Literatura


Aloma; Mercé Rodoreda


1.-Aspectes tecnics:

1)Aloma.

2)Mercè Rodoreda.

3)

4)El Cangur. Plus. Es va editar a Barcelona el 1938. 134 pàgines.

2.-Aspectes del contingut:

1)RESUM: Aloma és una noia jove que viu a Barcelona amb el seu germà, la dona del seu germà i el fill d'aquests dos. El seu germà es diu Joan, la seva dona Anna i el fill Dani.

Feia poc Aloma i Joan havien tingut un altre germà, en Daniel, que havia mort d'un accident.

Tots ells vivien en una casa que Aloma i Joan havien heredat antigament del seu pare.

El germà d'Anna, Robert, havia de venir d'Amèrica de visita, així que Joan i Aloma el van anar a rebre al port. Quan Aloma el va veure inmediatament es va enamorar d'ell.

Dani es va posar malalt i el metge li va aconsellar que anès a la muntanya a respirar aire fresc, però encara havien de preparar el viatge i no es van anar.

Un dia Aloma i Robert van anar al cinema i a la tornada a casa Robert li va fer un petò als llavis, en aquell moment Aloma´es va adonar de que Robert també estava enamorat d'ella.

Va arribar el dia en que Anna i Dani van tenir que marxar a casa unas amics a la muntanya. Aloma i Robert estaven molt enamorats però Joan no se n'adonava. El que més li preocupava a Aloma eren les cartes d'Anna dient que Dani no millorava. Quan Dani va tornar estava com abans i als pocs dies va morir.

En aquell moment la economia de la casa era molt dolenta i van tenir que deixar la casa per l'hipoteca. Aloma va demanar diners a Robert però ell no tenia.Van canviar de casa i van anar a viure a un pis.

Va arribar el día en que Robert tenia que marxar a la seva ciutat, Aloma estava molt trista i va dir-li la veritat a Anna, va dir-li que estava embarassada. L'Anna no s'ho va prendre molt bé perque sabia que el fill era del seu germà, en Robert. Un dia Aloma va tornar a l'antiga casa i va recordar quean vivien feliços amb en Dani i tots junts. Va sortir de la casa i s'en va anar lluny d'allà.

2)Relacio titol amb historia : És el nom de la protagonista i te molta relació.

3)Introducció: Del capítol I fins al IV.

Nus: Del capítol IV fins al XIX.

Desenllaç: Del XIX fins al final.

4)FETS MES IMPORTANTS:

-L'arribada de Robert a Barcelona al final del capítol III.

-Quan Dani es posa malalt al capítol IV.

-Quan Robert li fà el primer petò als llavis a Aloma al final del capítol IX.

-La mort de Dani al capítol XIV.

-Quan deixen la casa i troben un nou pis al capítol XVII.

-Quan Robert marxa al capítol XIX.

-Quan Aloma li diu que està embarassada a Anna al capítol XX.

5) Lloc i epoca: A Barcelona el 1934.

6) Principals: Aloma.

Secundaris: Robert, Joan, Anna, Dani, Coral, el vell Cabanes, el metge,

Carme i el seu marit, María, l'amic de Coral,...

7) Descripcio del protagonistaAloma és una noia jove i maca que te por de l'amor, de que les altres noies siguin més maques que ella. Sempre li agradava recordar la seva infància en que vivia amb el seu germà Daniel.

3.-Anàlisi de la forma:

1) És un narrador amniscient i parla amb tercera persona. El punt de vista narratiu és extern.

2) El tema és l'amor d'una noia jove amb un home madur.

4.-Creació:

1)UN ALTRE FINAL: Al final Aloma i tots van a despedir-se de Robert. Aquest li don la mà a Joan agraint-li a ell i a Anna tot el que han fet per ell, a l'hora de despedir-se d'Aloma no es pot contenir-se i li fà un petò amb gran passió als llavis davant de tots. Robert es separa d'ella i es dirigeix al vaixell, la seva ombra desapareix amb ell. El vaixell es comença a moure, però a l'ultim moment quan tots marxaven se sent una veu que crida " ¡Aloma, Aloma! ". Era Robert que baixava amb velocitat del vaixell, va abraçar amb força a Aloma, els altres es queden congelats sense saber que dir. Mentres Robert mira a Aloma i li diu amb tot el seu cor: " Lo nostre és un amor impossible..."

" IMPOSSIBLE DE SEPARAR ".

5.-Opinió personal:

1)M'ha agradat bastant aquest llibre perquè és de tristesa i gairebé mai havia llegit un llibre d'aquesta clase. El final és molt bo i fins al final pots haver-te pensat molts finals imaginables.

2) L'amor i la tristesa so els temes que m'ha sugerit.
Descargar
Enviado por:Gerard Valdés
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar