Literatura


Capitans intrèpids; Rudyard Kipling


RUdYARD KIPLING _ Capitans intrèpids

1-FITXA.

*Autor: RUDYARD KIPLING.

*Títol: Capitans intrèpids.

*Editorial: Empúries.

*Lloc i any d'edició: Barcelona 1995.

*Col·lecció: L'odissea.

*Nombre de pàgines: 181.

2-ARGUMENT.

CAPITOLS:

1-Un nàufrag amb sort.

2-“Sóm aquí”.

3-Pobre Penn!

4-La tempesta.

5-Harvey, el nou mariner.

6-Una pesca inesperada.

7-En Penn canvia.

8-Terra a la vista!

9-Harvey & família.

10-Wouverman.

Els capitans intrèpids són els mariners de Nova Anglaterra que segueixen les rutes dels grans bancs de pesca a altura de Terranova

3-LLOC.

Els pescadors, feien aquestes rutes, per què ja se les coneixien i sabien on podien trobar peix.

4-TEMPS.

Abans, els pescadors, anaven en goletes, però ara van amb el vaixell més adequat per a cada pesca, per exemple; si volem pescar balenes, ho farem amb un vaixell balener ,que és el vaixell que està preparat amb uns arpons i amb el material necessari per a pescar-les.

Els pescadors, la majoria del peix que pescaven, se'l venien, però també se'n guardaven per a ells, ja que els sortia molt millor econòmicament que no pas menjar carn, o altres coses.

5-PERSONATGES.

PRINCIPALS

SECUNDARIS

Harvey

Dany

Penn

Jack el llarg

Dan

Otto

Disko Troop

Milson

Sra. Cheynne

Sr. Cheynne

Manuel

Tom Platt

- Em va sobtar molt, que en Harvey portés tants diners a la butxaca.

6-LLENGUATGE.

Transatlàntic, flota pesquera, costa, coberta, popa, oceà, aigua salada, superfície del mar, peixos, cargol marí, proa, ones, trinquet, peix, vaixell, bord, mariners, grumet, marejada, barques de pesca, barques, vela d'ancoratge, pal major, palangrera, ormeig, braces, mar en calma, escotilla, boca de l'escotilla, vela, timó, escotilla, botes de pescador, mitenes, gorra impermeable, amarra, remades, rem, mar, àncora, corn de llautó, cornamusses, arpó, sedals, escandalls, ham, hams, esquer, rodets, vela, pal, balener, milla, esca, rodet, esquers, escandalls, palangrera, deriva, bacallà, calamars, halibut, flota, port, cabina de proa, bacallaner...


7-TÈCNICA.

El narrador és extern, hi ho explica tot en 3ª persona, menys quan intervenen els personatges que és un narrador intern i en 1ª persona, ja que en aquesta novel·la hi predomina el diàleg.

8-GÈNERE.

Aquest llibre, és una novel·la on el mar té una especial importància, i també és d'aventures, ja que passen moltes aventures al llarg de tota la novel·la.

9-TEMA.

Crec que el tema central de la novel·la és el naufragi d'en Harvey, ja que després de l'accident té la sort de trobar-se'n un altre (el “Som aquí”) que el recolleix i al llarg del viatge que viu al “som aquí” li passen moltes aventures a en Harvey i als altres tripulants del vaixell.

10-OPINIÓ PERSONAL.

No m'ha agradat, per que no entenc gaire el vocabulari del llibre i encara em complica més a l'hora de llegir, l'alemany que parla amb la (“G”, per comtes de la “Q”, o amb la “B”, per comtes de la “P”), i a més, he trobat que és un llibre molt pesat, ja que és llarg i té la lletra molt petita, i quan el llegia, més d'una vegada em vaig quedar adormit.
Descargar
Enviado por:Vitelio
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar