Literatura


La casa sota la sorra; Joaquim Carbó


RESUM

Es diu Pere Bidal i es un noi d'uns vint-i-set anys. Al contrari que el seu germà ell havia estat a tot arreu. Havia estat tres anys a Alemanya, a Hamburg, on havia fet de tot: des de cambrer a músic, passant per obrer d'una fàbrica de cotxes, delineant i de professor de física. Això era tot un rècord si tenim en compte que l'últim any l'havia passat en la garjola per una discussió.

Havia estat a Anglaterra però aquella illa no li deia res. Allí només es va estar uns mesos per perfeccionar l'anglès. Desprès va tornar a Barcelona amb la seva família. La seva presència introduí el desassossec en els costums de la família del seu germà. Eren... bé, eren diferents.

Un dia va llegir un article al diari que li cridà l'atenció, ja l'havia llegit uns quants cops. Oferia treball (no deia quin) a joves en perfecta forma física, que fossin bons nedadors i que els hi agradés viatjar. Edat màxima trenta anys. Pes mínim setanta-cinc quilos.

En Pere es va adonar que ell complia totes les condicions i va decidir enviar una carta amb el seu currículum. Li van fer proves sense que ell es donés compte. Una de les proves va ser que un mariner li demanà que anés nedant a buscar una cosa, però quan ja tornava, el vaixell del mariner se'n va anar. Acabava de perdre el seu passaport i la seva roba. Però de sobta es apropar una llanxa amb motor que li donar una tovallola neta i roba nova. Li van dir que anés al dia següent a l'aeroport i esperes instruccions. A l'aeroport li van dir on havia de anar, que ara es deia Peter Withel, i li van donar diners.

Es passa un bon temps viatjant per la vora del Nil, transportant uns documents, i fent se passar per arqueòleg amb un carnet fals, i tot això seguint instruccions. Ara a Barcelona el busquen per que han trobat la seva roba i el seu passaport en un vaixell amb carregament de contraban. Pel camí coneix un negre que es diu Henry Balua. En Pere o Peter com vulguis es fa forca amic d'en Henry. Però un dia l'agafen i se l'en porten a un helicòpter, el tapen els ulls i li canvien l'hora del rellotge. Quan li destapen els ulls es dona compta de que esta a una mena de ciutat subterrània. Allò es la ciutat del senyor Ti que es el que s'encarrega de dirigí tota aquella ciutat, el que ell diu es fa sense explicacions. Un dia en Pera es troba en Henry treballant de mig esclau a aquesta ciutat subterrània. Aleshores es quan en Peter se'n adona de que s'està tornant en esclau del senyor Ti. Es, dons cuan en Pere i en Heny amb molta sort i un jeep aconsegueixen escarrassa'n pels pels en una jornada de cacera.

INDEX

1:PERSONATGES

2:BIBLIOGRAFIA

3:BIBLIOGRAFIA DE L'AUTOR

4:RESUM

5:COMENTARI PERSONAL

PERSONATGES

Pere Bidal: Es un noi d'uns vint-i-set anys, es un jove molt independent, mogut, li agrada el risc; es un noi cuasi imprevisible, culte e intel·ligent, però també que cal dir que a d'aprendre a controlar els seus impulsos violents encara que abegades li serveixin per defensar-se.

Henry Balua: Es un negre (amb tots els respectes) fill d'un americà encara que ell mall a estat a Amèrica. A seguit els cursos d'estiu a universitat de Barcelona, i ara esta a l'Àfrica. Es un noi de la mateixa edat que en Pere aproximadament, generós, que sempre pensa en la resta en especial pel poble africà.

Sr. Ti: Es un arqueòleg alemany que durant una missió secreta del seu govern que consistia en l'excavació del desert va fer un gran descobriment. Va trobar un sepulcre enorme. una autentica ciutat dels morts. El senyor Ti, que llavors es deia Timoteus Wander, va viure uns mesos submergit en l'alegria que el seu descobriment li proporcionava. En un principi pensà que havia fet un descobriment mes gran que el de Tutankamon... Com que era una missió secreta els avions li proporcionaven aliments i vivers. Però com que Alemanya va perdre la guerra el govern va anant deixant de enviar avions. I allò es on anirà a parar en Pere. Ara el senyor Ti es dedica a tot tipus de negocis bruts.

Hans: Es un personatge amb un passat mig desconegut. Es alemany i a anat a parar a les mans del senyor Ti. En Hans en realitat es un bon noi però porta massa temps amb Ti i diu que ell illa s'està be on es.

BIBLIOGRAFIA

AUTOR: Juaquim Carbó

EDITORIAL: Columna Xip

IL·LUSTRACIÓ DE COBERTA: Tàssies

Nº DE EDICIÓ: cinquanta-novena (cinquena edició d'aquesta col·lecció)

BIOGRAFIA DE L'AUTOR

Joaquim carbó (Caldes de Malavella, 1932) és l'autor català més popular entre els joves lectors; series com ara La casa sota la sorra, La Colla dels deu o En Felip Maralot en tenen la culpa. Entre els seus títols dels darrers anys destaquen El bol del colom i Amors a primera vista.

COMENTARI PERSONAL

Sincerament es un llibre que m'ha agradat bastant, cosa que no sol passar amb els llibres que mana l'escola per fer un treball, ames si el manen per desprès de les vacances de Nadal i a sobra si normal ment no et solen agradar els llibres realistes. Es un bon llibre ja que es pot observà l'evolució del personatge principal; el Pere Bidal del final no es el mateix Pere que surt de Barcelona. Es un Pere canviat, mes generós, menys introvertit, en resum es sembla mes al seu amic Henry.

A mi el personatge que mes m'agrada a sigut en Pere, per que es una persona que aprèn molt ràpid i amb una capacitat de canviar asombrosa.

En fi es un llibre bo, que m'agrada i que aconsello.

LA

CASA

SOTA

LA

SORRA
Descargar
Enviado por:Jd flip
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar