Economía y Empresa


PYME (Pequeña Y Mediana Empresa)


ECONOMIA: TREBALL RE REFLEXIÓ

Aventages i inconvenients de ser una PIME

  • Les PIME, és a dir, les petites i mitjanes empreses, tenen els seus avantages i inconvenients.

Després d'haver consultat algunes fonts d'informació, hem pogut veure si val la pena ser o no ser una PIME.

Però quins són aquests avantatges i inconvenients que caracteritzen aquestes d'empreses?

En aquest treball de refelxió, hus parlerem primer d'aquest tipus d'empreses creades arreu del món, destacant així els avantatges.

En un segon punt, parlerem de les causes i conseqüències que comporta aquest petit negoci comparant certs aspectes amb les empreses grans, coneixent els desaventages de les PIME.

Encara que sovint les PIME són petites organitzacions indefenses devant les grans empreses, les petites i mitjanes empreses també tenen els seus avantatges.

Algun dels beneficis dels que poden gaudir són; la igualtat en les decisions i més empletas que les grans companyies. I cal destacar que també tenen el seu racó a internet i això fa que la PIME pugui reforçar la seva imatge i difondre's per la Red sense cap cost econòmic.

Una estructura petita fa més ràpid el procés de decisions estratègiques per innovar ràpidament i conquistar el mercat.

En la part de l'ocupació d'empletas, s'ha demostrat que que presenten una quantitat major de treballadors per unitat de capital. Moltes d'aquestes organitzacions presenten activitats on és necessari el talent i crativitat.

Les PIME dedicades a l'informàtica...són molt àgils a l'hora d'incoprporar noves tecnologies i béns de capital.

En general aquestes empreses poden ser clients d' altres empreses més grans.

Però no tot són avantages per les petites i mitjanes empreses. Ara veurem els factors que determinen la mort d'aquestes.

Molts dels factors de la devallada d'aquestes empreses tenen relació amb l'estructura de l'empresa, amb el seu entorn...

L'Absència d'un sistema d'administració formal (per falta de coneixements d'administració i finances), creixement per sobre del ritme normal (quan una empresa supera la taxa del creixement habitual, la seva situació financera es torna cada vegada més crítica i arriba un moment en que el seu creixement superior en més de treure-la de problemes, els hi agreuja), el seu mercat tècnic és deficient, la falta

d'adaptació als canvis del marcat pot causar la seva destrucció (al crear-se una competència internacional, les cadenes productives nacionals en les que treballava l'empresari de PIME, canvien i pot ser desplaçat per la competència internacional), l'escaç financement de crèdits bancaris, problemes d'escala (molts emrpesaris volen competir amb grans empreses, fent que els seus costos siguin majors degut a la seva petita escala).

Com a conclusió d'aquest treball, crec que és positiu ser una PIME perquè contribueixen no només a creixement econòmic sinó que també a la cració de llocs de treball. Les taxes d'innvoació, són el doble que en les grans empreses.

Avui en dia, aquestes empreses constitueixen notablement la major part de les empreses arreu del món i tenen un paper molt important en el desenvolupament dels païssos. Un dels seus factors és el seu nombre de llocs de treball que ofereix.

2

Bibliografia consultada: Internet Buscador Google ...

- http://www.emc2.fr/local/fr/FR/infrastructures/midsize_ent_benefits.jsp?openfolder=sme
Descargar
Enviado por:Gisela
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar