Educación Física y Deporte


Resistencia


Tema 2

La resistència

Resistència Aeròbica: Si l'activitat física es realitza de manera que els músculs reben oxigen suficient. Són esforços suaus i moderats.

Resistència anaeròbica: Quan l'activitat física realitzada és tan intensa que l'oxigen que rep la musculatura és insuficient per poder treballar amb normalitat. Són esforços d'intensitat elevada o màxima i de curta durada.

Aparell respiratori: Assegura al nostre organisme l'aportació d'oxigen i també fa possible l'eliminació del CO2 resultant de la combustió.

L'aparell cardiovascular: Format pel cor, la missió del qual consisteix a bombejar sang amb prou pressió per subministrar-la a tot l'organisme.

A la resistència aeròbica les pulsacions han d'estar per sota la zona de canvi.

A la resistència anaeròbica les pulsacions han de superar la zona de canvi.

ZONA DE CANVI= 220-edat

Cursa continua: Consisteix a córrer d'una manera continuada, còmoda i relaxada a fi d'economitzar l'esforç. El ritme respiratori ha de ser regular i convé anar-se prenent el pols per controlar la intensitat de la cursa. Resistència aeròbica.

Circuit natural: Consisteix a realitzar un circuit d'uns quants quilòmetres corrent o caminant i aturar-se de tant en tant per fer diferents exercicis. Aquestes aturades s'anomenen estacions.

Fertlek: Mètode d'origen suec consistent a córrer distàncies diferents a ritmes diferents. Resistència aeròbica, resistència anaeròbica.

Aeròbic: Consisteix a realitzar exercicis gimnàstics de forma continuada i sempre al ritme de la música disco-pop. Resistència aeròbica.

Interval-training: Es basa en l'aplicació del sistema intervàlic. S'alterna, doncs, un temps de treball amb una pausa de recuperació incompleta.

Circuit training: Es tracta de realitzar un circuit format per 8o 12 exercicis gimnàstics.

Cursa de costes: Es tracta de realitzar el treball de cursa remuntant un pendent. Resistència aeròbica i anaeròbica. Es l'aplicació del sistema de repeticions en la seva expressió màxima.

Sistema continu harmònic

Sistema continu variable

Sistemes continus

Sistema intervàlic

Sistema de repeticions

Sistemes fraccionats
Descargar
Enviado por:El remitente no desea revelar su nombre
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar