Inglés Técnico

Idioma extranjero # Questions. Word building

  • Enviado por: Jorge Grancha
  • Idioma: castellano
  • País: España España
  • 8 páginas
publicidad
publicidad

INGLÉS TÉCNICO MEDIO (GRUPO QUÍMICOS)

lunes, 27 de noviembre de 2000

tests

1. Water boils at 100øC but chlorine ___ .

a) no

b) it not

c) don´t

d) doesn´t

e) not boil

2. My teacher let me ___ the pliers.

a) to use

b) use

c) using

d) that I use

e) used

3. The temperature had already ___ .

a) risen

b) raised

c) rised

d) rosen

e) raise

4. It all depends ___ you.

a) on

b) in

c) from

d) of

e) at

5. Engineers prefer steel ___ iron.

a) to

b) at

c) than

d) that

e) from

6. The radiator pipes ___ copper.

a) are made up of

b) are done of

c) are make from

d) are made up

e) are done

7. Ice becomes ___ water above 0øC.

a) in

b) into

c) -

d) to

e) on

8. Look, that one is ___ mine.

a) the same that

b) the same as

c) the same than

d) as same as

e) the same to

9. The atom is the ___ particle.

a) littlest

b) tiniest

c) less

d) fewest

e) small

10. This new alloy ___ .

a) doesn't break never

b) breaks never

c) never breaks

d) never doesn't break

e) not breaks never

----------Key----------

1. (d)

2. (b)

3. (a)

4. (a)

5. (a)

6. (a)

7. (c)

8. (b)

9. (b)

10. (c)

1. Polymers are chemical compounds ___ molecules are very large.

a) that their

b) theirs

c) its

d) whose

e) which

2. Let us talk about the ___ properties of plastics.

a) one and only

b) differents

c) lonely

d) unique

e) especially

3. There are special properties associated ___ plastics.

a) in

b) with

c) by

d) on

e) under

4. ___ mentioned above, plastics can be molded and shaped.

a) Like

b) How

c) As

d) When

e) So

5. Plastics can be devided ___ two major categories.

a) into

b) to

c) by

d) in

e) from

6. Thermoplastics ___ polyethylene and polystyrene can be treated specially.

a) as such

b) such

c) as

d) as for

e) such as

7. Polyethylene and polystyrene are ___ being molded and remolded repeatedly.

a) able

b) can

c) one can

d) capable of

e) ability to

8. ___, a foamed-polystyrene cup can be recycled.

a) Thus

b) For this

c) Although

d) Within

e) For that

9. A foamed-polystyrene cup can be heated and reshaped ___ a new form.

a) towards

b) to

c) due to

d) into

e) in

10. This new form could be, ___, a dish.

a) although

b) at least

c) for instance

d) that means

e) therefore

----------Key----------

1. (d)

2. (d)

3. (b)

4. (c)

5. (a)

6. (e)

7. (d)

8. (a)

9. (d)

10. (c)

1. Tis addition of carbon results in a substance ___ exibits great strength.

a) this

b) whose

c) that

d) -

e) who

2. These properties, together with ___ low manufacturing cost, make steel so useful.

a) his

b) their

c) it´s

d) theirs

e) its

3. These properties make steel the most ___ used of structural materials.

a) further

b) widely

c) broad

d) spread

e) far

4. Pure iron is about ___ soft as copper.

a) so

b) -

c) much

d) as

e) so as

5. Pure iront is greatly hardened by the addition of small ___ of carbon.

a) masses

b) amounts

c) numbers

d) weight

e) units

6. Steel contains ___ 2 percent carbon.

a) to

b) until

c) up to

d) towards

e) til

7. A ___ carbon content creates cast iron.

a) highest

b) more higher

c) highly

d) higher

e) highlier

8. The addition of more carbon creates cast iron, ___ metal of very different properties.

a) the

b) what

c) a

d) this

e) one

9. Carbon remains dissolved more readily in austenite ___ in ferrite.

a) -

b) than

c) but

d) more

e) as

10. The use of a somewhat higher carbon ___ results in an even harder steel.

a) contence

b) contained

c) containt

d) content

e) containing

----------Key----------

1. (c)

2. (e)

3. (b)

4. (d)

5. (b)

6. (c)

7. (d)

8. (c)

9. (b)

10. (d)

- Word Building -

Subsequent application of heat does not ___________ (soft) the thermoset to the point where it can be reworked.

The addition of this tiny amount of carbon results in a substance that exhibits great ___________ (strong) and ___________ (hard).

Iron is greatly ___________ (hard) by the addition of small amounts of carbon.

Each particular microstructure has its specific degrees of corrosion ___________ (resist) and electrical ___________ (resist, but different from the one before!).

----------Key----------

Word Building - Part 1

Subsequent application of heat does not soften (soft) the thermoset to the point where it can be reworked.

The addition of this tiny amount of carbon results in a substance that exhibits great strength (strong) and hardness (hard).

Iron is greatly hardened (hard) by the addition of small amounts of carbon.

Each particular microstructure has its specific degrees of corrosion resistance (resist) and electrical resistivity (resist, but different from the one before!)

The cap prevents the paste _____________ coming out.

The relationship _____________ electricity and magnetism was discovered accidentally by a Danish scientist.

Let´s have a look _____________ one of Faraday´s experiments.

Electromagnetism is the basis _____________ most electrical devices, work.

The current flows _____________ the coil of the relay electromagnet.

If we _____________ (NOT WASTE) the fossil fuels they would last longer.

If a cold object _____________ (PUT) in contact with a warm one the temperature of the latter decreases.

----------Key----------

The cap prevents the paste from coming out.

The relationship between electricity and magnetism was discovered accidentally by a Danish scientist.

Let´s have a look at one of Faraday´s experiments.

Electromagnetism is the basis on which most electrical devices, work.

The current flows through the coil of the relay electromagnet.

If we did not waste (NOT WASTE) the fossil fuels they would last longer.

If a cold object is put (PUT) in contact with a warm one the temperature of the latter decreases..

Rubber has the same properties ___________ plastics.

Complete with the suitable preposition: composed ___________ .

Copper does not rust ___________ it can be corroded.

Plastics are insulators, ___________ they are used to cover wires.

Oil is used ___________ a fuel in power stations.

Which one is correct hotter or hoter? ___________ .

The shape of the magnetic field is rather ___________ an oval arc.

The nucleus is a core ___________ smaller particles rotate.

Provide one adjective to express texture: ___________ (several possibilities).

It doesn´t matter ___________ you use, the system won´t work properly anyway.

----------Key----------

Rubber has the same properties as plastics.

Complete with the suitable preposition: composed of .

Copper does not rust however it can be corroded.

Plastics are insulators, thus they are used to cover wires.

Oil is used as a fuel in power stations.

Which one is correct hotter or hoter? Hotter .

The shape of the magnetic field is rather like an oval arc.

The nucleus is a core round which smaller particles rotate.

Provide one adjective to express texture: soft (several possibilities).

It doesn´t matter what you use, the system won´t work properly anyway.

1. Alloys are substances composed ___ two or more metals.

a) of

b) on

c) with

d) by

e) from

2. Or they contain a metal and a ___ .

a) not metal

b) nonmetal

c) no metal

d) none metal

e) notmetal

3. These are intimately united, usually ___ dissolving in each other ...

a) by

b) from

c) in

d) for

e) with

4. ... when ___ melted.

a) it is

b) they are

c) they

d) you them

e) it

5. Major advances ___ made with the development of new processes based on melting under vacuum.

a) have

b) have it

c) have been

d) -

e) have being

6. Superalloys are high-strength, often complex alloys ___ are resistant to high temperatures.

a) they

b) who

c) these

d) that

e) those

7. They also ___ high surface stability.

a) exhibition

b) exhibitioned

c) exhibits

d) exhibited

e) exhibit

8. They are commonly classified ___ three major categories: nickel-based, cobalt-based, and iron-based.

a) by

b) from

c) in

d) with

e) into

9. Although they have ___ inherent resistance to oxidation at high temperatures, ...

a) few

b) fewer

c) nearly

d) sparse

e) little

10. ... they gain desirable properties ___ the addition of cobalt, chromium, tungsten, molybdenum, titanium, aluminum, and niobium.

a) from

b) through

c) on

d) with

e) in

---------Key----------

1. (a)

2. (b)

3. (a)

4. (b)

5. (c)

6. (d)

7. (e)

8. (e)

9. (e)

10. (b)

1. Aluminum-lithium alloys are stiffer and ___ dense than conventional aluminum alloys.

a) -

b) not so

c) not as

d) as

e) less

2. They are also "superplastic", ___ their fine grain size.

a) because

b) for

c) owing to

d) however

e) since

3. This fine size can now be ___ in processing.

a) found

b) done

c) come to

d) achieved

e) -

4. Alloys in this group are used in engine components; they can ___ be used in wing and body skins.

a) although

b) too

c) either

d) as

e) also

5. Adjusting the carbon content is the ___ way to change the mechanical properties of steel.

a) most simple

b) simpliest

c) simplest

d) most simply

e) simplst

6. Additional changes are ___ possible by heat-treating - ...

a) achieved

b) made

c) they make

d) done

e) come

7. ... ___, by accelerating the rate of cooling through the austenite-to-ferrite transformation point.

a) so to speak

b) however

c) as example

d) although

e) for instance

8. Increasing the cooling rate of pearlitic steel (0.77 percent carbon) ___ about 200º C per minute generates a diamond pyramid hardness (DPH) of about 300.

a) until

b) to

c) for

d) onto

e) at

9. And cooling at 400º C per minute ___ the DPH, so that it becomes about 400.

a) lowers

b) rises

c) has risen

d) raises

e) razes

10. The reason ___ this increasing hardness is the formation of a finer pearlite and ferrite microstructure.

a) of

b) in

c) by

d) at

e) for

----------Key----------

1. (e)

2. (c)

3. (d)

4. (e)

5. (c)

6. (b)

7. (e)

8. (b)

9. (d)

10. (e)