Imagen, Audiovisuales y espectáculos


Walt Disney


ÍNDEX

1. Walt Disney

2. Personatges i pel·lícules

3. Personatges més destacats

4. Mapa del parc temàtic

5. Parts del parc i la seva descripció

6. Temporades

7. Hotels

8. Els setanta anys de Mickey Mouse

9. Curiositats

10. Bibliografia

Walt Disney

Walt Disney
Walt Disney va nèixer a Chicago al 1901 i va morir a Hollywood al 1966. Tenia tres filles que es deien: Nancy, Janet i Caroline. La idea de Walt va sorgir quan les seves filles eren molt petites i acostumava a portar-les els diumenges als parcs de diversions. Ell va pensar que tindria que existir un lloc on els nens i els adults es divertisin. Va tardar quince anys en desenvolupar la idea.

A l'any 1955 Disney tenia 53 anys d'edat, havia convertit les pel.lícules animades en un art. Al 1934 les figures animades Disney van augmentar de sis a cent vuitanta-set.

Walt va senyalar les qualitats d'un bo animador:

1-Bon dibuix lineal.

2- Coneixement de la caricatura, acció a més del rostre.

3- Coneixement i apreciació de l'art dramàtic.

4- Habilitat per crear acudits i saber expresar-los.

5- Coneixement de la formació de la trama i dels valors dels espectadors.

6- Coneixement i comprensió de tota la mecànica i rutina amb detall que compren el seu treball.

Un gran animador de Disney era Norman Ferguson, que va ser el creador de Pluto. Després de Pluto van ser Goofy al 1932 i l'ànec Donald.

Blancaneus i els set nans van ser la primera cinta completa de Disney, va invertir 500.000 dòlars en ella. Va treballar en aquesta pel.lícula un any sencer, mentrestant Walt supervisava el curtmetratges. Fins que al 1931 va sofrir una crisis nerviosa, quan es va recuperar va continuar pensant en la seva gran pel.lícula i al 1936 va crear la bruixa i va preparar la poma enverinada que Blancaneus mossegaria. El 21 de Desembre de 1937 el públic va veure Blancaneus i els set nans que va recaudar 8.000.000 de dòlars.

Al 1938 va començar a crear a Pinotxo i a Gepetto. Al 1937 i al1939 a Goofy, Donald i Mickey els van canviar l'alçada i els van fer més grans.

Després de crear a Bambi, Disney va començar a dissenyar Disneyland París, el parc temàtic. Al 1939 la factoria Disney es va esfonsar, per un deute amb el banc de 4.500.000 dòlars, perquè les ganances de Blancaneus van ser absorvides per Pinotxo, Fantasia i Bambi. Walt Disney es va convertir en Societat Anònima i van vendre accions. Al 1941 soldats japonesos van invadir l'estudi de treball de Disney. A Walt se li va exigir una pel.lícula de guerra, contra els seus principis va crear a Donald cantant amb Adolf Hitler.

A la post-guerra volien crear Peter Pan o Alícia al país de les meravelles. Als tres anys següents es van crear tres clàssics: Peter Pan, Alícia en els país de les meravelles i la Ventafocs. Els artxius Disney van millorar al 1950.

Walt Disney va començar a crear pel.lícules amb personatges reals com: Robin Hood (1951).

A aquest home li van dominar els sentiments quan va crear La Dama i el Vagabund. Comença a pensar en el parc que ell mateix dissenyaria, el qual s'anomenaria Disneyland. Al 1954 s'informava a la gent de la inauguració del parc que seria al Juliol de 1955.

A finals dels 50 la factoria Disney va crèixer brutalment, mentrestant Walt Disney s'anava fent gran. Al 14 de Setembre de 1964, el president Jonhson li van otorgar la medalla de la llibertat de la Casa Blanca. El desembre de 1966 les seves enfermetats no li van permetre acabar la seva gran obra, com els presagis deien les seves enfermetats se'l van portar.

PERSONATGES I PEL.LICULES

1928 Steamboat, aquesta va ser la primera pel.licula de Mickey, aquesta en blanc i negre.

1930 Blancaneus i els sets nans, el seu primer llargmetratge.

1940 Fantasía, combinació de música clàssica i imatges, fou un autèntic fracàs financier, encara que hi ha gent que pensa que es una obra d'art.

1940 Pinotxo, el ninot de fusta que volia ser nen. Als cinc mesos de treball Disney va ordenar destruir tot el treball, un verdader fracàs.

1949 La Ventafocs, el somni de la fada madrina.

1951 Alicia en el país de les Meravelles, ara valorada, però que fou un fracàs.

1959 “La bella durmiente”, el somni d'una noia representat en el seu princep blau que en al seu temps va ser acusada de semblar-se a Blancaneus i els set nans.

1961 101 Dalmates, la tendre historia de 101 gossets als que intenten matar.

1967 El llibre de la selva, va ser l'última pel.licula en la que va intervenir Walt Disney en persona.

1973 “Robin Hood”, es considerada la pitjor pel.licula de Walt Disney.

1689 “La Sirenita”, va recaudar 11.000 milions de pessetes.

1991 “La Bella y la Bestia”, per primer cop els objectes secundaris cobren vida.

1992 Aladí, l'amor per sobre de les diferents classes socials.

1994 El Rei Lleó, el petit Simba va recaudar 42.000 milions de pessetes.

1995 Pocahontas, una gran història d'amor basat en fets reals.

1996 El Geperut de Notre Dame, el racisme per sobre de tot.

1997 Hercules, fets mitològics portats al cinema.

1998 Mulán, la intrèpida història d'una noia que es converteix en heroïna en un món masclista.

No totes les pel·lícules Disney són dibuixos, ni han amb actors de carn i os com per exmple “La Roca” 1996, va ser la novena pel·lícula més cara de la història, “Toy Story” 1995, la primera pel·lícula realitzada integrament en ordinador, “La jungla de cristal 3” 1995, “Pretty Woman” 1991, “mientras dormias”, entre moltes altres.

PERSONATGES MÉS DESTACATS

Mickey mouse, el més universal. El seu nom original va ser Mortimer. Va debutar al cinema amb la pel·lícula “Steamboat Willie”

(1928) i va protagunitzar més de 130 pel.lícules.

Pato Donald, el cascarrabias. Va començar com a figurant a “La Gallinita Sabia”. Primitiu i de peculiar veu, la seva nuvia es Daisy, i va acompanyat del seus tres nebots entremaliats.

Ariel, la sirenita. Dolça i rebeld al mateix temps, desafia la autoritat del seu pare el rei del mars, per poguer estar al costat del seu estimat. Per aquesta raó, no dubta en pactar amb el diable del mar i convertir-se en humana.

Simba, el rei de la selva. Després de Mickey Mouse és el més estimat. Va veure morir el seu pare i des de l'exili haurà de recuperar el títol de rei.

Cruella de Vil. Envoltada de abrics de pell. És l'enemic número u de la Societat Protectora d'Animals.

Bambi, la inocència. És el més coreogràfic, especialment a la seqüència de patinatge sobre gel amb el seu amic Tambor. Quan comença a ser gran, perd la por a l'home.

Dumbo, orelles per a tot. Un dels personatges més sensibles i entranyables de Disney. Maltractrat pels seus companys, el seu aliat és un ratolí. Va causar sensació en la seqüència de la borratxera i els seus “travellings” aèris.

Blancaneus, galtes vermelloses. El personatge més bondadós. Es van realitzar moltes proves abans d'arribar a una desició final.

Quasimodo, la bellesa està en l'interior. El més innocent i un dels més tractas cruelments. Els seus millors amics són les gàrgoles i l'Esmeralda.

Els set nans, magnífics. Sabi, Feliç, Somiador, Poruc, Bondadós, Mut i sobretot, Cascarràbies, els seus noms encaixen a la perfecció amb el seu caràcter.

Pocahontas. Junt amb Esmeralda la protagonista més sexy de la factoria Disney. És la primera heroïna Disney inspirada en un personatge real.

Peter Pan, l'aventura de ser nen. Un aventurer per excel·lència. Simbolitza perfectament una de les frases de la filosòfia Disney: “Tots varem ser nens algun cop”. Robin Williams el va interpretar més tard a “Hook”.

Esmeralda, la sensual. Aquesta gitana desperta els baixos instints del jutge Frollo a la seqüència del ball a la foguera: “No deixis que el seu foc abrasi la meva carn; destrosa-la o deixa que sigui meva, només meva”, va dir Frollo.

MAPA DEL PARC TEMÀTIC

PARTS DEL PARC I LA SEVA DESCRIPCIÓ

Per podre entrar en el parc, has de comprar un passaport, que és vàlid per tot el dia, d'espectacles i atraccions n'hi ha uns cincuanta. Pots obtenir informació en City Hall, que es troba a l'entrada del parc.

El parc està dividit en cinc països, els quals formen Disneyland París.

El primer país que trobem és Main Street USA. Es troba a l'entrada del parc i és l'encant de principis de segle. S'ha construït a una escala de cinc vuitens, així que, a escala dels nens, ells tenen l'impresió de ser més alts entre totes les cases de fusta. Pots escogir diversos mètodes de transport com: un cotxe de polícia, un de bombers, un autèntic tranvia i un autobús de dos pisos. Hi ha dues galeries a Main Street USA, una està dedicada al esperit del descubriment i l'altre conmemora l'estàtua de la Llibertat.

El segon país que trobem és Frontierland. Al 1848 un home anomenat James Marshall descobreix or al costat d'un riu, a partir d'aquest moment tot el món suposa que es possible trobar or a Frontierland, lloc dels trampers i els miners. Actualment ciutat-fantasma. A Frontierland podem trobar: Big Thunder Mountain, és un tren que viatja a través d'una mina abandonada; Phantom Manor, una mansió encantada on viuen 999 fantasmes; Thunder Mesa Riverboat Landing, és un vaixell que navega per les riveres del Misissipi. També podem trobar restaurants i botigues com Thunder Mesa Mercantile Building.

Adventure land és el tercer país de Desneyland. En ell es troba Àfrica i Aràbia, territoris del grans relats dels esploradors del segle XIX, els seus murs estan coronats per cúpules. On ens introduïm a la atmosfera de les mil i una nits, Simbad el marí, els secrets d'Aladí i els tresors d'Alí Babá. Els espectacles que trobem són: Indiana Jones i el temple maleït, una carrera per les runes d'un jaciment arqueològic; Pirates of the Caribbean (els pirates del Carib), a bord d'un bot arrosegats per les corrents atravesaràs el mismíssim cintre de combat; La Cabane des Robinsons (la cabanya del Robinsons), pujat a un gegantesc arbre per visitar el refugi dels nàufregs. Pots sopar al Blue Lagoon Restaurant a la llum de la lluna en una nit tropical en el peix és el menjar predilecte.

Fantasy land, és un país on els contes màgics cobren vida, país que predomina el Castell de la Bella Durment. Aquest país on la reina és la imaginació, somriures i la fantasia, és un homenatge als autors europeus en que es va inspirar Wlat Disney. Les atraccions que hi ha són: el Castell de la Bella Dorment, que somina tot el parc; “it's a small world” (és un món petit), un viatge en vaixell on milers de ninots cantaran boniques cançons; “Le Carrousel de Lancelot, 86 caballs de fusta esperen ser montats per honorables cavallers i boniques dames; Dumbo the Flying Elephant (Dumbo l'elefant volador), vola pel cel de Fantasy land muntat en Dumbo Fantasy Festival Stage, un teatre on els personatges Disney actuaràn per a tu; Auberge de Cendrillon (l'alberg de ventafocs), el millor restaurant, inspirat en el conte de la Ventafocs; La Chaumière des Sept Nains (la tenda del set nans), aquí podràs comprar roba per als nens.

L'últim país que trobem és Discoveryland, et mostra els invents des del segle XIX fins al futur, un munt d'imatges, música i de sensacions fortes. A la part musical podràs torvar a Michel Jackson cantant i ballant. L'última i més espectacular atracció és Space Mountain, que et portarà per l'espai amb efectes especials, també podràs mejar en el retauratn Buzz Lightyear's Pizza Planet Restaurant, també podràs comprar roba a Star Traders. A Disvey Village, podràs trobar el Planet Hollywood, on entres gratuïtament, també hi h discoteca on pot entrar gent de totes les edats, sales de jocs, etc...

TEMPORADES

A la primavera tot creix. Amb les flors que creixen formen els personatges Disney. Només es cel·lebra una cavalgada que s'anomena “Main Street Electrical Park”, només es cel·lebra a Disneyland París. Al acabar el dia es fan focs artificials.

A la tardor, és com si estiguessim a California (Los Angeles), es cel·lebra la festa de Halloween i tothom es drisfressa, apareixen els dolents de Disney com per exemple Jafar, Cruella de Vil, la madrastra de la Ventafocs, etc.

A l'hivern està obert tota aquesta temporada. A les atraccions hi ha calefacció i tot està cobert. Els preus baixen. El Nadal comença a principis de novembre, cada dia trien un nen o nena perquè encengui les llums de l'abre de Nadal.

A l'estiu els preus segueixen les tarifes normals, hi ha més turisme. Comencen a fer-se espectacles a l'aire lliure, el públic petit gaudeix més. Tot està més viu.

HOTELS

Podem trobar set hotels, els quals imiten les característiques d'un espai natural o d'un país. Tots estàn situats a la part inferior del parc, separats d'aquest. Seguidament els comunicarem els diferents hotels i les seves característiques:

L'elegant Disneyland Hotel, està situat a l'entrada del parc i li dóna un cert esplendor a Main Street U.S.A. Té 500 habitacions, 21 suites de luxe i 11 habitacions per a minusvàlids. Aquest és el més car de tots té quatre estrelles per la seva distinció i situació. Pots disfrutar d'una piscina coberta, un gimnàs, un jacuzzi, activitats per relaxar-se després d'un fatigador dia d'emocions.

L'hotel New York es troba a cinc minuts caminant del parc. És un rutilant “rascacels” de nou pisos inspirats en l'horitzó de Manhattan. Les habitacions estàn decorades amb el refinat estil de l'Art Déco. Les diversions que pots trobar són ambients musicals, patinatge sobre gel, una piscina coberta, sauna, gimnàs amb una sala de musculació i un saló de perruqueria. És un hotel de quatre estrelles, té 573 habitacions ben proporcionades, 36 suites de luxe i 13 habitacions per a minusvàlids. Els nens poden gaudir d'una sala de jocs i d'activitats diverses.

Newport Bay Club és una visió de la nova Anglaterra de principis de segle. Està situat al costat d'una baia, il·luminat per un far a deu minuts del parc. Les habitacions estàn decorades a l'estil nàutic de colors blancs i blaus. Disposa d'una piscina meitat coberta, meitat descoberta, gimnàs, recepció privada, servei 24 hores i servei d'equipatge. Té 1098 habitacions amb llits grans, 15 suites, 23 habitacions per a minusvàlids. Li han sigut otorgades tres estrelles.
Descargar
Enviado por:Laura Jimenez Masagué
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar