Literatura


La aventura de Saïd; Josep Lorman

L 'AVENTURA DE SAÏD

Per poder sortir del seu país va haver de pujar a una pàtera, que se suposava el deixaria a Espanya, però en canvi el va deixar al mig del mar amb la idea que nedaran a la costa, però Saïd no sabia nedar, mirant les condicions en les que es trobava va voler que el patró es portes a la costa i com no volia, hi hagué una lluita que deixa a Saïd sol en la barca.


L'endemà Said es va trobar sol al vaixell i va voler dirigir-se a la costa però com no sabia encendre el motor i no tenia rems no li va ser possible arribar. Mentre dormia i seguia fosc, un soroll constant despertar Saïd i va veure un vaixell a 40 metres que es dirigia directament a ell i tot i que el vaixell no era molt gran, si xocaven el vaixell de Saïd es destruiria, desesperat Saïd va començar a cridar però ningú escoltava els seus crits i va pensar que la col·lisió era inevitable, però el vaixell va arribar a girar fregant la pastera i fent que Saïd caigués donar un cop al cap.


Quan Saïd va recobrar el sentit es va trobar en el vaixell que li va xocar, Després de conversar amb els tripulants del vaixell van ajudar Saïd a arribar a la costa d'Espanya .
Un cop ja a Espanya Saïd es va dirigir al mercat, i mentre estava en ell va veure que s'acostaven els civils i el més segur és que li demanarien els papers i ell no els tenia, per tant, va intentar ocultar-se en un local on va ser auxiliat per Maria que el va ajudar a esquivar els guàrdies. Ella s'havia adonat que ell era un il legal per la qual cosa el va portar on el seu amic Carl, que va amagar a Saïd a la camioneta per poder portar a casa seva, on ell els va explicar la seva història.


Quan Saïd va acabar de explicar, ells van decidir portar-lo a Barcelona, on es va ajuntar amb el seu amic Hussein, que de segur li podria proporcionar una habitació i l'ajudaria a aconseguir una feina.


Quan Saïd es va trobar amb el seu amic, li va presentar a Hassan i Ahmed, i li van oferir entrar a la banda i aquest va acceptar. Després d'un temps quan Saïd i Ahmed estaven en un club, se'ls va acostar un home preguntant si Anna que estava fent un treball per periodisme els podia fer unes preguntes, proposta a la qual no es van negar.


A mesura que la conversa avançava se sentia un aire de confiança i van acabar per fer-se amics.


Mentre caminaven al carrer, van ser perseguits pels Skins que volien colpejar a Saïd i Ahmed per ser marroquins, llavors van a córrer però van arribar a Ahmed i el van colpejar fins a deixar gairebé mort, va ser aquí on Anna va parar a un taxista perquè els ajudés .


Després d'aconseguir escapar dels Skins van ser d'urgència a l'hospital perquè salvessin a Ahmed que estava en perill de mort.


Després de deixar a Ahmed a l'hospital, Saïd i Ana van ser a l'apartament de Hussein, el qual es trobava borratxo i en veure a Ana va començar a molestar, van començar a barallar, quedant molt malferit Saïd.


Mentre Ahmed es recuperava Ana presentar una querella en la policia i en el SOS racista denunciant els Skins.


Quan la policia va detenir uns sospitosos, Anna va haver d'anar a reconèixer-los, però només va poder identificar a dos, el que va provocar que la comencessin a amenaçar per telèfon i la assaltessin, advertint que si no treia la denúncia la matarien. Quan li va explicar el seu pare i l'advocada de SOS racista li van dir a l'inspector Vázquez que li donés protecció a Anna, el qual es va negar al principi, però finalment la hi va donar.
Quan Saïd es va assabentar del que havia passat li va demanar al seu amic Hussein que protegís Ana com a guardaespatlles, a part de la protecció de la policia i ell va acceptar.


Quan Ana va arribar a la universitat, es va acostar un Opel negre que es va aturar al capdavant d'Ana i en aquest moment es van baixar els Skins, però Anna va córrer entre les actuacions estacionats per evitar-los. En aquest mateix instant Hussein es va llançar sobre un Skins, el qual el va apunyalar provocant-li la mort.


Posteriorment l'inspector va interrogar a Ana i al temps després es va efectuar el judici on Saïd va reconèixer a dos agressors, els quals van ser condemnats a presó juntament amb els que va reconèixer Ana, recolzada per la declaració del taxista.


Poc temps després Saïd va rebre la data i hora en què seria retornat al seu país per ser sorprès sense papers.


Quan va arribar el dia en què havia de marxar, mentre viatjava al Marroc Saïd comprendre que l'emigració no era fàcil enlloc i que en la seva terra també podia sorgir.
Descargar
Enviado por:Adrià
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar