Arte


Les Tres gràcies; Pedro Pablo Rubens


ANALISI FORMAL

títol

Les tres Gràcies

autor

Peter Paul Rubens

cronologia

1625 - 1630

situació

Museu del Prado

tècnica

oli

suport

taula

mesures

221 x 181 cm

Composició

S'observen les tres Gràcies agafades dels braços fent un cercle. Estan les tres nues i son prou grosses. Estan en un bosc tapades per un arbre i de fons es veuen mes arbre i el cel. També hi ha una garlanda de flors que simbolitza a la vegetació i un amoret amb una cornucòpia que raja aigua, per simbolitzar el naixement de una font.

Espai

Les tres Gràcies estan en un primer pla i mes al fons es veu la vegetació del bosc i el cel.

Profunditat

L'aspecte que dona profunditat a l'obra es que per darrere de les Gràcies es veu un cel que i uns arbres que fan que h hagi una profunditat a l'obra.

Predomini del dibuix i la línia

predominen les línies indefinides i els colors i les figures es mesclen entre elles.

Predomini del color i la taca

predominen els colors foscos i així les Gràcies es veuen mes amb el seu color carn.

Volum

No hi ha un volum molt clar, però si que hi ha un poc en els cossos de les dones.

Tema

Es de tema mitològic. Les Gràcies eren tres filles de Zeus, a les que es consideraven com a deesses de l'alegria, els festejos i la naturalesa, estaven al servei de Afrodita la deessa del amor.

IDENTIFICACIÓ I CLASSIFICACIÓ

Les Tres gràcies; Pedro Pablo Rubens
Constitueix una de les millors obres de Rubens, hi fou de les ultimes que va fer. Com es veu les figures son poderoses, amb una carnació abundant, d'acord amb els canons de bellesa de la seva època. El grup resulta harmoniós, proporcionat, encara que el actualment hagin canvia els gustos estètics. Els rostre de la figura femenina de l'esquerra es veu en molts altres quadres ja que el solia prendre de la seva esposa. Les Gràcies eren deesses de la vegetació i per això hi ha una garnalda de flors damunt del grup, així queda clara la seva vinculació amb la natura.

La pintura barroca es caracteritza pel realisme dels personatges, es dóna molta importància a la llum que fa ressaltar les figures sobre la penombra del quadre. S'accentuen les línies diagonals que creen inestabilitat i moviment sobre la tela.

Les Tres gràcies; Pedro Pablo Rubens

Aquesta es una imatge de Rubens
Descargar
Enviado por:El remitente no desea revelar su nombre
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar