Salud


El SIDA (Síndrome De Inmunodeficiencia Adquirida)


EL SIDA

 • Per què he escollit aquest tema?

 • He decidit fer un treball sobre aquest tema perquè encara que, en principi, semble un tema bastant tractat i que tots coneixem, en realitat no es aixi.


  M'ha interessat tractar el sida per poder opinar-ne millor i tenir mes informació sobre aquest gran problema que afecta a la societat actualment.  'El {SIDA}'

  A veure si podem col·laborar tots un poc més i evitar que cada dia es contagien tantes persones i parar amb aquesta epidèmia del segle XXI, intentant consenciar-nos i manifestan-nos, es a dir actuar ja!!!

 • Que és el sida? • SIDA significa Síndrome de Inmunodeficiencia Adquirida.
  Aquesta enfermetat s'adquireix quan el sistema immunològic del teu cos ha estat debilitat per el Virus de Inmunodeficiencia Humana (VIH).

  Aquesta enfermetat pot manifestarse fins a 10 o més anys després del contagi i aleshores el cos pert la seua capacitat de defendres front a les enfermetats. També dona lloc a enfermetats. Aquestes enfermetats es diuen oportunistes com per exemple la tuberculosis o pulmonía. Un simple constipat pot causar la mort.

  'El {SIDA}'

 • És pot curar ?

 • De moment no, i encara passaran mols anys per a la seua erradicació.

  Actualment hi han diversos tractaments però no son massa efectius a causa de que son de cost molt elevat que poques persones poden obtenir i ademés provoquen reaccions secundaries.

  És cert que les persones que tenen el tractament adequat poden definir aquesta enfermetat com una enfermetat crònica. Fa uns anys es considerava mortal, pero ara ja es podría dir crònica amb els medicamnts oportuns però de tota manera es millor no tenir-la.

  Respecte al tema de les vacunes s'esta treballant en dos tipus:

  1. Terápeutica, per als que ja estan infectats i intenta erradicar-la.
  2. Preventiva, com la resta de les vacunes, per a evitar una posible infecció.

  'El {SIDA}'
  'El {SIDA}'

 • Formes de previndre el SIDA

 • Hi ha tres maneres de contagiar-se del sida:

  - Per vía sexual.

  - Per vía sanguinea.

  - Per vía perinatal.

  Però també hi han mètodes de prevenció en cada una d'aquestes formes:

  - Per vía sexual: Sempre que es mantinguen relacions sexuals amb penetració (anal, vaginal o oral) y no es sapia si alguna de les dos persones es seropositiva i siga portadora del virus, es deu utilizar de forma adeqüada el preservatiu com a mètode preventiu. Practicar el sexe amb penetració de forma segura utilitzant el condó, de manera correcta, evita la transmisió del VIH, així com de la resta de enfermetats de transmissió sexual i un possible embarás.

  'El {SIDA}'

  - Per vía sanguinia: compartir el material de injecció comporta un risc molt alt de contagi, actualment esta pràctica queda reduida casi exclusivament a les persones que s'injecten drogues il·legals. La prevenció es centra en la utilització de material d'injecció d'un sol ús i recipient individual, o la esterilització correcta en cada nova utilització.

  'El {SIDA}'

  - Per vía perinatal: Si una dona portadore del VIH decideix quedar-se embarassada, haurà de tenir en compte que es tracta d'un embaràs de risc. Ha de efectuar un rigurós seguiment mèdic del seu embaràs y saber que el tactament antiretrovíric disminueix el risc de trasnmissió del VIH
  al seu fill o filla. Si una dona VIH queda embarassada, te la posibilitat d'interrompre el seu embaràs, segons la llei.

  'El {SIDA}'  Aquestes son algunes indicacions del que hem de fer per a no contagiar-nos. Pareix bastant clar i sencill, pero el problema es dona majoritariament als paisos pobres on no tenen els suficients recursos, encara que actuament aquest virus està extenense cada vegada més en més llocs i en més persones.

  El que em de intentar fer és més publicitat sobre aquest tema i consenciar molt més ala gent, perque encara que aquestos últims anys s'ha treballat en el tema, encara queda molt de camí per fer per acabar amb aquesta enfermetat.

 • Quanta gent està afectada per el sida?

 • Al menys 40 milions de persones pateixen aquesta enfermetat en el mon, i son quasi 3 milions les morts provocades per el sida aquest any, segons l'últim informe de la ONU.  A nivell mundial son 40,3 millons de persones les infectades aproximadament. D'aquestos 38,1 son adults entre 15 i 49 anys, i 2,2 de menos de 15 anys. Per un altra part un 17,7 dels contaminats al mon son dones.

  En relació a les regions, Africa subsaharaiana és la zona més afectad amb un 24,7 milions d'afectats. La seguixen Asia del sur i Asia suroriental, America latina i el Carib.
  'El {SIDA}'  Per un altra part, un total de 2,9 milions de persones han mort aquest any a causa del sida, de les quals 2,6 milions son adults i 380.000 son xiquets.

 • Algunes associacions de prevenció i ajuda al SIDA en Espanya.

 • Aquestes associacions pretenen informar, educar a la población respecte a la transmissió del virus i les fomes de prevenció fomentant actituts no- discriminatories, i atendre les nessessitats emocionals dels afectats i els que estan al voltant d'aquestos. També algunes d'aquestes associacions es dediquen a investigar més sobre el virus.

 • Algunes imatges de campanyes de prevenció de sida:

 • 'El {SIDA}'  'El {SIDA}'

  'El {SIDA}'
  'El {SIDA}'
  Descargar
  Enviado por:Cnsl1991
  Idioma: catalán
  País: España

  Te va a interesar