Literatura


Un momet abans de morir; Sergi Belbel


MORIR

( Un moment abans de morir )

MORIR

Escena 1: Comença quan una dona i un guionista comencen a batallar-se per que el guionista havia arrivat massa tard, aquest va començar a contar la història que acabava de escriure ( feïa molt de temps que no escribía res ). - La història tracta d'un jove de 17 anys que una nit ix al carrer amb els seus amics i després d'una bona estona a un “ pub “ els seus amics volen anar-se a les seues cases però ell no vol, aleshores ell els diu que vagen a un pub més i prou; el noi per-a fer-se el heroi d'avant els seus amics agafa la moto i els diu que el seguisen ell comença a anar molt depresa i un cotxe l'atropella. I una veu d'ultratumba li pregunta: - Que prefereixes que et moris açí, brutalment i els teus amics et recorden com a un heroi o que et moris de vell amb molts diners però sol ?. El noi no sap que triar i es fa un judici “fatal”. I de sobte el guionista comença a tindre dolors al braç, vol aigua i es mor.

Escena 2: Es desenvolupa a la casa d'un heroïnòman mentre que la germana intenta que el heroïnòman ( el seu germà ) l'obri, fins que ho aconsegueix; la germana està molt de temps intentant convence'l per-a que vaja a una clínica de desintoxicació peró el seu germà no vol, i después de dir ( el heroïnòman ) que la cridarà aquesta es trona a sa casa. Después el heroïnòman agafa d'un armari heroïna la mezla amb brandï i se la veu, al camp d'una estona aquest té unes convulcions, un dolor a la panxa, i comença a eixir-le espuma per la boca, i es va morir.

Escena 3: tot comença a un pis centric on una mare es posa a discutir amb la seua filla pels modals que aquesta té a la taula, después de que la mare explique a la seua filla com la criaven els seus pares, i después d'una bona discusió la filla enfurrunyada va començar a menjar-ho tot d'una vegada, iclús els ossos del pollastre cosa que es va començar a ofegar i la seua mare es pensava que feïa comèdia però quan es va adonar que hi era veritat, era massa tard i la filla va morir.

Escena 4: comença a la habitació d'un hospital on entra una enfermera i li diu al malalt que va a donar-li una pastilleta per al dolor de les cames ( es va caure per les escales i li van tindre que posar grapes ) i el malat va donar-li la conya per-a que la infremera es quedés amb ell ja que no tenia a ningú que li fera companyia, la enfermera és va cansar i s'en va anar, el malalt va prendre les pastilles, i de sobte va començar a tosir, per que no podia respirar massa bé, va buscar el botó per-a cridar a la enfermera però no ho va trobar, per que hi era a terra, i el malalt es va ofegar i va morir.

Escena 5: aixó és una senyora que truca a la seua cosina per que ha vist a dues fantasmes, la seua iaia i el seu pare, la seua cosina no s'ho creu i colga, al cap d'una estona la señora sompli un got amb licor i crida per telèfon sense saber a qui crida, es barja una mica amb el interlocutor i deixa el telèfon, beu una mica més, de sobte van cridar al telèfon, el va agafar i era la policía dient-li que el seu fill hi era mort, ella va notar un foro dolor a la panxa, es va caure a terra, i va morir.

Escena 6: comença a un cotxe de policía mentre que un home policía i una dona policía comencen a parlar sobre les seues coses i la dona sobre les seues “ratllades mentals ” que té mentres que condueix ella sola, veuen a dues persones que pensen que són lladres, però es donen conta pel seu vestuari que no ho són. La central els criden per un assassinat i de camí la dona policía va molt depressa i atropella a un motorista que es queda tirat a terra graument ferit, la dona policía es presa del pànic i el jove motorista mor.

Escena 7: comença al saló d'una casa, quan entra el seu propietari s'encontra de sobte a un home que hi es al comedor li pregunta que fa a sa casa i com a entrat i li veu que té una pistola. El assassí li diu a la víctima que estava esperant-li dues hores per-a matar-ho i li va dir el assassí que si creïa en Deu, si aquest li feïa una senyal no le mataria, però si no le feïa una senyal le mataria, la víctima va començar a rezar a Deu, però com que no pasava res la víctima va començar a parlar a l'assassí de l'atrocitat que anava a fer i la desgràcia que feria als fills, a la dona i al seus familiars, i l'assassí va dir que anava a matar-ho per que Deu no havia fet gens, però la víctima va dir que el que havia dit ell mateix no ho havia dit ell, sino que ho va dir Deu; l'assassí després de dir-li mentirer va donar-li un discar al cor i la vívtima va morir.

I NO MORIR

Escena 1: comença quan a un saló d'una casa, quan entra el seu propietari s'encontra de sobte a un home que hi es al comedor li pregunta que fa a sa casa i com a entrat i li veu que té una pistola. El assassí li diu a la víctima que estava esperant-li dues hores per-a matar-ho i li va dir el assassí que si creïa en Deu, si aquest li feïa una senyal no le mataria, però si no le feïa una senyal le mataria, la víctima va començar a rezar a Deu, però com que no pasava res la víctima va començar a parlar a l'assassí de l'atrocitat que anava a fer i la desgràcia que feria als fills, a la dona i al seus familiars, i l'assassí va dir que anava a matar-ho per que Deu no havia fet gens, però la víctima va dir que el que havia dit ell mateix no ho havia dit ell, sino que ho va dir Deu; l'assassí es va conmoure i es va “adormir” i la vícitma li vsa agafar la pistola i va cridar a la policía.

Escena 2: te començament quan a un cotxe de policía mentre que un home policía i una dona policía comencen a parlar sobre les seues coses i la dona sobre les seues “ratllades mentals ” que té mentres que condueix ella sola, veuen a dues persones que pensen que són lladres, però es donen conta pel seu vestuari que no ho són. La central els criden per que un els a cridat per que un senyor ha agafat la pistola a un asáis que volia matar-ho i de camí la dona policía va molt depressa i atropella a un motorista l'ajuden i li acompanyen fins al hospital.

Escena 3: aixó és una senyora que truca a la seua cosina per que ha vist a dues fantasmes, la seua iaia i el seu pare, la seua cosina no s'ho creu i colga, al cap d'una estona la señora sompli un got amb licor i crida per telèfon sense saber a qui crida, es barja una mica amb el interlocutor i deixa el telèfon, beu una mica més, de sobte van cridar al telèfon, el va agafar i era la policía dient-li que el seu fill hi era a l'hospital, va trucar altra vegada a la policía per-a que la llevesin fins a l'hospital on havien atropellat al seu fill .

Escena 4: trancurreix a l'habitació d'un hospital on el malalt i el motorista se saluten i comencen a parlar torna l'infermera per-a donar-li al motorista una punxadeta i al malalt unes pastilles, després d'una bona conversa entre els tres, el motorista i la seua mare ( que hi era però dormida ) s'en dormisquen i el malalt comença a tossir, busca el aparell per cridar a l'infermera però no ho trova, el motorista s'adona i pulsa el botó, arriven els médics.

Escena 5: tot comença a un pis centric on una mare es posa a discutir amb la seua filla pels modals que aquesta té a la taula, después de que la mare explique a la seua filla com la criaven els seus pares, i después d'una bona discusió la filla enfurrunyada va començar a menjar-ho tot d'una vegada, iclús els ossos del pollastre cosa que es va començar a ofegar i la seua mare es pensava que feïa comèdia però es va adonar que hi era veritat i començà a cridar als veïns, un va baixar i després d'uns golpetxos al estòmac i l'esquena ixen els ossos que tenía la filla a la gola, parlen una mica sobre que el veï hi era a l'hospital amb un motorista, i s'en va cap a sa casa.

Escena 6: Es desenvolupa a la casa d'un heroïnòman mentre que la seua germana i la filla de la germana intenten que el heroïnòman ( el seu germà ) l'obri, fins que ho aconsegueixen; esten molt de temps intentant convence'l per-a que vaja a una clínica de desintoxicació mentres que la filla comença a buscar per tot i agafa una papereta d'heroína que es guarda a la butxaca, peró el seu germà no vol, i després de dir ( el heroïnòman ) que la cridarà aquestes es tornen a sa casa. Després el heroïnòman busca la heroína i no la trova i cau en que l'han enganyat, truca a la seua germana, discutiesen una mica i l'heroïnòman diu que s'anirà a la clínica de desintoxicació.

Escena 7: comença quan el guionista li va a dir a la dona el que va a elegir el jove, però la dona li corta i lidiu que ell no pot jugar así amb les vides de les persones, le diu que és un sàdic i el guionista comença atindre punxades al cor vol aigua, ho veu tot negre, es queda sense respiració, cau a terra, i la dona se'l mira… aterrida?...sorpresa? …inexpresiva?...

FI
Descargar
Enviado por:Prefiero Nodecirlo
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar