Biología, Botánica, Genética y Zoología


Alexander Fleming


Alexander Fleming

'Alexander Fleming'

ÍNDEX.

- BIOGRAFIA

- QUÈ ÉS LA PENICIL.LINA?

- LA IMPORTÀNCIA DE LA PENICIL.LINA

- PROSPECTE D'UN ANTIBIÒTIC

- BIBLIOGRAFIA

  • BIOGRAFIA

Bacteriòleg britànic.

Sir Alexander Fleming va néixer a Lochfield prop de Darvel a Ayrshire, Escòcia el 6 d'agost de 1881. Va estudiar a Louden Moor School, Darvel School, i Kilmarnock Academy abans d'anar-se'n cap a Londres, on va estudiar a la Polytechnic. Va passar quatre anys treballant en una oficina naval abans d'ingressar en St. Mary's Medical School, de la Universitat de Londres.El 1906 es va graduar amb bones qualificacions i va començar a investigar a St. Mary's sota les ordres de Sir Almroth Wright, un pioner de la teràpia de les vacunes. Va servir en la Primera Guerra Mundial com a capità en el cos mèdic de l'armada (Army Medical Corps), i el 1916 va tornar a St. Mary's. Va ser nomenat professor de l'escola el 1928 i professor emèrit de bacteriologia, a la Universitat de Londres, el 1948, així com membre de la Royal Society el 1943 i cavaller el 1944.

En la seva vida mèdica, Fleming va estar interessat en l'acció natural de la sang sobre els bacteris i en els antisèptics. Va poder continuar els seus estudis a través de la seva carrera militar. El 1921, va descobrir en alguns teixits i secrecions, una important substància bacteriolítica que va anomenar Lisozima. En aquests temps, va desenvolupar tècniques radioactives amb triti per fer assaigs amb sang humana i altres fluids corporals, que posteriorment va aplicar a la penicil·lina. El 1928, mentre treballava en els efectes dels virus, va observar que un fong es va desenvolupar accidentalment en un cultiu d'estafilococs i que aquest fong va crear una zona sense bacteris al voltant seu. Això el va inspirar per realitzar nous experiments i rèpliques, i finalment va trobar que el fong impedia el creixement dels estafilococs, fins i tot quan el fong estava diluït 800 vegades. Va anomenar penicil·lina la substància activa d'aquests fongs.

El 1945 rebé,amb E.B Chain i H.W. Florey,el premi Nobel de medicina i fisiologia com a descobridor de les propietats bactericides de fongPenicillium notatum”

Va ser President de la Society for General Microbiology, membre de la Pontifical Academy of Science i membre honorari de moltes de les societats mèdiques i científiques del món, va ser rector de la Universitat d'Edimburg entre 1951 i 1954. També fou guardonat amb el títol de Doctor Honoris Causa per més de trenta universitats europees i americanes.

El 1915 es va casar amb Sarah Marion McElroy de Killala, Irlanda, que va morir el 1949. El seu fill és actualment metge de capçalera. Fleming es va tornar a casar el 1953 amb la Dra. Amalia Koutsouri Voureka, una amiga grega del St. Mary's.

El Dr. Fleming va morir l'11 de març de 1955 i va ser enterrat a la catedral de St. Paul.

  • QUÈ ÉS LA PENICIL.LINA?

La penicil.lina va ser el primer antibiòtic,encara és molt usat.La penicil.lina és un fàrmac inocu,bé que pot causar al.lèrgia en algunes persones.

  • LA IMPORTÀNCIA DE LA PENICIL.LINA

Fa tan sols 50 anys, per curar ferides infectades només hi havia el iode, els àcids carbòlics i altres medicaments severs. Però quan les ferides eren profundes i obertes, els antisèptics no arribaven a on s'amagaven els bacteris, i encara pitjor, aquests antisèptics destruïen els glòbuls blancs. Això provocava moltes morts, sobretot de nens i persones grans, així com també, per exemple, de dones que acabaven de donar a llum.

Va ser al setembre de 1928 que el bacteriòleg escocès Alexander Fleming descobrí per casualitat les extraordinàries propietats d'un estrany fong anomenat Penicillium. De fet, i durant els set anys precursors a aquest gran descobriment, moltes llàgrimes van ser necessàries en els estudis d'en Fleming, i no com a resultat de successius fracasos en les seves investigacions, sinó perquè en les llàgrimes, a l'igual que en la saliva, en el sèrum sanguini o en la llet, s'hi troba una substància bacteriològica, la lisozima, que va ser el primer pas per al descobriment del què en Fleming, el 7 de març de 1929, anomenà per primera vegada Penicil.lina.

  • PROSPECTE D'UN ANTIBIÒTIC

'Alexander Fleming'
'Alexander Fleming'

-

-BIBLIOGRAFIA

-INTERNET

-ENCICLOPÈDIA ESPASA CALPE JUNIOR,VOLUM 5.
Descargar
Enviado por:Diana
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar