Literatura


Silvestre Malasang; Antoni Dalmases


SILVESTRE MALASANG

Francesc Fenoy

8/01/04

Índex

Activitats d'ampliació

Exercici nº 2.............................................................................pàg 3

Exercici nº 4.............................................................................pàg 4

Exercici nº 5.............................................................................pàg 5

Exercici nº 6.............................................................................pàg 6

Activitats d'imaginació

Exercici nº 1.............................................................................pàg 7

Exercici nº 5.............................................................................pàg 8

Exercici nº 7.............................................................................pàg 9

Activitats d'ampliació

Exercici 2. Llegeix el capítol 18 i explica com pot ser que en Silvestre no s'adoni de què va en realitat la feina que fa.

- No se'n adona del tipus de feina que fa perque les seves ganes de fer de malvat no el deixen veure les coses clares, primer es pensa que l'estant posant a prova per a fer feines més importants.

Fins que un dia el cap de la feina els reuneix a tots i els hi explica que des de fa un temps estan robant a l'empresa, i es quan en Silvestre s'adona del tipus de feina que havia estat fent, robar.

Exercici 4. Acaba de llegir el llibre i explica què li ha vist en Cormorà a en Silvestre per proposar-li una feina tan delicada.

Li proposa aquesta feina perque amb les xerrades que ha tingut amb ell i el tipus de preguntes que li feia, el Cormorà, l'ha vist amb moltes ganes d'obrir-se camí en el món dels malvats.

Exercici 5. Comenta quina ironia conté el nom del germà Àngel Bonaplata.

Ni Àngel ni Bonaplata no concorda amb la seva personalitat, perque el nom d'Àngel escau més a una persona bona, bona fé, etc.

En canvi en el llibre la persona que es diu Àngel és molt mala persona que només pensa en gastar-se tota l'herència de la seva germana.

I el cognom de Bonaplata tampoc li escau gens perque està perdent tota la part de la seva herència, a causa dels mals negocis que ha fet, i com que no en té prou amb la seva part intenta, de qualsevol manera quedar-se amb la part de l'hereència de la seva germana.

Exercici 6. Si te n'has adonat, en Silvestre no pot suportar la covardia, tot i que ell mateix sovint hi cau i només és cap al final de la història que es decideix a canviar-la. Explica com es produeix aquest canvi i qui hi ajuda.

Canvia la seva actitud en el moment en que la Glòria li diu si està disposat a ajudar, ell no volia actuar com un covard i no s'havia que fer, se sentia fracassat perque pensava que si ajudava a aquella noia no podria ser el malvat que ell volia, però al final es decideix a ajudar a la Glòria.

El qui ajuda a fer aquest canvi és la Glòria Bonaplata.

Activitats d'imaginació

Exercici 1. Imagina que el noi i la noia no es poden desfer dels altres dos segrestadors. Inventa i escriu un final nou per a la història (mínim 10 línies)

En veure que no hi havia manera de desfer-se del Canut i l'Embull, en Silvestre i la Glòria rumiaven la millor manera de poguer escapar.

Com que no els interessava fugir del vaixell, perque volien quedar-se amb el vaixell, van pensar que la millor manera era aliar-se amb ells.

Una nit quan el Canut i l'Embull estaven jugant tranquilament a cartes van aparèixer la Glòria i en Silvestre i els hi van explicar el seu pla, tractava de fugir amb el vaixell tots quatre fins a unes illes, propietat de la Glòria, i allà els recompensarien amb una quantitat important de diners.

Per sort va dir que si, així que quan sortia el sol van fer rumb cap a les illes.

Quan van arribar la Glòria els hi va donar els diners i una petita zodiac perque se'n anessin.

La Glòria i en Silvestre es varen casar i no van saber mai més res del Cormorà i companyia.

Exercici 5. Imagina i escriu què dirien els teus pares i amics si els comentessis que quan acabis d'estudiar vols fer de pirata, com el Silvestre. Després, exposa'ls els significats diferents de ser pirata en l'actualitat.

Els meus pares dirien que seria un boig, intentarien fer-me compendre que ser pirata no és una bona manera de guanyar-se la vida, que el millor és seguir estudiant una carrera, que hi han coses més interessants que fer de pirata i que no cal que estudii per després fer de pirata.

Ser pirata en l'actualitat poden ser:

  • Pirates de mar: En l'actualitat ser pirates de mar no és fer abordatges,etc. Sinó que un pirata actual és el que transporta inmigrants, drogues ...

  • I pirata en l'actualitat també és el que copia il.legalment CDs, DVDs,etc.

Exercici 7. Fes dues columnes de paraules: en ña primera hi anotaràs tots aquells defectes que té Silvestre Malasang segons la història, i en la segona totes les virtuts. Exemple:

DEFECTES

VIRTUTS

Covardia

Perfeccionista

Somiador

Idees clares

Ambiciós

Decidit

Bona fé

Treballador

Innocent

Constant

Impacient

Pacient

Curiòs

Intel·ligent
Descargar
Enviado por:Friskies
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar