Literatura


L'illa de les tres tarongues; Jaume Fuster


1-Tema de la lectura

Recuperar l'Estendard Màgic per tornar la pau a l'Illa de les Tres Taronges.

2- Resum de l'argument del llibre

Un bon dia, a Adià, es van conèixer Guiamon i Poncet. L'amo d'en Poncet, Roger, es va trobar a l'hostal “El raïm d'Argent” amb el Misteriós Viatger. Aquest li demanà que l'acompanyés a l'Illa de les Tres Taronges ja que una profecia deia que seria ell, Roger, qui recuperaria l'Estendard i tornaria la pau a l'illa. Roger no va acceptar, però el Misteriós Viatger el va segrestar juntament amb Poncet i Guiamon. A alta mar se'ls va aparèixer la dona-peix que els va enunciar algunes profecies. En arribar a l'Illa de les Tres Taronges, després d'una curta estada a la deserta ciutat de Súmir, el Misteriós Viatger els va conduir al monestir dels Rogets on coneixeren a Guiós. En el monestir va tenir lloc una batalla, en la qual va desaparèixer el Misteriós Viatger. Guiats per Guiós arribaren al monestir del Puig del Gegant on conegueren l'Home Savi, que donà a Roger l'espasa anomenada Eina de Pau i que va haver d'anar a trempar a Allà on la Terra acaba. De camí cap a Montcarrà, Roger segrestà la princesa Garidaina però aquesta els feu costat. Dins el castell de Montcarrà intentaren escapar del rei Flocart que els havia empresonat i arribaren a la part subterrània de l'illa, on Roger va desaparèixer. Trobaren un drac que Garidaina matà i recuperaren l'Estendard i el collar del rei Nolàs. Van conèixer els Grans de l'Abisme i retrobaren Roger. En tornar a Montcarrà van ser traïts per Ferruç, el Misteriós Viatger i germà de Flocart. Anaren al Puig del Gegant on es trobava el rei Flocart i on es lliurà l'última batalla de la guerra de l'Estendard. Descobriren que la Veu que sentia el rei Flocart no era altra que la de Ferruç. En la batalla moriren Flocart i amb ell desaparegué Montcarrà. Ferruç també morí. Quan la pau havia tornat a l'Illa de les Tres Taronges, construïren una nova ciutat que anomenaren Ciutatnova. Roger no va voler ser el rei de l'illa i va ser cridat per anar a lluitar a Terra Ferma, ja que estava en guerres.

3- Espai o espais i temps en què es desenvolupa l'acció

L'acció se situa a la ciutat d'Adià i a l'Illa de les Tres Taronges, i el temps es desenvolupa a finals de l'Època Fosca, el que jo associo a l'Edat Mitjana.

4- Descripció dels personatges principals

Guiamon: poeta amorós, company de Poncet i servidor de Roger, poruc davant les batalles i la foscor però mai es fa enrera, ingeniós i intel·ligent.

Roger: soldat de fortuna, jove, alt, fort, valent, de mirada bruna i veu fonda, senyor de Poncet i de Guiamon.

Poncet: criat de Roger, faria qualsevol cosa pel seu senyor, valent i amb empenta.

Guiós: monjo del monestir dels Rogets, fort, senzill, s'estima més les muntanyes que la vida cultural.

Garidaina: princesa de Montacarrà, forta, sense por a les batalles, de cabells rossos, encisadora, alta, d'ulls verds.

Misteriós Viatger: també anomenat Ferruç i germà del rei Flocart, traïdor, misteriós.

5- Tipus de narrador

La història està narrada en primera persona, per Guiamon. És un narrador intern implicat en allò que narra, però no és el personatge principal, és a dir, és un personatge secundari, ja que el protagonista és Roger d'Adià.

6- Opinió personal de la lectura

Jaume fuster s'inspira en l'obra de J.R.R. Tolkien. A l'igual que el famós autor de “El Senyor dels Anells”, Fuster també va fer una trilogia basada en la màgia i l'aventura. Hi ha moltes coses iguals a “L'illa de les Tres Taronges” que a l'obra de Tolkien, com per exemple, fa ús de mapes, apareixen grans savis, els personatges de la història han de fer un gran viatge per salvar algun país i fumen amb pipa, etc.

Tot i la imaginació de Fuster, no aconsegueix atrapar el fabulós Tolkien, però tot hi això, l'obra és prou entretinguda, encara que des del començament, ja pots fer-te l'idea de com s'acabarà.
Descargar
Enviado por:El remitente no desea revelar su nombre
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar