Deporte, Educación Física, Juegos y Animación


Equitación


Afició

L'equitació:
Vaig començar als 7 anys a anar a una hípica de Montjuïc a l'estiu i de llavors tots els anys hi estic anant, 4 0 2 setmanes, depent, també va haver-hi un temps que hi anava els diumenges, però era amb uns tiquets i ja no me'n queden.

Avanç tenia por d'anar-hi. Mai m'ha agradat anar a casals o esplais sola, sense ningú que conec perquè em fa molta vergonya(encara que desprès em faci amiga de tothom.

Tenia ganes però por.

Als 4 anys ja d'haver-hi anat no tenia gens de por. Em coneixia a casi tothom; professors, el mosso i la mossa de quadra(que són els que netegen les quadres dels cavalls), als del bar... Fins i tot a alguns alumnes que havien vingut anys anteriors.

Ja estava acostumada.

L'EQUITACIÓ és la tècnica de domar i muntar el cavall o poni. L'animal es pot muntar A PÈL o bé amb una SELLA.

Per a fer equitació es s'ha de tenir un equip necessari, tan per al genet com al cavall. Pel genet principalment es necessita, casc, els pantalons de muntar, botes, guants i fusta.

L'equip del cavall es composa de la cabeçada amb la seva embocadura y la muntura, cadascuna amb els seus accessoris i varietat de peçes extra. Es molt important que l'equip s'ajusti perfectament al cavall, i que estigui net, flexible i cuidat. Això millora el confort tant del cavall com del genet.

S'anomena  'aire'  les diferents maneres que un cavall utilitza per avançar.

Els aires que executen els cavalls, son de dos tipus: els naturals i els artificials o d'ensinistrament

Els naturals, son aquells que el cavall  sap executar per si mateix, perquè és normal que els faci en llibertat. En hi ha tres: al pas, trot i galop i la pauta de moviment és diferent en cadascun d'ells.

Els artificials son d'alta escola. El cavall fa un desplaçament del centre de gravetat, segons li marca el genet, mantenint l'equilibri adequat a l'aire que es vol realitzar mitjançant els ajuts. Entre el genet i el cavall s'estableix un vincle molt fort, que permet executar els moviments amb molta precisió i delicadesa però no exempt d'un gran control físic.

En els cavalls s'aplica la doma, pot ser, clàssica o vaquera

Doma clàssica

Permet millorar l'estat físic i els aires naturals del cavall, i aconsegueix que els moviments es mostrin molt més bonics. En aquesta disciplina, el genet aconsegueix que 'Equitación'
el cavall obeeixi totes les seves ordres i que les executi amb un grau molt alt d'harmonia; es requereixen moltes hores d'ensinistrament.  

La competició de doma clàssica es realitza en tres pistes, dins  cavalls i genets han de realitzar una sèrie de moviments amb una seqüència preestablerta.

Doma vaquera

La doma vaquera és una disciplina bàsicament espanyola, fonamentalment de les regions andalusa, extremenya i  salamanquesa per ser precisament aquestes zones les més importants  pel que respecta a  ramaderia brava.

Las exhibicions es realitzen en una pista llisa i delimitada, anomenada quadrilong.  El cavall emprat en aquesta disciplina, ha de combinar una gran dosi de rapidesa i agilitat.

'Equitación'
Descargar
Enviado por:Ka
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar