Periodismo


Noticia amb imatges: Tres diaris diferents


UNA NOTÍCIA AMB IMATGES A TRES DIARIS DIFERENTS

Aquestes tres fotografies són de El Periódico de Catalunya, de l'Avui i de l'ABC del passat diumenge 25 de maig de 1997. La notícia escollida fa referència a les destrosses que els pagesos francesos han fet als magatzems de fruita espanyola per a l'exportació del Sud de França.

El Periódico de Catalunya presenta una fotografia que tot i estar força desenfocada (és una imatge televisiva de TV3), apareix al centre de la pàgina. En ella es pot observar com dos activistes francesos destrossen les fruites. A sota apareix la contraofensiva dels agricultors espanyols, que van llençar ous i tomàquets davant de l'ambaixada francesa. Aquesta última fotografia apareix a totes tres publicacions, mentre que la primera només surt a El Periódico de Catalunya.

L'ABC presenta tres fotografies a una de les primeres pàgines, i el text més endavant, una estructura típica d'aquest diari. Les tres imatges són: la descàrrega d'ous i tomàquets davant l'ambaixada francesa; un home llegint el panflet repartit pels agricultors espanyols; i en darrer terme la destrossa de fruita feta pels francesos. En aquesta última imatge les cares dels activistes estan difuminades.

El diari Avui presenta la ja citada fotografia de la descàrrega davant l'ambaixada, i també la de les destrosses fetes pels francesos, la mateixa que l'ABC, on apareixen les cares difuminades. Totes dues fotografies es troben sota el títol i sobre el text, una al costat de l'altra.

Les observacions que podem fer sobre el tractament de les imatges feta pels tres mitjans són les següents: L'ABC presenta tres fotografies i els altres dos diaris en presenten dues; a totes tres publicacions hi ha una fotografia de l'ofensiva francesa i una de la contraofensiva espanyola, per tal de donar les dues versions de la notícia; i les fotografies són gairebé iguals a tots tres mitjans ja que totes (excepte la de TV3) són de l'agència EFE.

DISTRIBUCIÓ DE LES FOTOGRAFIES A UN REPORTATGE SOBRE ELS NENS MALALTS DE CÀNCER

4

2

6

10 5

1

3

9

8

11 7

Quadre vermell: Fotografia

Quadre blau: Text i títol

NOTA:

Peus de foto inserits dins la fotografia, amb fons negre i lletres blanques

Fotografies sense marge, arran de paper.

Fotografies col·locades per temes:

Pàgines 1 i 2: Fotografies 2 i 4, que són la presentació del tema

Pàgines 3 i 4: Els malalts i les famílies

Pàgina 5: La soletat dels malalts

Pàgina 6: Personal mèdic i rehabilitació
Descargar
Enviado por:Anna Quintero
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar