Imagen, Audiovisuales y espectáculos


Wall Street; Oliver Stone


WALL

STREET

Fitxa tècnica

Wall Street; Oliver Stone

Actors:

Charlie Sheen Bud Fox

Tamara Tunie Carolyn

Franklin Cover Dan

Chuck Pfeiffer Chuckie

John C. McGinley Marvin

Hal Holbrook Lou Mannheim

James Karen Lynch

Leslie Lyles Natalie

Michael Douglas Gordon Gekko

Faith Geer Assistent de Natalie

Frank Adonis Charlie

John Capodice Dominick

Martin Sheen Carl Fox

Dani Klein Recepcionista

François Giroday Alex

País: USA

Idioma: Angles

Color: Color

So: Dolby

Censura: USA:R / UK:15 / Alemanya:12 / Noruega:15 / Suècia:7

Situació econòmica de l'època de la pel·lícula

En aquella època l'economia estava prou bé, Europa es recuperava d'una crisi, es va començar a parlar de l'ECU i d'algunes normes per la CEE

Personatges

Gordon Gekko: és un dels grans inversors en borsa que sols pensa en guanyar diners sigui com sigui. Utilitza a les persones i no l'importa despatxar a tot el personal d'una companyia par guanyar diners. No té escrúpols i l'únic que l'interessa es el diner.

Buddy Fox: és un noi jove i ambiciós que vol triomfar en la borsa de qualsevol manera. És innocent i no se'n adona que Gekko l'està utilitzant per guanyar diners. També és valent i venjatiu.

Resum

Buddy Fox treballa en una empresa dedicada a invertir en borsa, un dia s'entera, pel seu pare, de que Blue Star, una empresa d'aviació, a guanyat un judici i per tant les seves accions pujaran. Buddy decideix fer ús d'aquesta informació privilegiada, tot i ser un delicte. Va aconsellant a tota la seva oficina que compri accions de Blue Star, decideix anar a veure a Gordon Gekko. Quan està en el despatx de Gekko li ofereix la possibilitat de comprar accions de varies empreses; Gekko li diu que s'ho pensarà.

Al dia següent Gekko el truca i li diu que ha acceptat la seva oferta. A partir d'aquest moment Gekko i Buddy començen a fer-se amics i Fox comença a treballar per a ell.

El treball de Buddy consistia en aconseguir informació privilegiada per a guanyar mes diners.

Gekko i Buddy s'enteren de que un altre dels taurons financers vol comprar una empresa d'acer i llavors aprofiten per guanyar diners i que els perdi l'altre.

Gekko decideix comprar Blue Star, influenciat per Buddy, en principi la comprarà i la sanejarà per a que doni beneficis. Però el que realment vol fer es comprar-la i vendre-la a trossos per a treure beneficis, per tant està enganyant i utilitzant a Buddy. Quan Buddy se n'assabenta va a veure a l'altre tauró per a preparar una trampa a Gekko. Primer de tot Buddy i el tauró fan un pacte amb Blue Star per comprar l'empresa. Quan es l'hora de comprar les accions Buddy i el tauró compren moltes a un preu baix, llavors Gekko ja les compra a un alt preu i els de Blue Star van a dir-li que no l'accepten com a president de la junta, mentrestant Buddy ven totes les accions i quan Gekko les va a vendre el preu es molt baix i perd diners, llavors al tauró compra les accions i es fa càrrec de l'empresa.

Al cap d'uns dies detenen e Buddy per utilitzar informació privilegiada, i Buddy ajuda a la policia a aconseguir proves contra Gekko.

Assumpte Blue Star

L'assumpte Blue Star comença quan Gekko vol comprar la companyia i enganya a la gent dient que la vol per sanejar-la, però en veritat la vol per vendre-la a trossos. Quan Buddy se n'assabenta va a veure a l'altre tauró i el convenç per a que compri les accions de l'empresa i sigui el cap. Buddy i el tauró compren totes les accions que poden, perquè així Quan les compra Gekko estan a un preu molt elevat. Tot segui venen les seves accions, el preu baixa i li diuen a Gekko que no serà el president de la Blue Star, per lo qual ven les seves accions a un preu molt baix i perd diners. Tot seguit el tauró compra la majoria d'accions i es nomenat el president de l'empresa, la qual saneja i treu rendiment com havia pactat.

Definicions

Tauró: és una persona que es dedica a comprar i vendre grans quantitats d'accions i que té uns amplis coneixements de la borsa.

Opaa: és quan una persona fa una oferta a tots els accionistes d'una empresa per comprar les seves accions a un determinat preu.

Actitud de Gordon Gekko

Gordon Gekko l'únic que vol es guanyar diners en la borsa de la forma que sigui, utilitzant a persones, despatxar personal, utilitzar informació privilegiada, etc.

La seva actitud no és exemplar, és tot el contrari.

Wall Street; Oliver Stone
Descargar
Enviado por:Ernesto
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar