Música


El barbero de Sevilla; Gioacchino Rossini


El barbero de Sevilla

  • Personatges:

  • Compte d'Almaviva: És l'home que està enamorat de Rossina, i sempre es queda baix el seu balcó per veure-la. Fa les mil peripècies per aconseguir el seu amor, i ho aconsegueix.

  • Rossina: És la pupila de don Bartolo, té molts diners, però està al càrreg d'aquest senyor. Està enamorada del compte (encara que ella no sap fins al final que es tracta d'ell).

  • D. Bartolo: És el tutor de Rossina, és molt vell, però així i tot té ficada la idea de casar-se amb la seva pupila per així adquirir els seus diners.

  • Fígaro: És el famós barbero de Sevilla, és molt pobre, i es guanya la vida servint a don Bartolo. Coneix al compte, i quan aquest li ofereix diners per ajudar-lo a aconseguir a Rossina, accepta tot d'una.

  • Lindoro: És el nom que es posa el compte d'Almaviva per no ser descobert ni per la pròpia Rossina, perquè vol comprovar que ella se'l estima pel que és, i no pel que té.

  • D.Basilio: És el mestre de Rossina, li mostra a tocar piano, etc. És fidel a don Bartolo, però en un moment donat el traiciona perquè es veu obligat a fer-ho: el compte l'amenaça amb una pistola.

  • Argument:

El conte d'Almaviva està enamorat de la jove Rossina, però a aquesta, el seu tutor don Bartolo no la deixa parlar amb ningú, ja que vol casar-se amb ella i quedar-se amb els seus diners. Per això el compte li demana ajuda a Fígaro (el barbero de Sevilla). En la següent escena apareix cantant Rossina, deixant entendre que també està molt enamorada del compte. Després està en escena el tutor i el professor de piano, el qual l'adverteix que hi ha algú molt interessat en Rossina. Quan aquests dos se'n van de l'escena entra un soldat que sembla bastant borratxo... És el compte, disfrassat d'això per poder atracar-se sense ser descobrit a la seva estimada. Parlen una estona i planegen que a les 12 d'aquell mateix vespre el compte i Fígaro l'aniran a buscar. Però don Bartolo li diu a Rossina que Lindoro (el compte) l'està traicionant; així que ella i el seu tutor planegen telefonar a les autoritats en quant arribin el compte i Fígaro. A les 12 arriben els dos, Rossina, molt enfurismada insulta al compte, però aquest li explica la seva vertadera identitat i ella se'l creu. Com que el plà estava fet de tal manera que el notari fos allà, el compte i Rossina es casen. Llavors arriba don Bartolo amb les autoritats, i els diu que el compte i Fígaro són uns lladres, que tenen que endur-se'ls (tal i com havíen acordat al plà d'ell i la Rossina), però el plà no sorgeix com estava previst, i al final tothom s'acaba perdonant i és feliç. Rossina queda amb el compte, sent així lliure i estant al costat del seu estimat.
Descargar
Enviado por:Marina38
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar