Historia


Nazismo y Campos de Concentración


Nazismo y Campos de Concentración
Nazismo y Campos de Concentración

ACTIVITATS:

La dictadura nazi.

1º Explica a que fan referència les lleis que comenten al Document 1. Perquè creus que van fer aquestes lleis? Que pretenia aconseguir?

Nazismo y Campos de Concentración
Fan referència a les relacions que poden tenir un jueu i un alemany, es a dir, que mai pot haver-hi un nen que sigui d'aquestes dues races barrejades.

Han fet aquestes lleis per afavorir la raça alemanya.

Pretenien que la raça alemanya, no s'estigues mai, es a dir, ser una i única raça del món.

Per això esterilitzaven a algunes persones, perquè la seva raça no es fessin més gran.

2º imagina que devia pensar i sentir una persona en els moments en que arriben a un camp de concentració mentre passava pels diferents llocs que descriu Semprún. Inventa en deu línies els pensaments d'una persona en aquesta situació, en forma de monòleg.

Que estrany tot això, perquè fan això, perquè han agafat a la meva família, vull anar amb ells!!!

Nazismo y Campos de Concentración
On em porten jo no vull entrar, aquesta habitació es molt estranya. Perquè ens portaran aquí? Jo no vull despullar-me!!! Tota la gent ho fa, tots es despullen... no m'obliguis, que no vull!, bé serà millor que no em negui.

Tinc por, molta por, a més tinc fred, tots estan molt callats.

Aquest edifici es molt estrany. On ens portaran? Pot ser allí siguin les nostres habitacions? Bé tranquil·litzat noia ara ho beurem. Hem caminat molt, no puc més...

Quin fàstic d'aigua, però tinc moltes ganes de veure aigua. On es la meva companya? Mira allí esta... Quina cara que fa la pobre noia, estarà molt cansada, com jo.

Mira una altre vegada caminem, qui sap on ens portaran ara... quin fàstic també aquesta piscina, encara hi ara, també tenim que ficar-nos, es millor que ens llancen de cap a la piscina. Perquè sinó mira aquest pobre noi pobre una mica més i l'ofega. Que diu aquesta gent que es per desinfectar??

Aquesta roba es molt aspra i fastigosa, i aquestes sabates son molt incomodes. No hi ha altres coses, serà millor que no ens queixem per res, millor seguir als altres. Ara perquè ens demanen les dades personals. Que anem a la habitació? Quina habitació més fastigosa...

- Que pot ser que darrera de la porta estigues l'habitació on pot que el moris. La porta decidiria el seu destí.

- Que això es pitjor que el que diu del Gestapo.

- Jo crec que es sentiria amb por, una mica de terror pel que va passar allí, al camp. Pot ser no volia recordar el que havia passat, també una mica de ràbia.

Es sentiria molt agraït, una persona especial, entre altres molt emotiu.

3ºQue te d'irònica la mort d'en Morales?

Que per menjar més del compte, es mor, perquè com abans no menjava casi...

Explica el dramatisme de la situació i els sentiments que devia de tenir Morales amb la seva mor?

Que quan per fi surtin, son lliures i poden fer el que volen, es mor. Doncs deu estar molt trist, importen de no haver pogut per res i coses així.

Nazismo y Campos de Concentración

4º Descriu el que ren els camps de concentració i els extrems de sadisme a que es va arribar. Digues també com creus possible que un ésser humà sigui capaç de fer coses així.

Eren uns llocs que donaven fàstic, tot ple de malalties sense cura. Gent morir-se pels racons. També molt de por i tenebrós, com podia ser que la SS i els altres oficials nazis fessin el que van fer, passejar per els carrers amb els cadàvers es una cosa molt macabra. Jo el que no entenc es que com podem matar-los amb les cameres de gas, desprès cremar-los i fer tot això que diuen que van fer.

Nazismo y Campos de Concentración
Un ésser humà fa això, per tenir poder, per sentir-se bé i ser superiors als altres éssers humans.

Almenys, tots els que van fer això, van ser condemnats a cadena perpetua o a ser penjats.

Però jo crec que el tindrien que fer el que fer-lis el que van fer els a les altres persones, passar-lo per la cambra de gas i fer-lo morir poc a poc.

5º Hi ha algunes semblances, quines?. També hi ha diferencies, quines? Creus que avui dia esta creixent el nou sentiment racista a Europa? A que creus que es degut? Creus que es pot arribar a situacions com les viscudes durant el nazisme? Com creus que es podria evitar?

Tots eren racistes, però menys que l'altre any. Que encara son més racistes. Si el que passa que la gent ho tapa tot. A que cada vegada hi ha més immigrants entren en els països. No ho crec, perquè ara tot esta molt més controlat. No venen armes de foc com ho estan fent ara els EU...

6º Explica el seu significat. Creus que reflecteix bé les actituds que tenim les persones davant determinats problemes. Raona les teves respostes.

Que tots els que es portaven no l'importaven, perquè ells no ho era, ni sacerdot, ni negre... però sigui qui sigui, a ell també es van emportar, no importava el que sigui, el que si importava era que es un ésser humà i punt.

Si, passaven de tot, fins que els toca a ells mateixos el problema no ho entenen.

- Poema

Siguin el que siguin els camps de concentració,

saps que no vius si no ets professional estucador.

No t'aturis intenta-ho, algun dia ho sabran,

el que? el que van fer matant, a les persones innocents.

No te res a veure que siguin valents.

Tu lluita al intent d'escapar,

I salvat la teva vida i segueix endavant.

Els teus fills sabran

que vas fer per acabar.

Sigues valent,

ho entendran,

i algun dia t'ho agrairan,

i a tu se t'oblidarà.

Els moments es duran,

uns pensament angustiants.

Tu lluita al intent d'escapar,

I salvat la teva vida i segueix endavant.

Això es un resum que he agafat, de l'informació que he utilitzat:

Nacionalsocialisme, moviment polític alemany que es va constituir en 1920 amb la creació del Partido Nacionalsocialista Alemán del Trabajo, també denominat Partido nazi. Va culminar amb la proclamació del III Reich, el règim totalitari alemany presidit entre 1933 i 1945 per Adolf Hitler. Poc després del matin de febrer de 1920, el Partido Obrero Alemán va passar a denominar-se Partido Nacionalsocialista Alemán del Trabajo. Els seus membres estaven convençuts del valor de la violència com a medi per alcanzar els seus fins.

Nazismo y Campos de Concentración
Hitler va ser elegit president amb poders il·limitats del partit en 1921. El moviment va adoptar com emblema una bandera amb fons vermell i al centre havia un cercle blanc amb una creu

esvàstica negra.

LAS TRÁGIQUES REPERCUSIONS DEL NAZISME  

Després de la II Guerra Mundial, va seguir existent un petit moviment neonazi en la República Federal Alemanya, que va adquirir certa popularitat darrera l'unificació d'Alemanya en 1990, format per joves descontents que han elegit com blanc dels seus actes violents a ciutadans jueus, negres, homosexuals i d'altres grups. També han sorgit organitzacions neonazis en diversos països europeus i americans.

Holocaust, termini que feia referència originalment a un ritu religiós en el que s'incinerava una ofrena, però que en la actualitat resideix a qualsevol desastre humà de gran magnitud, i especialment, quan s'emplea com a nom propi, es refereix a la política d'extermini dels jueus residents en Europa portada per l'Alemanya governada per el nacionalsocialisme.

Quan la guerra va acabar milions de jueus, eslaus, gitanes, homosexuals,, comunistes i altres grups havien mort en l'Holocaust. Més de 5.000.000 de jueus van ser assassinats: uns 3.000.000 en centres d'extermini i en camps de treball, 1.400.000 en els fusilaments masius, i més de 600.000 en els guets.

Neonazismo, grups o persones que les seves activitats segueixen o imiten les de Adolf Hitler i el seu moviment polític, el nacionalsocialisme (nazisme). En la major part de les democràcies liberals, les seves accions es manifesten en la discriminació racial, en atacs contra minories ètniques, en l'apocament al nazisme i inclòs en la negació de la veracitat de l'Holocaust, a pesar de ser considerades totes elles il·legals, per el que aquests grups permaneixen semiocults o emmascarats.

Nº11 4ºE.S.O.-B
Descargar
Enviado por:Trellu
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar