Biología, Botánica, Genética y Zoología


Vertebrats # Vertebrados


4. ELS VERTEBRATS.

4.1. Els peixos.

Els peixos es diferencien gràcies a que poden viure sota de l'aigua. Per fer-ho necessiten escates de l'aigua. Per fer-ho necessiten escates, tenen forma de fus i aletes al pit, al ventre, al llom i a la cua. Són tots aquàtics : alguns, com ara el lluç, viuen al mar; d'altres, com la truita, viuen al riu.

Hi ha peixos de tota mena de alimentació, carnívors, omnívors i herbívors. Per tant, els aliment que consumeixen son molt variats.

Els peixos respiren per brànquies situades darrere del cap, ja que, normalment, van protegits per els opercles.

Són ovípars i tenen la fecundació externa, les femelles depositen els ous a l'aigua i de els ous surten les cries anomenades alevins. 'Vertebrats # Vertebrados'

11

4.2. Els amfibis

Aquests tipus d'animals es característiques per que en la fase infantil es molt diferent a la fase adulta. Les cries dels amfibis, els cap-grossos, tenen cua i estan mancats de potes, en canvi els adults tenen quatre potes i alguns cua.

En general els amfibis son animals que necessiten humitat per viure.

Tots els amfibis son carnívors i s'alimenten, mes que res, d'insectes. Els amfibis respiren per brànquies a l'aigua; els adults per pulmons.

Són opípars i tenen la fecundació interna, posen ous que mes endavant seran cap-grossos.

12

4.3. Els rèptils

Els rèptils estan coberts de escates. Com ara les tortugues, de més, tenen una closca o cuirassa que les protegeix. Tret de les serps tots els altres rèptils tenen quatre potes. Casi tots son terrestres trets de les tortugues que viuen al mar.

Tots els rèptils son carnívors i s'alimenten d'insectes o de carn d'altres animals. Respiren per pulmons.

Són ovípars i tenen la fecundació interna. A diferencia dels ocells, no tenen cura dels ous, sinó que els abandonen, es a dir que les cries acabades de néixer se'n tenen que espavilar per sobreviure ja que tres de cada cinc moren.

13

4.4. Els ocells

Els ocells son animals terrestres, ja que alguns viuen a les costes i s'endinsen volant sobre el mar. Tenen ales, bec i cua, i el cos cobert de plomes.

Hi ha ocells de tot tipus d'alimentació, per tant els seus aliments son molt variats. Tots els ocells respiren per pulmons.

Tots els ocells són ovípars i tenen la fecundació interna. Porten els ous als nius i tenen cura de les seves cria fins que creixes i poden abandonar el niu.

14

4.5 Els mamífers

Els mamífers viuen en tots els ecosistemes, tant terrestres com marines, en general tenen pèl, quatre potes i cua. Els mamífers aquàtics tenen aletes i la pell nua.

Són carnívors, herbívors o bé omnívors. Per tant els seus aliments són variats. Respiren per pulmons.

Els mamífers son vivípars i tenen fecundació interna. Les cries es desenvolupen a l'úter matern.

15
Descargar
Enviado por:Akeru
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar