Salud


Gripe


Què és la grip?

La grip és una infecció viral del tracte respiratori que causa febre, mal de cap, dolor muscular i debilitat. Hi ha tres tipus de virus de la grip, anomenats A, B i C.

Tots es transmeten de persona a persona per inhalació de les petites gotes contaminades que expulsa una persona infectada en tossir, esternudar o parlar.

En funció del virus causant del procés gripal, la intensitat dels símptomes varia.

Com a norma general, les brotades de grip més greus són causades pel virus tipus A, perquè pateix constants mutacions que produeixen diferents epidèmies en pocs anys. Els virus tipus B i C són més estables. El tipus B causa epidèmies menors i el tipus C generalment causa una lleu malaltia, similar al refredat comú.
L'organisme és vulnerable a una gran varietat de malalties que posen en perill la vida de l'ésser humà. Aquestes malalties acostumen a ser causades per bacteris, llevats i virus comuns.

Tot i que comparteixen molts dels símptomes, hi ha algunes diferències entre un procés gripal i un refredat.

Símptomes gripals

El procés gripal s'inicia generalment amb febre, tos i mucositats, i segueix acompanyat dels següents símptomes:

· mal de cap
· dolor muscular i rigidesa
· disnea (dificultat respiratòria)
'Gripe'
· calfreds
· suor
· fatiga
· malestar
· congestió nasal
· mal de coll
· hemorràgia nasal
· nàusees i vòmits
· dolors articulars
· mal als ossos
· pèrdua de la gana
· pèrdua del gust

Com prevenir-la?

La millor prevenció que hi ha contra els virus, i la grip no és una excepció, és dur una vida sana. Practicar exercici habitualment, controlar la dieta i no fumar enforteixen l'organisme davant qualsevol malaltia infecciosa.

Podem estimular les nostres defenses mitjançant infusions o decoccions, amb aliments frescos o amb suplements dietètics.

L'equinàcia és el millor tractament natural contra la grip, ja que augmenta l'activitat dels facocits, que són les cèl·lules que devoren els cossos estranys.

La llimona i la taronja, pel seu alt contingut en vitamina C, resulten també de gran ajuda, i l'all, per la seva acció antibacteriana, es pot considerar un autèntic antibiòtic, capaç de dificultar l'entrada dels gèrmens que causen les infeccions respiratòries.

A banda d'això, no podem descartar les vacunes antigripals, que són també un bon mètode preventiu, si bé no garanteixen al cent per cent la immunitat, especialment pel fet que les classes de virus canvien cada any.

Primera reacció davant els símptomes

Un cop hem contret la grip, el millor és adoptar una actitud positiva per superar el tràngol; obsessionar-nos en una recuperació ràpida no pot més que generar complicacions com la pneumònia o la bronquitis. La grip és una malaltia benigna, i es cura sola si el nostre cos gaudeix de bona salut. Gregorio Marañón deia que es cura en set dies amb tractament, i en una setmana sense. El que hem de fer és col·laborar amb el nostre cos perquè pugui fer front al virus.

És fonamental, per tant, actuar en positiu, i pensar que passar la grip pot servir-nos per desintoxicar el nostre organisme i estimular la nostra immunitat.
Descargar
Enviado por:Ka
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar