Imagen, Audiovisuales y espectáculos


Kramer contra Kramer; Jackie Cooper


Tema

La vida d'una parella i el seu fill pot canviar desde el moment en el qual falta un dels dos pares.

Argument

En una familia, el Ted es dedica només a treballar. Un dia cualsevol arriba a casa seva i es troba a la seva dona, Joanna amb la maleta a la porta de casa. Ella li diu que s'enva de casa, pero no li diu perqué. Ella li diu que el fill s'el quedará ell i que ella marxará.

Comença a fer la vida sense ella, pero en Ted no ho aconsegueix. No sap fer res a la cuina, i al treball comença a anar malament degut a que està massa preocupat per tot l'enrenou de la marxa de la seva dona i del seu carrec del fill. Fins al punt en el qual li diuen que pot perdre el treball. En Ted té problemes a casa amb el fill degut a que el nen vol el menjar com el que feia a la mare i perque vol que estigui amb ell.

Es fica al llit amb la seva secretaria. La secretaria s'aixeca i es troba al passadís al nen i li pregunta si li agrada el pollastre. Ella marxa.

Un dia el nen rep una carta de la mare, la comença a llegir i la mare explica els motius pels cuals va marxar, pero el nen no vol saber-ne res.

Comença a aprendre a cuinar pero el fill se sent sol, i desobeeix al seu pare. Una nit el Ted li havia fet el sopar, pero al nen no li agradava. El nen, per curiositat li pregunta que si hi ha gelat, i li diu que si. El nen es queda pensant i de sobte decideix anar al congelador per agafar-lo, pero el seu pare l'amenaça dient-li que no l'agafi fins que no acabi el seu sopar, pero el nen no li fa cas i el pare ja cabrejat agafa el nen i el tanca a l'habitació, i li diu que l'odia. El pare cabrejat es veu una mica d'alcohol i mes endinsada la nit va a veure al nen per si està adormit. El Ted el tapa i es desperta i el nen li diu que si la seva mare l'estima, el Ted li diu que si, i que ell també estima al nen.

Un dia al parc el nen es cau i es fa mal, i l'emporta al metge. Li han de posar punts i el nen crida ja que li fan mal.

Peró un dia truca la Joanna i queden en un restaurant per parlar.

Ella li explica que ha reflexionat i que ha anat a un psicòleg i que ara vol al seu fill. Ell li diu que no, i ella li diu que aniran a judici.

Ell es queda sense treball i comença el judici. S'ha buscat un advocat i li ha dit que si no té treball serà dificil guanyar-lo. Ell el mateix dia troba un treball però guanyamens del que guanyava a l'altre lloc.

Ella havia vist al nen desde el restaurant quan es va fer mal.

Comença el judici, i dura uns quants dies.

El pare li explica al nen que ha d'anar amb la seva mare i ell no vol, ja que la seva casa es la del pare. Van al parc amb al nen i ell s'el dona a ella.

Al final ella guanya el judici i va a casa del Ted per recollir el nen, però diu a en Ted que baixi a parlar amb ella. Ella li diu que el nen s'ha de quedar amb el seu pare. Al final el nen es queda amb el pare i la Joanna puja per veure'l.

Context espaial

La pelicula passa la major part a casa d'en Ted. La seva casa es el lloc on mes coses pasen. La marxa de la mare. Els cabrejos del pare,les entremaliadures del nen, els romanços, ...

El parc també es un lloc important degut a que es un lloc on passen coses decisives per al judici. En Ted troba una amistat i es on el nen cau i es fa mal. El lloc on treballa. La sala de judicis, etc.

Context històric

Son els voltants dels anys setanta als Estats Units. Es una època dolenta per a l'economia americana i les relacions personals son un fracás. Es una època que no hi ha gaires canvis, només una perdua econòmica degut al preu del petroli.

Els personatges

A aquesta no hi han gaires personatges perque es basa en la relació d'una parella separada. Els unics personatges importants son els membres de la familia però també podem donar alguna característica d'amics i persones que surten a la pelicula.

Ted Kramer:

Es el pare. Només es dedica al seu treball. Ell te una ocupació bona i li paguen bé. Es un bon treballador i te possibilitats a arribar a ser molt important on treballa. Però ell s'ha passat tota la vida treballant i no ha tingut gaire temps per a la seva familia, per aixó arriba el fracás, i sense la familia també arriba el fracás al treball.

Característiques:

 • Despistat

 • Treballador

 • Amigable

 • Optimista

 • Masclista ( en el sentit de que ell no sap fer-se el dinar i ho deixa per a la dona, que ella ho faci)

Joanna:

Es la mare, que decideix marxar de casa degut a que no ha aconseguit la felicitat en la parella. Decideix marxar a fer una nova vida, pero deixa el nen a les mans del pare. Es una mica irresponsable ja que sap que ell no el podrá cuidar.

Caracteristiques:

 • Irresponsable

 • Insegura

 • Treballadora

 • Despreocupada

 • Espiadora

El nen:

El nen es el que rep les conseqüencies de la separació dels pares. Ell es sent poc estimat per la seva mare degut a que ella va marxar de casa i es pensa que va ser per culpa seva. El nen es comporta malament perque vol que retorni la seva mare.

Característiques:

 • Egoista ( tots els nens ho son )

 • Amigable

 • Sentimental

 • Curiós

La secretaria:

La secretaria es el personatge creat perque el Ted necesita sexe, i com que no té a la dona, es porta al llit a algú proper a ell. A mes, la secretaria sempre ha estat un objecte que l'han posat el carter de sexual, pero aquesta secretaria de sexual no te res.

La amiga d'en Ted:

Es la amiga d'el Ted mentre ell està sol. Ella també està separada, i al final es reconcilia amb el seu ex-marit. Es una de les persones que fan canviar el pensar de la Joanna dient-li que el Ted sap cuidar el nen. Al judici ella testifica.

Missatge de la pelicula

El missatge de la pelicula es que si una parella amb fills es separa el que ho rebrá, l'impacte causat serà el fill. Ja que quan els adults s'enfaden sempre se les carrega el nen que està pel mig. El nen en aquesta pelicula ha passat d'estimar a la seva mare a no voler veure-la i a l'inversa. En definitiva: els nens son els que mes sofreixen quan dos adults es separen.

Valors

Els valors d'aquesta pelicula poden ser l'amistat que hi ha entre el Ted i la noia del parc. L'amor, del pare cap al fill ja que es l'unic que te. La confiança que te l'amiga amb el Ted.

Contravalors

Els contravalors son la ignorancia que té el Ted amb la dona i l'egoisme del nen ja que vol que el facin cas tota l'estona.
Descargar
Enviado por:El remitente no desea revelar su nombre
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar