Literatura


Antígona; Sófocles 
"ANTIGONA"

                                                                                  Literatura Universal

TEMA DEL TREBALL:

"EL SUÏCIDI"

En el transcurs de l'obra, els personatges veuen el suïcidi des de tres punts de vista. Un dels punts de vista seria el d'Antígona que el percep com a solució final quan la vida ja no té sentit i més quan no tens res pel qual seguir vivint. L'altre visió global o més ben dit generalitzada del suïcidi és com una solució tràgica, és a dir, quan ho veus tot perdut o quan no assoleixes el que vols o bé quan no et surten les coses tal com les havies previstes i és aleshores quan el personatge o personatges es decanten cap al mètode més fàcil per poder fugir del problema. Hi ha un altre punt de vista que és el cas d'Hèmon, el qual és un suïcidi amorós. El seu suïcidi vé causat per culpa del seu pare que al condemnar a una mort extremadament dura a la seva estimada i promesa, decideix anar a l'altre vida amb ella per tal de poder-li demostrar el seu gran afecte i amor vers ella.

Al llarg de l'obra els que es suïciden són: Antígona, Hèmon, Eurídice. En el proper paràgraf, s'especifica la manera de ser d'aquests personatges, alguns arguments que donen i finalment el perqué ho fan.

Començaré per Antígona degut a que és la protagonista de l'obra i també perqué gracies a ella esdevenen un parell de suïcidis més. Antígona és una heroïna amb sentit de l'honor de manera que es comporta experimentant la solitud en la realització del seu acte heroic. Ella és una noia decidida i imposible de fer-la canviar d'opinió, es pot donar per suposat que si és una heroïna, doncs serà valenta i en el cas d'Antígona cal remarcar una gran fogositat impulsiva, però a finals de l'obra he observat que la seva manera de pensar, en la seva reflexió final, és pregunta per quina raó ha de morir si ha complert amb les lleis de la naturalessa al enterrar al seu germà per tal de que assolís la sepultura.  L'Antígona quan decideix que es millor per a ella el suïcidi posa com a arguments que no vol anar encontre la Llei Natural i l'altre motiu és que la seva consciència no li permet de veure com el cadàver del seu germà és devorat per les bèsties i  és per això que prefereix la mort s!
i convé per tal de poder enterrar el seu germà i donar-li sepultura abans que anar encontre de les Lleis Naturals. En definitiva és una noia amb molt de caràcter que tot el que diu ho porta a terma costi el que costi, s'hi capfica molt de manera que multiplica la tragèdia.

El proper en caure-hi és Hèmon un noi jove, en aquest cas cas era el promès de la pobre noia o més ben dit de la desafortunada Antígona, tímid, delicat,  més aviat de caràcter tancat ja que no expressa molt els seus sentiments i sobretot molt callat, s'ho guarda tot i en els moments que ja no es pot aguantar més i rebenta, és bestial degut a què et diu tot el que opina amb un tó bastant histèric. El seu caràcter és més aviat pasiu, molt tranquil i sobretot molt leial amb el seu pare, però tenen quelcom diferent i és que Hèmon pensa més pel bé del poble, valora molt les seves opinions i  si hagués tingut l'ocasió de governar ho hagués fet complint les lleis dels déus i contant amb l'opinió del poble. Hi ha dos motius que el porten al suïcidi: el primer és Antígona degut a què segons ell no podria viure sense la seva estimada i promesa a l'hora de manera que decideix anar a l'altre vida amb ella perqué no troba sentit a la vida si ella no està al seu costat. L'altre motiu és !
molt petit si el comparem amb l'alte; el segon motiu és part de la disputa que ha tingut amb el seu pare degut a què això l'ha posat molt nerviós i l'hi ha fet perdre bastant més el cap. En el text podem veure que Hèmon diu: "Ella pot morir, però, si mor, algú altre morirà també"

L'últim personatge que es suïcida és Eurídice del qual d'ella no en sabem gaire cosa degut a que intervé però poquíssim en l'obra. Ella és l'espossa de Creont i mare de Hèmon. Com n'he fet esment anteriorment, el seu caràcter és poc definible degut a que surt molt poc tall, és molt temorosa en tot i molt comprensiva també en tots els casos. Els seus motius, principalment és el d'assebentar-se de la tragèdia que ha ocurregut sobre Tebes i de les desgràcies que podrien arribar-hi a produïr-s'hi, però el motiu més important i alhora culminant és quan veu el cadàver del seu únic fill mort. Tot seguit és quan decideix suïcidar-se per culpa de la llei imposada pel seu espòs que si hagués fet cas al poble, al cor i al seu fill, tot això no hagués passat.

Les repercusions de tots aquests suïcidis serveixen per esbalotar més el galliner i augmentar en nivell de tragèdia en l'obra. Cada un dels personatges queden dóna la seva opinió sobre aquesta colla de succesos en cadena, per exemple el missatger diu el següent: "Els responsables de la mort són els qui han sobreviscut". Per mi, crec que es refereix a què els culpables són els que han sobreviscut en gran part perqué han provocat moments de molta tensió i de molts de nervis per tal de fer-ne una gran tragèdia.

Un dels fets que porten a una de les opinions que he fet sobre el perque es suïcidaven, diguent que era com l'única manera de fugir dels problemes i ho puc comprobar amb unes paraules que diu creont que és el que en té tota la culpa, diu així: "Que aparegui la millor de les morts portant-ne el meu darrer dia, el meu final". Aquest personatge és d'una manera d'ésser molt patriotica, molt estricte i dur de caràcter. És una persona que si tot li hagués anat bé, no hagués pensat en el suïcidi, però al veure la tragèdia que ha ocurregut gràcies a ell, és desprès quan decideix en suïcidar-se per tal de fugir dels problemes i per no sufrir durant tot lo que li pogués quedar de vida i així evitar conflictes amb la seva consciència.
Normal
Normal
Fuente de párrafo predeter.
Fuente de párrafo predeter.
Gerard Colomer i Martí
Gerard Colomer i Martí
C:\Mis documentos\ANTÍGONA.docÿ䀁老
Times New Roman
Times New Roman
Symbol
Symbol
Gerard Colomer i Martí
Gerard Colomer i Martí
Gerard Colomer i Martí
Gerard Colomer i Martí
Gerard Colomer i Martí
Normal
Gerard Colomer i Martí
Microsoft Word 8.0
Família Colomer i Martí
_PID_GUID
{79815282-B98E-11D4-B2DB-E6AD3E3CF079}
{79815282-B98E-11D4-B2DB-E6AD3E3CF079}
Root Entry
1Table
WordDocument
SummaryInformation
SummaryInformation
DocumentSummaryInformation
DocumentSummaryInformation
CompObj
CompObj
Documento Microsoft Word
MSWordDoc
Word.Document.8TÍ 
Descargar
Enviado por:El remitente no desea revelar su nombre
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar