Arte


Claude Monet


Impression

Claude Monet
"He enviado a la exposición una cosa hecha en el Havre desde mi ventana, con e

“He enviado a la exposición una cosa hecha en el Havre desde mi ventana, con el sol entre la bruma, y en primer plano, unos mástiles apenas apuntando. Me han pedido que le dé título. Como no podía ser una Vista de El Havre, les he respondido: - Llamadla Impresión”.

Autor: Monet, Claude (París, 1840 - Giverny, 1926)

Títol del quadre: Impression

Data del quadre: Argenteuil, 1872

Tècnica: Oli sobre tela

Mides: 48 x 63cm

Impressió va ser creat per Monet, inspirat en la vista que li oferia la finestra de la seva habitació a la matinada: el mar, amb alguns vaixells que probablement marxaven a pescar, el Sol despunta al horitzó i dóna un to rogenc al mar.

Podríem dir que aquest quadre, és si no el més important, un dels més importants de la seva trajectòria, ja que va ser aquest el que va donar nom a tot el moviment artístic donat a finals del segle XIX. Aquesta obra creada en ple impressionisme té totes les particularitats d'aquest moviment: es centra en temes prosaics i quotidians, com la sortida del sol en un poble costaner i com es pot notar per les llums i les ombres i per la falta evident d'esbós (dibuixa directament) aquest quadre està fet “in situ”, potser en un sola sessió. Les pinzellades són breus, i els colors es deixen barrejar pel propi ull humà, obtenint així, una aparença molt més viva i real; per exemple: el reflex del Sol no és taronja tal com sembla, si no que és una barreja de vermells i grocs feta sobre la tela mateixa. També podem observar que en aquesta obra, les coses que hi apareixen no tenen el color que seria típic en elles, si no colors segons com el pintor les veia per culpa de la llum o de les ombres, el mar, per exemple és verd i el cel groguenc; és un quadre de colors freds. També es pot destacar la falta de línies divisòries entre els components del quadre, més aviat es barregen i difuminen. La única cosa que sobresortiria de la normalitat és l'aparició del color negre, gens normal en obres d'aquella època, ja que el negre era l'oposició a la llum.

Crec que aquesta obra intenta transmetre pau i quietud, i personalment penso que el autor es va servir de la tècnica del difuminat per mostrar una sensació de solitud, d'aïllament. Així mateix se'n obté una impressió de nostàlgia, d'imatge anteriorment entrevista però que la memòria no pot situar on ni quan, com en un somni.
Descargar
Enviado por:Bewitched
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar