Música


Estilos musicales


Nova cançó: va ser un moviment musical inspirat en la cançó francesa, que va aparèixer a mitjans dels anys cinquanta a Catalunya, amb la finalitat de crear una cançó contemporània en català. El moviment es va consolidar a l'època dels seixanta, malgrat les prohibicions polítiques, als anys setanta es va consolidar amb Lluís Llach o altres figures.

Reggae: va néixer cap als anys 50 a Anglaterra i a EE.UU. Als anys 70 van col·locar ben amunt al reggae Bob Marley i Jimmy Cliff, que el van popularitzar més enllà de l'illa de Jamaica i de les zones d'influència. Trobar el reggae en el més pur estat pot complicar-se, ja que descendents del reggae l'han modificat, deteriorat, adaptat, comercialitzat... Rastafarisme i reggae ja no van tant de la mà, i potser la prematura mort de Bob Marley ha estat el que ha transformat en llegenda indiscutible del gènere i del més fidel exponent.

Rock: Música de ball Nord-Americana originada l'any 1954 derivada del “rhytm and blues”però altament comercialitzada ha evolucionat molt al llarg de tota la seva història. Dins d'una cançó, per exemple pots trobar des d'una música molt suau, fins ha una que et destrueixi un parell de neurones. Quan el rock va perdre el seu roll, (cap als anys 60) a Amèrica sortien molts solistes rockers i duets de soul, però a Europa va sortir la competència de quartets com el Beatles o cinquets com els Rollings Stones.

Rock'n'roll: el terme Rock'n'roll, va ser originalment un terme utilitzat pels mariners durant segles; el terme rock vol dir balancejar-se endavant i endarrere i el terme roll vol dir balancejar-se cap als costats d'una embarcació. Dins d'una cançó, per exemple pots trobar des d'una música molt suau, fins ha una que et destrueixi un parell de neurones. El personatge més va popularitzar el Rock'n'roll va ser Elvis Presley.

Blues: És del gènere poètic-musical del folklore negre americà, de tema personal i de llengua gairebé exclusivament anglesa, amb una estructura d'una balada anglosaxona. Els temes acostumen a ser de desesperació, desgràcia, treball mal pagat, frustració etc... Musicalment consta de quatre compassos en cada un dels quals dos són ocupats per text i dos per una resposta vocal o instrumental, que acostumava a ser la guitarra.

Heavy: Va nèixer cap als anys 60-70 de la mà de tres hiper bandes: Black Sabbath, Led Zeppelin i Deed Purple; aquestes bandes no eren gens similars entre si, però tot i això eren del mateix gènere. És una mùsica fosca, ombrìvola i delicadament poderosa, sobretot, en l'època dels 70.
Descargar
Enviado por:Niti
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar