Literatura


Vint mil llegües de viatge submarí; Julio Verne


RESUM DE L'ARGUMENT:

L'any 1866 es van produir uns incidents molt poc freqüents.

Uns quants vaixells van topar amb alguna cosa estranya. Alguns deien que era una mena de cetaci, més gran i ràpid que una balena i de vegades era fosforescent.

El professor Aronnax, també científic, seguit del seu criat Consell, va decidir unir-se a l'expedició de la fragata Abraham Lincoln, que va sortir de Nova York amb la missió de perseguir el suposat monstre i matar-lo. Però el fantàstic animal els va trobar i va xocar amb la fragata.

El professor, en Consell i l'arponer Ned Land, que viatjava amb ells, van quedar estesos en una roca.

Quan van despertar es trobaven dins el Nautilus, el monstre que en realitat era un submarí, construït i governat pel capità Nemo.

Dins el Nautilus van fer la volta al món y van passar per llocs molt bonics. Fins i tot es van submergir amb l'equip de submarinisme per veure les grans meravelles fel fons del oceà.

Van anar passant els dies i cap als sis mesos més o menys un vaixell del qual no sabien la nacionalitat els disparà amb canons. El professor Arnnoraz, en Consell, Ned Land i el capità Nemo van pujar a una canoa on havien guardat menjar i aigua. Finalment van aconseguir escapar, però ja no van poder tornar a França, ja que els medis de comunicació eren escassos.

TEMA:

Un submarí, el Nautilus, xoca amb uns quants vaixells i la gent es pensa que era un terrible monstre marí.

CARACTERÍSTIQUES DELS PERSONATGES:

  • Professor Aronnax: és un científic, que fa expedicions en vaixell.

  • Consell: és el criat del professor Aronnax, un noi molt servicial que l'acompanyava a tot arreu. És un home flegmàtic, acurat, poc impressionable, apte per a tot, i malgrat el seu nom, res afinat a intervenir en assumptes estranys. Al costat del professor Aronnax havia arribat a ser un perfecte secretari per a les seves classificacions d'Història Natural. Portava al costat del professor Aronnax, DEU ANYS. Però com que ningú es perfecte, Consell tenia un defecte: sempre parlava del professor en tercera persona.

  • Comandant Farragut: és el comandant de la Abraham Lincoln i un experimentat marí amb una fulla de serveis excel·lents. Constitueix un tot amb el seu vaixell.

  • Ned Land: és el rei dels arponers. És canadenc i té una destresa manual fora del comú. No té cap rival en la seva professió. És hàbil, astut i molt audaç. Deuria tenir uns quaranta anys; la seva estatura és avantatjada i la seva complexió vigorosa.

  • Capità Nemo: és el capità del Nautilius.

OPINIÓ PERSONAL

20.000 Llegües de viatge submarí, és un llibre que ha estat bé, ja que és d'aventures, i normalment aquest tipus de narracions m'agraden, i a més està escrit per Jules Verne que fa uns llibres molt bons.

2
Descargar
Enviado por:Anna
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar