Literatura


Respirar sota l'aigua; Alex Flinn


Respirar sota l'aigua

PERSONATGES

En la història real

Nick (Nicholas Andreas) = Protagonista. No molt alt, ni molt musculós. Es troba totalment en soledat. El seu millor amic, Tom, l'ha abandonat des de que va pegar a la Cat i molta gent del institut l'insulten. La solució al seu problema, la troba anant a les classes de rehabilitacions, i conèixer a gent com ell i tindre un lloc on expressar-se.

Pare Nick = Sempre maltractant-lo. Al final Nick aconsegueix superar la seva por, i enfrontar-s'hi.

(3 - Explica tot el que sàpigues de Leo)

Leo = Un dels nois que va a classes de rehabilitació amb el Nick. La seva vida es quasi idèntica a la del Nick, és per això que encara que al principi tenen uns quants piques després es fan “amics” i el Leo li explica la seva vida.

El Leo tenia un germà que es deixa Felix, i el padrastre d'ells L'Héctor, feia que es barallessin. Així va ser com van distanciar-se i odiar-se. Més tard en Felix es va tragar un pot sencer de pastilles i va morir. En Leo guarda una arma a la seva habitació per si acas.

Neysa = “Novia” del Leo. Li tenia por a ell.

Tom = El millor amic del Nick ha desaparegut. Ara està totalment en contra del Nick, al veure lo que li estava fent a la Cat, va tindre que pegar-li un cop de puny a la cara del Nick, perquè parés i a partir d'aquell dia ja no es parlen (casi).

Liana = Novia del Tom

Cat (Caitlin Alyssa McCourt) = Intenta evitar sempre trobar-se amb el Nick. Però el Nick, es troba amb ella aposta pels passadissos

Elsa = Amiga de Cat de tota la vida. Ara més que mai la intenta ajudar a superar-ho i sempre que veu al Nick, li fa indirectes ofensives.

Saint = El jugador del mateix equipo de futbol que el Nick, és ara el següent novio de Cat, i sempre que veu al Nick no li para de fer venir enveja, dient-li comentaris sobre els pits de la Cat, el seu cul, la seva boca, etc.

En la del diari

Nick (Nicholas Andreas) = Protagonista. No molt alt, ni molt musculós. Amb el seu amic Tom comparteix tots els moments, tan els bons com els dolents, però mai li parla de que el seu pare el maltracta.

(4 - Com es comportava Nick amb la Cat ?)

Està bojament enamorat de la Cat, però es massa possessiu, només vol que ella estigui amb ell.

Pare Nick = A la mínima que el Nick fa algo que ofengui, que no li agradi, que no es trobi agust, li va a pegar. Aquesta es la manera per parlar amb el seu fill.

Tom = El millor amic del Nick. Sempre el deixa vindre a casa seva, el Nick diu que vol estudiar amb ella o qualsevol altre excusa, però la veritat, es que ha tingut alguna discussió amb el seu pare.

Liana = Novia del Tom

Cat (Caitlin Alyssa McCourt) = Està bojament enamorada del Nick. Ho fa tot per a ell. Fins hi tot, quan el Nick li diu tot lo que ell no vol que fagi, ella sempre li fa cas, encara que a ella li agradi. La primera vegada, que no li va fer cas, va ser la última. Després de desobeir-lo, el Nick, va anar cap a ella i la va pegar per tota arreu.


Elsa = Amiga de Cat, sempre intentant posar el nas entre els dos a la mínima oportunitat.

Saint = El jugador del mateix equip del Nick. Bastant xuleta, i acostuma a fer comentaris “tontos”.

ARGUMENT

La història comença als jutjats de Miami. Nick ha sigut acusat per pegar a la Cat.

La jutgessa li imposa una pena de Anar a classes de rehabilitació contra la violència, i escriure un diari amb tot el que va pasar amb la relació de la Cat, abans que arribés el dia de que la va pegar.

Al anar a les classes de rehabilitació, que les fa el Mario, aprèn a controlar-se davant els insults dels seus antics amics, entén el que li passava amb la Cat i millora dia rere dia.

Tots els amics que el Nick tenia, es esperen de ell per a protegir la Cat.

El Nick, comença a fer poemes per a la assignatura de Anglès, i en el poema, posa la desesperança de no tenir al teu costat ni el teu millor amic. La professora diu que es una gran obra, i li proposa sortir a la revista de poemes.

El Nick, es fa amic amb un dels de la classe de rehabilitació, el Leo. Amb ell parlen sobre la Cat, etc i el Leo li diu que pera ell ha sigut fàcil, la seva novia ha retirat la denuncia en un segon. Però la veritat es que li ha obligat i la segueix maltractant. Al final, el Leo discuteix amb la Neysa, i la mata amb la pistola i després es suïcida ell.

(5 - Com aconsegueix vèncer Nick al seu pare?)

El Nick, aconsegueix vèncer el temor cap al seu pare, simplement evitant la veu de sempre, i escoltant la veu de Mario, el professor, així, les coses que deia el seu pare, passaven a tenir un significat nyicris.

(2 - Com acaba l'obra ?)

Nick va a l'escola i el Tom el crida. El Tom li diu, que per què mai no li havia dit re de que el seu pare el maltractava. Que si li hagués dit, entendria la conducta amb la Cat i no l'hauria deixat tirat. Al final, el Nick i el Tom es fan amics un altre cop.

(2 - Com acaba l'obra ?)

La Cat sa traslladat de casa, a viure amb el seu pare, i s'ha canviat de col·legi. A una escola especial d'arts escèniques.

(2 - Com acaba l'obra ?)

Nick i Tom, seguiran les seves vides. I en Nick, repetirà curs amb el Mario de rehabilitació, ja que li ha ajudat molt.

PREGUNTES EXAMEN SEGURES

1 - Digues un nou final

2 - Com acaba l'obra ?

3 - Explica tot el que sàpigues de Leo

4 - Com es comportava Nick amb la Cat ?

5 - Com aconsegueix vèncer Nick al seu pare?
Descargar
Enviado por:NoOrK
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar