10 micròmetres) que no permet que res es rematerialitzi al nostre cantó. Per això, es bloqueja perfectament quansevol cosa que provingui d´una activació extraterrestre no autoritzada. Si algú intentés creuar la porta de la Terra amb l´iris tancat, les seves molecules no tenen temps de reconstruír-se (deixen d´existir).

Els equips SG porten un petit transnmisor capas de enviar un senyal a través de la porta, avisan a l´SGC que volen creuar sense estampar-se contre l´iris :). Aquest artilugi es diu G.D.O. Una vegada s´ha enviat la senyal (des del G.D.O) ja es segur creuar la porta. L´iris es inmediatament tancat quan arriben totes les persones.

5. AUTO-DESTRUCCIÓ

Com a segona línea de defensa, si un viatjer en entrada procedent d´una activacció extraterrestre no autoritzada creuara la porta, el compte enrere per la auto-destrucció de la base començarà. Si no es detinguda per dos oficials estallarà un cap nuclear que destruirà la porta i les instalacions.

6. VIATJE PER LA PORTA

Només es pot viatjar en una sola direcció. Una persona no pot creuar la porta, deixar-la obrerta i tornar a casa per el mateix forat de cuc. Per tornar has de tancar la porta, i trucar a casa des del planeta com a punt d´origen. L´unic que pot creuar la porta en les dues direccions son les ones de ràdio (que fa servir a sonda M.A.L.P per comunicar amb la Terra) i la gravetat.

7. QUI VA CONSTRUÏR L´STARGATE ?

Ningú ho sap. Al principi es creia que van ser els Goa´uld. Daniel Jackson va dir la teoria de que podien haber ser els antics déus vikings, com Thor, els creadors de l´StarGate. Més tard es va saber de l´existència dels Antics. La veritat és que l´origen es un enigma.

8. QUANTS CHEVRONS TÉ L´STARGATE?

L´StarGate té nou chevrons. Encara que la porta en tingui nou normalment només es fan servir set per trucar. A l´episodi La cinquena raça, es va activar un vuitè chevron (gràcies a la tecnologia dels Asgard) i Carter va apuntar: " El chevron extra deu agregar una nova distància en el càlcul dels punts existens, com un prefixe". Per ara, el vuitè chevron només s´ha fet servir un cop (en la porta de Tau´ri), i la finalitat del novè chevron es desconeguda. Algú opina que es pot fer servir per viatjar a dimensions paral.leles.

9. PERQUÈ ES DIU SG-1?

La diesignació "SG" diu que forma part del programa StarGate, i el número que segueix aquesta designació serveix per distingir els equips SG. Alguns equips tenen unes obligacions especifiques. Són les següents :

 • SG- 2 - Equip d´Investigació comandat per el Major Louis Ferreti

 • SG- 3 - Equip de marins comandat per el Coronel Makepeace

 • SG- 5 - Equip estrategic / Unitat d´asalt de Marins

 • SG- 6 - Equip de busqueda i rescat

 • SG- 7 - Equip cientific

 • SG- 8 - Equip mèdic. Normalment va amb l´SG-3.

 • SG- 9 - Equip diplomàtic comandat per el Major Stan Kovachek

 • SG-11 - Equip d´ingeniers

 • SG-12 - Equip mèdic

 • SG-13 - Equip d´operacions nocturnes

10. A QUÈ CORRESPONEN LES SEGÜENTS SIGLES?

 • M.A.L.P Mobile Analytic Laboratory Probe (Sonda amb Laboratori Analitic Mòbil)

La MALP viatja a través de l´StarGate per explorar planetes sense visitar, - ...............determinant si es o no convenient que el visiti un equip, també per saber si hi ha DHD.

 • D.H.D Dial Home Device (Sistema de Trucada a Casa)

.................Serveix per obrir l´Stargate.

 • G.D.O Garage Door Open (Transmisor de còdig).

..................El GDO envia una señal que permet obrir l´iris de Tau´ri.

 • F.R.E.D Field Remote Expeditionary Device (Dispositiu de Expedició Remota de Camp)

...................El FRED porta reserves per els equips de camp a l´altre banda de l´StarGate. Amb .................. les seves sis rodes, un FRED pot moure´s per quansevol terreny.

 • T.E.R (BET) Transphase Eradication Rod (Barra d´Erradicació de Transfase)

...........................La TER detecta objectes situats en l´espectre de llum desfasat 180º de la visió ...........................humana, com la raça dels Reetou.

11. PERQUÈ A TOTS ELS PLANETES QUE VISITA L´SG-1 PARLEN EL MATEIX IDIOMA?

No ho fan. Com moltes cultures provenen de velles de la Terra, Daniel Jackson que es lingüista es capa de comunicar-se amb ells. L´Sg-1 disposa també del Jaffa Teal´c que durant els seus 90 anys, ha après altres idiomes i també és capaç de comunicar-se amb els Goa´uld.

A vegades, l´Sg-1 és troba races com els Asgard, que són tecnologicament superiors i per tant capaços de comunicar-se amb el mateix idioma.

1. SG-1

La missió de l´SG-1es la de trobar aliats i teclonogia superior per poder vencer als goa´ulds, també la de protegir la terra contra possibles amenaces.

2. PERSONATJES

La serie té sis pesonatjes principals i també té d´altres que surten de quan en quan.

.....Coronel Jack O´neill

.....El Coronel O´neill es el comandant de l´SG-1. Es va separar de la seva dona quan el seu fill .....és va disparar amb la seva arma accidentadament. Va participar en la primera missió a .....Abydos junt amb Kawalsky, Ferreti i el Dr Daniel Jackson. Va destruïr a Ra, un goa´uld, el .....senyor més poderos del sistema.

.....Es molt apreciat pel seu equip i per tot l´SGC.

.....Es un oficial de les Forces Aereas dels Estats Units. Te una personalitat molt forta però un .....punt suau pels nens.

.....Es molt amic de Teal´c.

.....Està "colat" per Sam Carter, però no te el valor suficient per dir-ho perquè les relacions entre .....dos oficials estan prohibides.

.....Major Samantha Carter

.....La Major Carter, ascendida de capitana a major al episodi 3.3 (Fair Game)

.....Va nèixer al Maig.

.....És la unica dona de l´SG-1. Dos anys abans de la missió a Abydos, és va encarregar .....d´investigar la porta, el seu funcionament, possibles destinacions i altres utilitats com a arma .....o màquina del temps. Es doctora en Astrofisica teòrica, la científica del grup i de tot el .....programa StarGate. Gran amiga de la doctora Janet Frasier. Abans de conèixer a Daniel ja .....sabia que li cauria bé. El General Hammond la va coneixer al 1969 quan era Tinent.

.....Està enamorada de Jack O´neill, però no s´atreveix a dir-li perquè les normes de les forces .....aeres prohiveixen una relació entre dos oficials.

.....Dr Daniel Jackson

.....El Dr. Daniel Jackson, es doctor en arqueologia, es lingüista i parla 23 idiomes diferents. Va .....coneixer a Catherine Langfor quan la va trucar per a una traducció. Va ser la persona que .....va descubrir el funcionament de la porta després de Ernest, al 1945. Va conèixer a Jack en .....la primera missió a Abydos, després d´aquesta, es va quedar a viure amb la seva dona, .....Sha´re, fins que un any després van tornar a buscar-lo parlant-li d´Apophis. Va descubrir .....milers d´StarGates per tota la galàxia i va ajudar a Sam a buscar la ruta de tots. Apophis va .....segrestar a la seva dona i es va unir a l´Sg-1 per trobar-la. Es l´assesor arqueòleg i lingüista ....de l´SGC.

....Teal´c

....Teal´c era el primat d´Apophis, quan ell li va ordenar que mates a l´Sg-1, el va traicionar, els ....va ajudar a escapar i com a recompensa Jack el va unir a l´Sg-1. Es molt amic de Jack i ....Daniel. Rere la seva traició, la seva família es va quedar a Chulak, se la va declarar ....proscrita. Va ajudar a la seva dona i al seu fill quan Apophis els hi va rentar el cervell a tots ....dos. Es el millor alumne del mestre de Jaffas Bra´tac, va dirigir junt amb Sam l´atac a Hathor. ....Es sorpren amb cuansevol cosa.

...General George Hammond

...El General Hammond substitueix al General West, que va ser l´encarregat de la primera ...missió a Abydos. S´encarrega de tot el relacionat amb el projecte StarGate. Es porta molt bé ...amb l´Sg-1. Te dues netes. Ha viatjat per l´StarGate en 3 ocasions : 1- per negociar ...l´alliverament de l´Sg-1 amb els Taldor, 2- en el rescat de l´Sg-1 al planeta de Hathor, 3- pels ...funerals de Sha´re.

...En l´any 1969 va ajudar a l´Sg-1 a tornar a 1999 quan ells van viatjar a través del ...temps.També va dirigir la operació Exodus, quan els Goa´ulds es disposaven a atacar la ...Terra. Va defendre a Teal´c quan el Coronel Maybourne se´l volia emportar a l´Area 51.

...

....Major Janet Frasier

....Janet Frasier es la doctora/metge oficial de l´SGC. Gran amiga de Samantha Carter, va ....trobar la cura contra el virus histaminolític de La Terra de la Llum, i va evitar que es ....propagués. Va colaborar amb altres dones de la base per acabar amb Hathor quan ....aquesta es va fer amb el control de la base i també dels homes. ............................. . ....Va estar atanent a Apophis quan el van trobar mig mort en "El cant de la serp". ... ....Ha viatjat tres cops per l´StarGate, 1- En l´episodi Singularitat, 2- En Un pas en Fals quan els ....alienigenes van caure malalts i pels funerals de Shau´ri. ................

ELS SENYORS DEL SISTEMA GOA´ULD

Els senyors del sistema són els Goa´ulds més poderosos de tots els que existèixen. En total hi haurà milers de Goa´uld però només uns pocs, els d´èlit, són els que dominen. Aquets Goa´uld han assumit el paper de deus, els més importants, els déus Egipcis. Els altres goa´uld o bé serveixen als anteriors, o formen el seu propi sistema com Els Livris o van pel seu comte com Sokar.

Els primers Goa´uld feien servir Unas com Anfitrions, però quan Ra va descubrir als Tau´ri, els Unas es van convertir en els seus servidors.

Els senyors del sistema són:

 • Ra

 • Apophis

 • Hathor

 • Seth

 • Sokar

 • Klorel

 • Heu´ur

 • Nirrti

 • Cronos

 • Yu

 • Osiris

 • Baal

 • Kali

 • Baset

 • Morrigan

 • Olukon

 • Anubis

 • Pelops

 • Nefertum

 • Belus

LA TOK´RA

La Tok´Ra és un grup de resistència que es va crear en oposició a Ra. Egeria la fundadora, és va separar fa 2000 anys de la rama genètica dels Goa´uld. Actualment la Tok´Ra és dedica a l´espionatge entre els Goa´uld amb el proposit de provocar una guerra entre els Senyors del Sistema perquè s´aniquilin mutuament. La Tok´Ra te casi el mateix desarrollament tecnològic que els Goa´uld però mai han tingut els seus recursos. Les seves bases sempre estan en planetes desèrtics o poc coneguts per els senyors del sistema i són subterràneas. Formades per uns cristalls que escarben túnels segons les necesitats de la Tok´Ra.

Alguns membres de la Tok´Ra són:

 • Egeria

 • Garshaw - Yossuf

 • Selmak - Jacob

 • Jolinar - Rosha

 • Lantash - Martouf

 • Aldwin - ?

 • Anise - Freya

 • Persus - ?

 • ? - Dra. Raully

 • Ren-al - ?

 • Cordesh - ?

RACES QUE HAN TROBAT L´SG-1

 • Goa´uld (LHDLD y més)

 • Tok´Ra (La Tok´Ra I i II y més)

 • Asgard (El martell de Thor y més)

 • Tollans (Enigma, Pretext, Ni blanc ni negre)

 • Nox (Nox, Pretext)

 • Replicators (Nemesis, Small Victories i més)

 • Jaffas (LHDLD y més)

 • Altair (El hombre de Hojalata)

 • Brysa de Carthago (Cor-Ai)

 • Orbanians (La curva de aprendizaje)

 • Abydonis (SG-La peli, LHDLD, Secrets, y més)

 • Argosians (Els escollits)

 • Madronians (La pedra de Toque)

 • Shavadai (Emancipació)

 • Oma Desala (Instint Maternal)

 • Quetlzelcoatl (El crani de Vidre)

 • Bedrosians (Nova Terra)

 • Optrics (Nova Terra)

 • Reetou (Amenaça Invisible)

1. QUÈ ÉS UN GATER?

Un Gater és una persona que li encanta StarGate.

No et pots considerar gater només veient la sèrie i que t´agradi molt, has de saber com a minim la majoria de coses que acabo d´explicar.

Has de saber que és l´StarGate, que fa possible que funcioni, etc…, també has de saber bastant sobre la vida dels personatjes, què han fet abans d´ingresar a l´SGC, o també quines són les cultures que són aliades de Tau´ri i quines no.

Verdaderament, és una cosa una mica difícil.

2. DEFINICIONS DE SHIPPER I NOROMO

Si et dona per navegar per internet sobre StarGate o alguna altre sèrie, pots trobar les paraules shipper i noromo.

Una persona que es considera shipper, vol que els dos personatges principals, en aquest cas Jack O´neill i Samantha Carter tinguin una relació més allà de lo profesional. Com s´ha pogut veure en l´episodi de la quarta temporada Divide and Conquer els dos es senten atrets un per l´altre, parlant clar, estan enamorats. Molta gent vol que el final de la sisena i ultima temporada o la pel.licula StarGate 2, acabi en el seu matrimoni.

Una persona que es considera noromo, és una persona que vol que els dos personatges tinguin una relació només profesional, tal com diuen les normes de Les Forces Aereas.

3. FANFICTIONS O FANFIKS

Un fanfik es una història/capitol creat per un fan. Pot també està vasada en un o més episodis de la sèrie, que en aquest cas s´els enomena spoliers.

Un relat pot ser de diferents tipus o d´un sol, (cosa que no pasa gairabé mai).

Poden ser:

 • Sp

 • NoRo

 • SJR

 • H

 • NC-17

 • Ang

 • DJR

 • Mst

 • Cons

 • SG

 • Post-Episode

 • Cross Over

 • Cap

4. ROUND ROBINS

Un RoundRobin és també una història però és creada per un grup de persones.

Primer s´elavora una llista amb la gent que hi participarà. Tothom té un plaç de 15 dies per elavorar la seva part de l´història. El que tu escrius ha d´estar relacionat amb tot el que hi ha escrit anteriorment. Depèn de la gent que hi ha, pots escriure-hi un, dos, tres cops, depèn.

5. ABREVIACIONS I PARAULES QUE PODEU TROBAR A LA RED

Aqui teniu la majoria d´abreviatures que es fan servir.

 • DJR : Daniel & Janet Romance

 • MST : Misteri

 • CONS : Conspiració

 • SG : Història normal d´StarGate

 • Cross Over : Història on surten personatjes d´altres sèries.

 • WIP: Història explicada en diferents Capítols.

6. PÀGINES WEB D´INTERÈS

Aquí us deixo algunes pàgines web d´StarGate molt interesants, també inclueixo la que hem fet els meus amics i jo. :), a mi em podeu trobar en aquestes webs amb el nom de nalaa, Sam o Samantha.

www.chevron9.com (la nostra) www.sgpi.es.fm

www.hispagate.net www.stargate-sg1.com

http:// sghispano.cjb.net www.stargatesg1-lasextaraza.com

www.stargatesg-1.com

 • SP : Shipper

 • NoRo : Nornomo

 • SJR : Sam & Jack Romance

 • H : Humor

 • NC - 17 : Històries per majors de 18 anys

 • Ang : Angustia
Descargar
Enviado por:Sam
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar