Literatura


L'aventura de Saïd; Josep Lorman


L'aventura de Saïd

de Josep Lorman

Gran Angular

Índex

El Narrador.......................................................................................Pag.3

Temps i llocs on es desenvolupa l'acció......................................Pag.3

Els Personatges..............................................................................Pag.3

La relació d'en Saïd amb l'Anna....................................................Pag.4

El futur d'en Saïd.............................................................................Pag.4

Valoració de la novel·la...................................................................Pag.4

El Narrador:

El narrador és omniscient, que ho sap tot. Durant tota la novel·la el narrador explica les coses en passat com si ell les hagués viscut de molt a prop. També hi ha diàlegs de forma directe.

Temps i llocs on es desenvolupa l'acció:

L'acció comença a desenvolupar-se a la pastera que s'embarca Saïd per anar a Espanya. L'acció es transporta fins a l'antic barri de Saïd mitjançant un flash-back.

Quan Saïd arriba a Espanya s'està un temps amb la Maria i en Carl, principalment a Carboneras. Després, el porten fins a Barcelona on es trobarà amb Hussein, al seu pis. Després d'això tota l'acció es desenvolupa a Barcelona: al pis d'en Hussein, al restaurant on assagen amb el grup de música, al centre cívic, a fora el carrer, a casa de l'Anna, a la caserna de policia, al jutjat i a la casa de pagès on treballa Saïd durant un temps. Al final Saïd torna al Marroc.

Els personatges:

En Saïd és un noi adolescent de nacionalitat marroquina. Duu els cabells curts i no és gaire alt. És una persona intel·ligent, amb paciència i molt valenta. El protagonista de la història.

Hussein és el millor amic de Saïd quan són a Marroc. Ell des de sempre ha sigut més orgullós i fatxendós. Ell és qui atrau Saïd per anar a Barcelona.

L'Anna és una noia catalana, de Barcelona. Coneix en Saïd quan fa una entrevista al grup on toca. És una noia intel·ligent i valenta. És maca i rossa.

El grup de skins età format per nois adolescents, d'uns 20 anys. Són gent feixista i intolerant. Són racistes i no els agrada que els immigrants estiguin al seu país. Porten els caps rapats, vesteixen amb la típica indumentària skin: botes texans i jaquetes.

La relació d'en Saïd amb l'Anna:

L'Anna s'enamora d'en Saïd perquè mai no havia conegut una persona com ell, admira la seva valentia. Saïd s'enamora de l'Anna perquè ella és diferent de totes les dones que havia vist fins aquell moment. És una noia maca i intel·ligent. Sense l'Anna l'agressió dels skins hauria sigut més greu, ella és qui avisa el taxi, probablement sense ella el taxista hauria preferit marxar, ella és qui ho denuncia i informa a SOS racisme.

El futur d'en Saïd:

Saïd es pensava que tot li seria més fàcil a Barcelona. Però veu que tot és diferent i que la gent no li agrada la presència de els magribins. La policia i totes les autoritats posen molt difícil que els immigrants s'adaptin al país. En Saïd viu una aventura durant un any en què viu moltes coses diferents i en que aprèn molt. Després de l'aventura, de retorn a Xauen vol obrir un negoci, perquè ara té alguns amics, alguns diners i sap com tirar endavant una cosa com aquella.

Valoració de la novel·la:

És una novel·la realista, sobre la xenofòbia. És un tema realista, que fa la novel·la més propera a la societat i a la convivència. Tracta el problema de la immigració des de el punt de vista dels qui es veuen obligats a fer-la, mostrant tots els entrebancs i contratemps que els hi esdevenen. La novel·la m'ha agradat molt perquè m'ha fet veure de més a prop la vida d'aquesta gent i els seus problemes.

1
Descargar
Enviado por:Plana
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar