Geografía


Brasil


1-Dades generals del país

 • Situació en el món- Nord-Est de Sud-Amèrica.

 • Superfície- 8.511.996 km2 .

 • Població- 155.822.000 hab.

 • Renda per càpita- 3370$

 • Principals recursos econòmics- Els recursos del Brasil els dividim en 5 grups:

-Agricultura- taronja, cotó, cafè, canya de sucre, fava de soja, cacao, ganat boví, aus de corral,...

-Pesca- camaró, llagosta, sardina,...

-Silvicultura- pins de Panamà, eucaliptos, arbres de fulles caducifòlies, fustes nobles (caoba, cedre, peroba),...

-Mineria- mineral d'or, estany, petroli, metalls preciosos, ferro, magnesi, bauxita, cristall de roca, pedres semi-precioses,...

-Indústria- maquinària i equipament per al transport, productes alimentaris, tèxtils i químics, calçat,...

 • Capital política- Brasília.

 • Divisió territorial- 26 estats i 1 districte federal.

 • Tipus de govern- República federal presidencialista.

 • Bandera-

'Brasil'

 • Llengua oficial- Portuguès.

 • Altres llengües- Indígenes americanes, alemany, japonès i italià.

 • Nacions i ètnies- Els habitants de Brasil descendeixen d'una barreja de races. Els colonitzadors barrejaren la seva sang amb la dels indis natius i esclaus africans (la majoria d'origen Y oruba i Quimbundu, corresponents a las regions actuals de Nigèria-Benin i Angola).Durant el segle XIX, els immigrants alemanys, italians, àrabs, polacs i japonesos agregaren nous elements a la mescla. Els brasilenys són segurament el poble amb més mescles de races del món.

 • Religions- 88% de catòlics, 6% de protestants i 6% d'altres.

 • Estats fronterers- Guayana francesa, Surinam, Guyana,Venezuela, Colombia, Perú, Bolívia, Paraguay i Uruguay.

2- Qüestions pràctiques

 • Documentació- Passaport espanyol en regla amb una validesa mínima de 6 mesos.

 • Com anar-hi- Per via aèria o marítima.

 • Com moure's- Amb les vies fèrries, carreteres, amb vaixells pels rius i per vies aèries.

 • Clima- Tropical i subtropical en tot el país. Aquests climes estan caracteritzats per tenir temperatures agradables durant tot l'any (22º a 28º) i dues estancions, una de seca i una altra d'humida.

 • Moneda del país- Real, que es divideix en 100 centaus.

 • Diferència horària- Entre 3 i 4 hores de retard.

 • Voltatge- Rio de Janeiro i Sâo Paulo tenen casi exclusivament 110 o 120 volts, Salvador i Manaus tenen 127 volts; mentre que Recife, Brasilia i altre ciutats tenen 220 volts. La majoria dels hotels ofereixen adaptadors a qui els demani.

 • Aeroports internacionals- Hi ha varies companyies de transport aeri internacional,icluida la companyia brasilenya Varig, encarregades d'enllaçar els principals punts del món.

 • Prevencions sanitàries- Beure aigua embotellada i hi ha risc d'agafar la febre groga.

 • Ambaixada a Espanya- Madrid.

 • Oficina de turisme- Brasilia.

 • Ambaixada d'Espanya- Sâo Paulo.

 • Expressions bàsiques en la llengua del país- Nord-Garoto/a (nen/a), Sud-Guri/a (nen/a), Darcarona (fer autostop).

3- Atractius turístics.

 • Monuments- La Catedral, la Fortaleza de Nuestra Señora de la Asunción, Mausoleo de Castolo Branco, Casa en que va nèixer Joaquim Nabuco, Facultat de Dret, Fundació Gilberto Freyre, Gabinet Portogès de lectura, Teatre Santa Isabel, Torre Malakoff, Casa de Usina Jaboatao, Antiga casa dos Prefeitos/ Secretaria d'educació, Edifici del diari de pernambuco,

 • Parcs nacionals- Catarates d'Iguassú, Itaiaiay, Serra do Canastra.

 • Llocs o paratges d'interès divers- Casa de cultura, Casa del Carnaval, Museu Interactiu de Ciència, Museu de Aboliçao, Teatre d'Amazones, Mercat Municipal Palau Rio Negro, Bosc de la Ciència, Zoo del CIGS, Punt de trobada dels rius Negre y Solimoes, Parc del Mindu i Reserva Ducke, Vila Olímpica, allotjaments de selva, creues i ecoturisme.

 • Festes-

 • 1 de gener

  Any Nou

  *27 de febrer

  Carnaval

  *31 de març

  Pasqua

  21 d'abril

  Tiradentes

  1 de maig

  Dia del treball

  *30 de maig

  Corpus Christi

  7 de setembre

  Dia de la Independència

  12 d'octubre

  Nostra Senyora d'Aparecida

  2 de novembre

  Dia dels difunts

  15 de novembre

  Proclamació de la República

  25 de desembre

  Nadal

  *Dades variables

  • Gastronomia- Tenen especialitats realment excel·lents i cada regió ofereix grates sorpreses al visitant. El menjar més habitual és el “prato feito” que consisteix en carn, arròs, mogetes i enciam.el plat més famós és la “feijoada”, diferents tipus de carn amb mongetes i verdures. Donada la gran quantitat de fruites tropicals que existeix a Brasil, els sucs “sucos” que poden preparar-se són variadíssims.

  • Compres- La majoria dels establiments comercials obren de 9:00 a 18:30 o 19:00 de la tarda durant la setmana, i els dissabtes de 9:00 a 13:00 de la tarda. Molts centres comercials tanquen a les 22:00 de la nit, excepte els bancs que obren a les 10:00 i tanquen a les 16:30 dels dilluns als divendres.

  • Altres- Els taxis són molt abundants; els més económics són els que porten el taxímetre. Els radiotaxis tenen aire acondicionats però són una mica més cars. Els aeroports i hotels de luxe tenen una flota de vehícles privats que treballen a un preu fixe. Els automòbils chilen catalítics a Brasil han d'utilitzar gasolina “additivada”.

  • Viatge (15 dies)

  El primer dia varem sotir de Madrid direcció Recife, vam estar tota la nit viatjan i al endemà al matí vam arribar. Un cop allà ens instelarem al hotel on vam fer els tràmits d'inscripció, allotjament en les habitacions i varem aprofitar per dinar i descansar del agotador viatge.

  El dia següent ens dedicarem a visitar Recife ciutat molt peculiar coneguda com “La Venecia de Sud-Amèrica”.Al llarg del recorregut per la ciutat vam visitar la fucultat de pret, la fundació Gilberto Freyre, el teatre de Santa Isabel, la torre Malakoff, el Museu de la ciutat de Recife, el Museu d'art popular i el museu de Mamulengo. Mes tard anavem a l'hotel on vam fer un gran apat per conpensar tot el llarg recorregut.

  Pel matí ens traslladem a l'europort per agafar un vol cap a Salvador de Bahia. Aprofitem el dia per visitar la part històrica de la ciutat: el pelourinho, a la zona alta, de marcada cultura de color. La catedrel i la esglesia de San Francisco d'estil Barroc, també d'altres petites esglesies de carácter popular que es troben en els vells carrers de la ciutat. Per la nit vam asistir a un espectacle de candomble, ritual de vudú afrobrasileny i a un de olodun que es tracta de un vibrant rítme de tambors. El dia següent vam agafar de nou un vol que ens va portar a Brasilia. Desprès de fer un transbord en el aeroport de Brasilia vam agafar un nou vol direcció Manaus, ciutat situada junt al legendari riu Amazones.

  Un cop a Manaus i desprès de allotjan-nos a l'hotel vam aprofitar el matí per fer compres ja que Manaus és port franc i visitar el mercat municipal. Per la tarda vam visitar el teatre Amazones, el palau Rio Negro i el parc del Mindu i reserva Ducke (parcs ecològics municipals ). Pel matí vam envarcar en “la moto-nave desafio” que té un alt confort, una experta tripulació que se'n encarregan d'aquest tipus de navegacions flubials. Es tracta d'un vaixell de 7,30 mts.la loguitud que disposa de 12 cameros amb aire condicionat, bany, telefeno i fil musical. Baixant per l'amazones vam teni l'ocasió de descubrir els misteris de la jungla i dels seus habitatnts. Vam iniciar el creuer on es creue les aigües dels rius Solimoes y Negro, vam continuar pel llac january. El dia següent vam sortir de l'arxipeleg de Anavilhanas cap a Santa Maria, alla vam visitar el Cabloco (habitant típic de la regió). Abans de sopar vam anar a la pesca de la piranya, que es el peix més conegut de l'Amazones, també per la nit va aprofitar per anar a veure els cocodrils. El dia següent de bon matí anar a veure l'alba a la selva. Per la tarda retornarem cap a Manaus on desambarcarem. Els dia següent pel matí vam visitar la Vila Olímpica (unes de les millor equipades d'Amèrica del Sud), per la tarda ens vam traslladar a l'aeroport que ens va portar a Sao Paulo. Arribada i allotjament a l'hotel on ens varen oferir un sopar fred ja que arribarem molt tard. El dia següent un autocar autocton ens esperava per portar-nos a les catarates d'Iguassú, aquest és un lloc de visita obligada per la seva inmensa vellesa, les catarates comten amb nombrosos salts d'aigua que troben el seu punt colminant a “la garganta del diablo” (en el límit Argentí-Brasileny) on el riu Iguazú es precipita des de quasi 80 metres d'alçada amb un permenant nuvol de finísima pluja que formen les aigües en el seu vertiginos descents. També vam saborejar l'entorn natural i verd de la selva.

  Ens vam translladar a l'aeroport on vam agafar un nou vol destí Rio de Janeiro. Arribada a la ciutat de la samba. La bahia de Guanabara ens va captivar per la seva belleza i l'impresionant “pan de azúcar”, el famos crist del Corcovado. L'endemà vam visitar la ciutat on vam conèixer la seva part hitòrica: la catedral, la fortaleza de Nuetra Señora de la Asunción i el Mausoleo de Castolo Branco. Vam tenir la tarda lliure, per seure en alguna terrassa i disfrutar d'un saboros i refrescant suc de lemao( petita llimona molt sucosa, gustossa i de color verd). Per la nit vam fer un sopar de comita amb tota la gent del grup.

  El dia següent vam agafar un vol regular en el aeroport de Rio de Janeiro, de retorn cap a España.
Descargar
Enviado por:Victor Comas Peña
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar