Literatura


No em bacil·lis; Montserrat Argerich


RESUM

Aquest llibre va d'un assassinat.

En uns laboratoris, hi treballava una nois que es deia Júlia, que estava investiga'n un bacil anomenat CN alfa, que mata al bestia de llana. I al cap de uns dies la troben morta en el seu domicili. La senyora Blanch, la seva veïna va ser qui se la va trobar, i va dir a la policia que aquella nit avia sentit borda molt a la gossa de la Júlia, i que havia sentit com algú, a la nit, entrava a la casa de la Júlia.

Al cap d'uns dies els policies informen al centre de que la causa de la mort de la Júlia havia estat el CN alfa, que era el bacil que estava estudiant i intentant trobar una vacuna. Però ningú s'ho acabava de creure, que un bacil que només atacava al bestia de llana havia acabat amb la vida de una de les seves millors biòlogues. Però l'Anna, la seva companya de laboratori, estava convençuda de aquell bacil la havia pogut matar, ja que ella deia que la Júlia no s'havia pogut infectar, perquè ella sempre anava molt en comte, seguia totes les normes de higiene per no infectar-se i sempre les recordava a tothom.

Després de discutir-ho amb el seu company (que també està d'acord amb la opinió de l'Anna) en Màrius (al que a més a més feia molts anys que estava enamorat de la Júlia), decideix investigar el cas.

Un dia, quan ja se`n anava, va trobar a la Carme (la noia que a partir de aquell moment ocuparia el lloc de la Júlia) remenant els calaixos de la Júlia.

A l'endemà la Júlia decideix remenar els calaixos per avera si la Carme se havia emportat alguna cosa.

La Júlia es va quedar parada quan va veure que i que faltava alguna cosa. En els calaixos faltava el informe del CN simplex.

El CN simplex era un mutant que havien creat sense volgué del CN alfa, la única diferencia que tenien és que els dos tenen un líquid tòxic, però el CN simplex el retè mentre que el CN alfa l'expulsa. Però mentre estava mirant els calaixos se li va aparèixer el missatger, en Lluís. Aleshores l'Anna li va explicar tot el que passava a en Lluís amb la condició de que no ho digués. En Lluís, com que era aficionat a les novel·les policíaques es va decidir per ajudar-la. L'Anna i en Lluís van quedar en una cafeteria i l'Anna li va donar la adreça de la senyora Blanch. En Lluís no li va treure gaire informació. I li va demanar a l'Anna que tornessin a quedar, però aquesta vegada en un local. Quan es van trobar en Lluís li va explicar i creien que a la Júlia l'havien assassinat en Màrius (per un cas de amor) o la Carme (per un cas de enveja).

En aquell local també hi havia la penya d'en Lluís, en Pep en Kiko l'Albert i la Laura.

En Lluís i la seva penya havien planejat una sortida tot el cap de setmana al delta de d'Ebre. De cop en Pep es va posar entre la conversa d'en Lluís i l'Anna i la va invitar a que vingués a passar aquell cap de setmana amb ells al delta. L'Anna no va poder dir que no, així que va acceptar.

En aquella acampada s`ho van passar molt bé. I l'Anna i en Lluís van decidir dir a en Pep, la Laura, en Kiko i l'Albert el que estaven investigant. En aquells dos dies l'Anna els va ensenyar moltes coses dels microbis i els bacils.

El dilluns l'Anna va decidir preguntar-li a la Carme si havia vist els informes del CN simplex, per veure la cara que posava. Però la Carme n'hi tan sols no sabia que era el CN simplex, i l'Anna li va explicar. A la Carme li intrigava molt saber com era el CN simplex, així que ve decidir fer-ne un altre. Després d'haver-lo fet, va cridar a en Lluís i li va preguntar per què no li havia dit res del CN simplex i per què no hi eren els informes. En Màrius molt nerviós li va dir que les probes del CN simplex les havia destruir, al igual que els informes perquè creia que no eren necessàries.

Aquella tarda en Màrius va trucar a l'Anna i la va amenaçar dient-li que no es poses mes on no li demanaven.

L'endemà l'Anna i la Carme van quedar i li va explicar lu de la denuncia, i juntes van arribar a la conclusió que la Júlia no s'havia infectat, sinó que en lluís li va donar-li uns medicaments amb CN simplex i llavors uns altres així provocant que els líquids tòxic del CN simplex es dispersessin pel con de la Júlia causant-li així la mort assegurada.

En el llibre no diu si en Lluís es va cargar a la Júlia amb els medicaments o la va assassinar.

A l'Anna se la veia desanimada, i en Pep que ara ja no es quedaria sense feina, perquè ara ja tenia el doble (la vacuna del CN simplex i del CN alfa), i la Laura va deixar anar una rialla, en Pep es va girar i li va dir, no em bacil·lis, nena!

NO EM 'No em bacil·lis; Montserrat Argerich'

BACIL·LIS!

'No em bacil·lis; Montserrat Argerich'

Nom: ....

Curs: 2n A 07-08

Matèria: Català

FITXA BIBLIOGRÀFICA

Cognoms i nom de l'autor.-títol: Montserrat Argerich i Flor Rey: No em bacil·lis!

Col·lecció, número i editorial: Eumo Editorial, núm. 9.

Número,lloc i any d'edició: 1a edició, Barcelona 1995.

Numero de pàgines: 102 pàgines.

COMENTARI PERSONAL

A mi, aquet llibre, no em desagrada, l'historia es una mica creïble, els personatges també. I a més estan molt ven constituïts.

Aquesta història esta basada en l'assacinat d'una biòloga, que mort infectada però la seva companya no es creu que hagi mort infectada així que decideix investigar la mort, fins que arriba a la conclusió que la Júlia (la noia que ha mort) no havia mort infectada sinó que l'havien “enverinat”.

Aquesta història esta ambientada en el present.
Descargar
Enviado por:El remitente no desea revelar su nombre
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar