Literatura


El secreto de Christine Falls; John Banville


Personatges de El secret de Christine Falls

Quirke Griffin: És el protagonista de la novel·la. Germà adoptiu de Malachy Griffin i espòs de Delia o Ofèlia Crawford. Vidu de Delia, i enamorat de Sarah Crawford. Forense al hospital la Sagrada Família. És el pare verdader de Phoebe Griffin encara i fingeix no saber-hi quan Sarah li ho confessa.

Malachy Griffin: Espòs de Sarah Crawford i pare adoptiu de Phobe Griffin, encara que sap que realment Phoebe és filla de Quirke i Dèlia. És ginecòleg al hospital la Sagrada Família. El seu pare és el jutge Garret Griffin. El seu germà adoptiu o cunyat, Quirke li fa pressió durant tota l'obra perquè desvetlle perquè falsificà la fixa de Christine Falls.

Sarah Crawford: Esposa de Malachy Griffin i mare adoptiva de Phoebe Griffin. El seu pare, Josh Crawford es un multimilionari vell. Delia Crawford era la seua germana i esposa de Quirke però va morir.

Dèlia Crawford: Esposa de Quirke Griffin però va morir en un part. Autèntica mare de Phoebe Griffin.

Josh Crawford: Pare de Dèlia i Sarah Crawford. És multimilionari i posseeix entre altres una empresa de transports. Va tenir dues esposes: la primera va morir i la segona la ingressaren a un centre de persones majors. Ara es casat amb Rose Crawford. En la infància era amic de Garret Griffin, i eren tots dos pobres.

Rose Crawford: És l'actual esposa de Josh Crawford, una dona atractiva, alta i esvelta. Amb ulls grossos i negres. Hereva universal del vell Joshua Crawford.

Phoebe Griffin: Filla de Malachy Griffin i de Sarah Crawford, encara que és realment filla de Quirke Griffin i Dèlia Crawford. És una jove d'uns vint anys molt revolucionaria que es vol casar amb Conan Carrington.

Conan Carrington: És un jove atractiu de família rica, protestant que vol casar-se amb Phoebe Griffin. No els deixen casar-se per la seua condició de no catòlic.

Jutge Garret Griffin: És el pare de Malachy Griffin i també de Quirke Griffin. El iaio de Phoebe Griffin. És un advocat que ha ascendit a jutge i que acaba de ser recompensat amb un títol de compte, cedit pel vaticà. Actualment és el president del tribunal suprem de Dublín (Irlanda). En la infància fou amic de Josh Crawford, i eren tots dos pobres. Resulta ser el vertader pare de Christine Falls, la nena.

Claire Stafford: És una noia que viu a Bòston, casada amb Andy Stafford que s'encarrega de cuidar la xicoteta Christine. Queda molt afectada després de la mort de la nena, i mor en l'accident de tràfic a les vies del tren junt a Andy.

Andy Stafford: És l'espòs de Claire Stafford, és camioner i de modals bruscs. Sempre està en baralles i afrontacions. Es seduït per Cora Bennet i enganya Claire amb ella. No es partidari de adoptar Christine però accepta. Sa mare era una alcohòlica, i guarda mals records de la seua infància. Una nit que hi estava borratxo, sacsejà massa fort la xicoteta Christine perquè plorava, i la va matar. Aconsegueix un altre lloc de treball a la casa dels Crawford, com a xofer Violà Phoebe perquè al morir Josh Crawford sabia que tot acabava per a ell, i per tant roba el cotxe que solia conduir. Mor quan roba el cotxe i junt a Claire, són arrasats per les vies del tren

Monja Stephanus: Mare superiora del convent de Saint Mary, a Bòston. És la coordinadora general de l'afer dels infants a Broklin.

Monja Anselm: És una de les monges del convent. És la monja qui conta tot l`embroll a Quirke Griffin, ja que no troba bé ocultar la veritat.

Philomena: Infermera que té cura de Quirke Griffin mentre hi és recuperant-se a l'hospital. Té una aventura amb ella, molt curta. Ella li regala el bastó del seu pare a Quirke, que havia quedat coix. Tenia uns ulls verds intens.

Dolores Moran: Encarregada d'endur-se els infants de la bugaderia de Dublín, i confiar-los a algú que creue l'atlàntic fins Bòston. És assassinada per dos matons, Terry Tormey i Gallagher.

Terry Tormey (Senyor Punch): És un dels matons que assassina la Dolly Moran i apallissa en Quirke Griffin. Té el nas en punta i és prim i alt. A Quirke li pareix que s'assembla al Sr. Puch, un personatge de la televisió.

Gallagher (Judy): És el segon mató que matà la Dolly Moran i apallissà Quirke. Aquest és gros i amb els cabells llargs.

Inspector Hackett: Inspector de la policia que treballa en el cas de l'assassinat de la Dolly Moran. Sembla bona persona, i resol el cas amb l'ajuda de Quirke.

Maissie: És una de les noies de la bugaderia de Dublín. Espera tenir un infant en breu, i pensa en escapar-se d'aquell lloc. Conta a Quirke que és a Bòston on es cou el poll dels infants.

Brenda Ruttledge: És la que fou contractada per portar la Christine Falls des de Dublín fins Bòston. Treballa com infermera per al senyor Crawford. En la festa de despedida que li feren a l'hospital va besar Quirke Griffin. S'agradaven però no hi passà res. Confessa qui són els “pares adoptius” de la Christine.

Monja Anne: És la que condueix a les persones fins el despatx de la mare superiora. Té una pronunciades dents de cavall. És el tret físic que més destaca en ella.

Pare Harkins: És el capellà del convent de Broklin. Va fer una visita a la casa dels Stafford quan la petita Christine era viva encara. Ell, com la germana Stephanus volen ocultar el que passà amb la petita Christine Falls.

Barney Boyle: Borratxo que freqüenta el Mcgonagle, bar de mala mort on també va Quirke de tant en tant. Va estar empresonat per ordre del jutge Griffin una temporada. Té inclinacions homosexuals, encara que ho oculta per la seua dona. Parla un argot pròpiament inventat.

  • La trama principal de la història és la portada d'infants des de Dublín (Irlanda) a Bòston (Amèrica) per tal de donar-los a famílies catòliques de forma il·legal i en ser major recuperar-los per fer-los estudiants de seminaris religiosos i per tant, tenir més monges i capellans per fomentar la religió catòlica a Amèrica. A Phoebe no la deixen casar-se amb Conan Carrington perquè és protestant, i els seus avis Garret i Josh, eren fundadors de l'ordre dels Cavallers de Saint Patrick, ordre que fiançava el projecte dels infants perquè és purament catòlica.
Descargar
Enviado por:El remitente no desea revelar su nombre
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar