Literatura


La gallina cega


1. Resum de l'obra.

La història narra les aventures inesperades, en primera persona d'en Bernat Cloquell. Un jove, al qual de cop i volta li canvia la vida per complet. Després, de viure una vida un tant, umillant, per part de tothom llevat del seu intel·lecte, coneix, un dia cualsevol a una jove, n'Aina.

La cual el fica en un embolic, en el cual mai, s'hagués vist imbolucrat. Un embolic, de droga, xorisos, prostitutas, assasins, i fins i tot terroristes. En Bernat s'enamora completament d'ella, cosa que no extranya gaire, ja que en Bernat, era un tant insignificant, davora d'ella, i el ke ella se fixsas en ell, provocà el seu enamorament.

En Bernat, es converteix, en un heroi, després, de conseguir aclarir-ho tot. Cosa que no se li es gens fàcil. I a més surt, molt mal parat, de l'encontrament, amb la realitat delictiva de Mallorca. Però al cap i al fi, en ell pot estar orgullós, de tot el ke va fer, en principi, per amor, i en segons per conciència.

2. Fer una descripció d'en Bernat, de sa mare, de n'Aina i d'en Kippi.

BERNAT:

Un jove poc agraciat, per part del seu físic, no obstant això, està molt ben dotat per al estudis, i li encanta, llegir, i escoltar música clàsica. Viu, ja passats, els 20 amb la seva mare, al cual, li té un gran respecte, i a més l'estima.

Es molt bona persona, i molt enamoradís. A més, té un aguant, heróic, i no pot suportar molt bé les burles, a les cuals ja está abasat desde petit. A pesar, que desde petit, havia estat un poc cobard, durant aquesta esperiència viscuda, apren a ser més valent, i a no tenir por, a jugarse es tipo, per damunt de tot.

-2-

MARE DE BERNAT:

La mare d'en Bernat, és una dóna viuda, però a la cual se la veu que no li fa falta cap marit, ja que és molt autosuficient, malgrat això necessita tenir molt controlat, a n'en Bernat, ja que se l'estima molt.

Te un caràcter molt fort, al contrari que el seu fill, que se devia parèixer a son pare. Durant, la majoria del llibre, ella surt molt poc esmentada, ja que una de les raons, per les cuals, en Bernat, aconsegueix, independitzar-se moralment, és la escapada involuntaria de ca seva, y tenir a la seva mare, incomunicada. Aixó fa, es que estigui molt preocupada, i com ja ella va dir les dones no duen res de bo, li dóna desde el principi la culpa de tot el que li estava passant al seu fill a l'Aina.

AINA……….TERESA:

Es una al·lota espavilada, tal vegada així, per el que li ha tocat viure. Les circumstàncies en que s'ha trobat, l'han fet, esser molt freda, i calculadora, a més d'una mentidera excelent.

Pareix, que en si hi havia sentiments, però malgrat tot el que passa en Bernat, per ella, s'esfuma, no donant-li cap oportunitat de ni tan sols despedirse. S'aprofita dels homes, i no l'importa, també, s'aprofita en part pel seu físic, del cual está molt dotada. Seria, la versió totalment contraria al Bernat, magnífica per defora, però horrenda per dedins. I com es diu sempre, la bellessa es dur dedins nostro.

KIPPI:

En dues paraules, “la pesadilla” de Bernat. Durant els anys d'institut, aquest individu poc caracteritzat, pels estudis, te una envella tremenda pen Bernat, ja que li consatava molt menys estodiar, per tant aquest prené represalies, i es mig venjava d'ell, fent-li bromes, i deixant-lo en ridicul davant tothom.

Al cap i a la fi, va ser ell, qui el fica dins tot l'embolic, i que monta tot, amb l'Aina,al fila surt molt turat.

Es molt, maleducat, i fins i tot carabassot.

-3-

  • Són personatges arquetípics o atípics?

Arquetípics

  • Que representa cada un?

Bernat, la bonança d'esperit, i el canvi, de personalitat que podem donar les persones en situacions desesperades, com la que va viure.

Aina, la crueldad, la traició. La mare d'en Bernat, la duressa de la seva vida anterior, i la saviesa.

Kippi, la beneitura, la força bruta, contra la inteligència.

  • En Bernat es heroi típic?

No, perquè es una persona normal i corrent, que passa a ser tot un home en un parell de dies.

3. Fer una relació els llocs que surten a l'obra i coneixem.

Son Oliva

Les Avenides

Es Fortí

Son Rapinya

Son vida

Magalluf

San Fernando

El Viver

Son Banya

Jaume III

Eusebi Estada

Manacor

Santanyí

Alcúdia

Sóller

Sa calobra

Marratxí

carrer de Manacor

Molinar

La Seu

carrer Joan Miró

-4-

passeig Mallorca

Porto Colom

Via Cintura

carrer Reis Católics

San Antoni

plaça Mediterrani

Portals

carrer Joan Crespí

Son Ferriol

Vía Cintura

Camí fondo

“Continente”

Coll d'enrrebasa

Paseig Marítim

plaça Progués

el Polítecnic

Carrer Colom

Carrer Socors

Carrer de Sindicat

Cala Major

Palma Nova

Marivent

Sant Agustí

Illetes

Campanet,

Serra de Tramuntana

Santa Maria

Sencelles

Pont d'Inca

Son Sant Joan(l'aeroport)

Can Pastilla

Palma

Balmes

plaça Garcia Orell

sa Riera

Bonaire

Campos

Son Dureta.

-5-

4. T'agrada que la novel·la sigui ambientada a un lloc que coneixes?

Si, está molt, bé, per què així, et situes, cuan va de un lloc a s'altre, i saps mes o manco per on va, i com són els carrers, per on es fan les persecucions, o per on van a tota. Saps, també, cuant ha de caminar, per anar d'un puesto a s'altre.

5. Quin són per a tu els personatges més cómics de l'obra?

Bernat, el Gay que viu al pis de la Puta i el seu fill en Rafita, aquesto dos últims també, els pijos madrilenys…

6. ”Les aparences enganyen” si o no?

Si, sobretot, en el cas de n'Aina. Que fins al final pareix, que ha de fer una cosa, o que pensa una cosa, i es tot el contrari

7. Creus que en la realitat ocorren coses així?

Pot ser si, però no molt sovint, per què aquestes coses si pasen no surten a la llum, i hi podem passar sense que ens adonem.

8. Opinió personal.

Sa verirtat, ha estat s'únic llibre que he llegit, sense obligació per fer es treball, m'agradat molt, i estic segura, que si l'hagués començat, per quelcom cosa, l'hagués seguit llegint com algo meu, i no per l'escola.

Ha estat molt interesant, i al final no pidia deixar-lo de llegir, mai, hauria cregut, que estaria tres dies sense veure la tele, per llegir un llibre.

-6-
Descargar
Enviado por:^nica_16^
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar