Imagen, Audiovisuales y espectáculos


Hoy empieza todo; Bertrand Tavernier


TITOL: Hoy empieza todo

AUTOR: Bertrand Tavernier

NACIONALITAT: Francesa

DURACIÓ: 117 minuts

ANY: 1999

PARTS:

 • inici

 • problemes amb la beguda

 • la sortida del col·legi

 • fins demà

 • netejant l´escola

 • Per què ho has fet?

 • En el gimnàs

 • Podem parlar?

 • L´inspector

 • L´enterrament

 • Mals tractaments

 • La festa

 • 1º-. L´inici tracta amb la presentació del protagonista principal, Daniel, que és el director d´un col·legi públic de parvulari d´una zona demigrant d´un barri de França. Els nens que van a l´escola són nens de famílies desestructurades, amb problemes econòmics, de beguda, maltractaments, passen els problemes que passa el país amb l´atur i tots els problemes que comporta.

  Daniel està ajuntat amb una dona amb fill, la qual treballa al bar dels seus pares i és escultora (artista). Aquesta dona té un fill.

  2º-. Els problemes amb la beguda venen de la mare d´una nena, Leticia, la qual sofreix problemes dels seus pares, la mare no treballa, el seu pare treballa de camioner en una mala situació, no tenen ni llum, ni telèfon, no paguen el lloguer de la casa, i a sobre, la mare per intentar oblidar els problemes, es torna alcohòlica i comença a veure vi, la qual cosa recau sobre la seva filla Leticia i altra germana més petita.

  3º-. En la sortida de l´escola, no té molta importància, però és una sortida que fan els alumnes al camp per veure, si no recordo malament, un volcà.

  4º-. El fins demà, parla sobre els problemes que té Daniel per a poder afrontar els problemes que comporta el ser director d´aquesta escola, una escola on no rep cap tipus d´ajuda de l´administració de cap tipus, ni de medicina, de sanitat, econòmic,...

  5º-. La neteja tracta de que a l´escola entren a robar i trenquen tot i ho tiern pel terra, ho deixen tot fet pols i no poden donar classe per la situació en la que es troba l´escola. Resulta que la forma de la qual han pogut entrar al col·legi ha sigut gràcies al fill de la novia de Daniel que els hi va deixar la clau a uns amics que ho van fer.

  6º-. El per què ho has fet és la part on Daniel discuteix amb el fill de la seva novia, ja que per culpa del que ha fet s´ha trobat tot l´escola potes a vall amb molt material trencat i material audiovisual robat, del qual amb la poca ajuda que té el centre, els hi costarà molt recuperar les coses perdudes i trencades.

  7º-. La part del gimnàs és quan es troba el professor al gimnàs i comença a treballar amb els nens els elements psicomotrius d´ells, jocs de pilota, punteria, motricitat fina i grossa,...

  8º-. Podem parlar és quan el pare de Daniel sofreix un atac i se´l porten a l´hospital i parla amb els seu germà, i llavors té una discusió amb l seva novia, ja qur li diu que després de que quan era petit i el seu pare li havia donat moltes pallisses i càstigs i de tot, ara va i l´ajuda. És quan surt del magatzem on estava ella treballant fent una escultura i marxa dintre de casa, comença treballar, entra el fill de la dona i comencen a parlar, després d´estar una temporada sense parlar-se´n ja que Daniel li havia donat una bofetada per lo del robatori.

  9º-. Amb l´inspector té algun problema, ja que després de discutir moltes vegades amb els de serveis socials i fotre´ls fora de l´escola i montar molts numerets, quan va l´inpector li diu que té molt bona dinàmica per ensenyar i de fer que els nens prenguin molta atenció, però li marca uns quants detalls, com que no ha de caminar tant per la classe, ja que distrau als alumnes, entre d´altres i li comenta els problemes amb els de serveis socials.

  10º-. La part de l´enterrament és una de les parts més doloroses per mi, i pel mateix Daniel, ja que per culpa d´aquesta raó, vol deixar l´escola i oblidar-se de tot i de tots els problemes que arriba a tindre. Resulta que la mare de Leticia, aquella dona que a casa seva no té llum ni calefacció i és alcohòlica, es suicida amb els seus fills dintre de casa. Aquest fet el marca molt a Daniel, i a sobre, rep una carta de l´ajuntament dient que són invitats a l´enterrament de la família, i li fot molt, ja que en vida no li havien fet mai cas i ara que és morta li volen fer un enterrament de luxe.

  11º-. Els maltractaments venen donats per part d´un nen que un dia el veuen que marques de ferides a l´esquena, i uns quants dies després troben una ferida forta al cap, i juntament amb l´assistent social fan dir al nen qui li ha fet, i resulta ser el tiet del nen que viu amb la seva mare. El denúncien i li treuen el fill a la mare, on després d´això va el tiet amb la mare a fotra-li bronca i amenazant-lo a Daniel.

  12º-. L´última part és la més alegre, ja que amb la seva novia aconsegueixen montar una festa a l´escola, on agafan sorra i aprofitant les pintures fan un desert i al pati possen pots de colors per adornar el col·legi, ja que és gris i és molt gris. Allà comença a veure tot el que ha fet per tothom i la gent li comença a agraïr i poc a poc es va agafan forces i continúa a l´escola. A més a més aconsegueix que els seus pares es traslladin de casa, ja que amb les condicions en les que es trobaven eren molt dolentes.

  Tot li comença a anar millor, gràcies a l´assistent comença a tindre petits fruits com la visita del metge entre d´altres.

  EDAT: a partir de 12 anys, encara que jo crec que és una bona pel·lícula per a gent que es troba en estudis d´educadors o mediadors amb alumnes i nens petits.

  OBJECTIUS: Els objectius són variats però destaca uns quants molts essencials com pot ser les ganes de lluitar per un ideal, lluitar per una raó que justificada, com pot ser la pobressa de la gent...
  Descargar
  Enviado por:Carlos Fernández Zamora
  Idioma: castellano
  País: España

  Te va a interesar