Literatura


Vacances al Zurich; Anna Vila


Català Gra 28-02-02

VACANCES AL ZURICH

TREBALL DE LECTURA

1- Elabora una fitxa de lectura on figuri la següent informació

Títol: Vacances al Zurich

Autora: Anna Vila

Any: novembre 1993

Temps de l'acció: Actual

Durada de la història: 28 dies

Espai: En la ciutat de Barcelona, la Rambla, concretament en el bar de Zurich

Tipus de narrador: 1ª persona, la protagonista, Marta

Resum de l'argument: Marta esta cansada de fer de dona de casa i fa un pacte amb el seu marit i en el treball li donen vacances i el temps de vacances ho pasa al Zurich

Tema: Histories que fa cada dia en el Zurich

2- Identifica a quina classe social pertany la protagonista (alta, mitjana, mitja-baixa, o baixa) i il·lustra-ho amb almenys quatre exemples.

Es de classe mitjana.

Ex. La Marta sempre accepta els treballs de la Michelle per sacarse uns diners extres a part del seu treball, al seu lloc de treball hi ha crisis i per aixó te vacances.

Mai li vol donar diner al gitano perque diu que se'l tendría que donar a ella i vol mes donar-li ella mateixa el entrepà abans de donar-li diners.

I va veure un tems que l'Ernest no se li aixecava a causa de la preocupacio de la declaració de la renta..

L'han donat el mes de vacances perque en l'empresa tenen crisis.

No pot deixar la feina perque te que paga la hipoteca, estan lligats de mans.

3- Descriu dues de les anècdotes que li passen a la protagonista i explica com hauries actuat tu en el seu lloc.

Una de les anècdotes es quan la Marta escolta a lo que ella es pensa que es un grup de traficans pero en realitat no ho son, sòn policies que estan fen una missiò, pero ella truca a la policia i quan s'enteren de que no es veritat van al Zurich a descubri quina persona a trucat. Yo no hauria trucat perque no m'agrada ficar-me en problemes amb la policia.

Altre anècdote es quan estava la Marta en el Zurich i va lligar amb un home empresari que va queda amb ella a la seva habitació per banyar-se, i la Marta truca a la seva amiga Lola per que anes ella en el seu lloc. Jo en el seu lloc no parlaria amb aquet home ja nomès en dir-me que anes a la seva habitaciò pensaria que es un guarro, pasaria completament d'ell.

4- Explica dos exemples d'analepsis que trobis en la història.

La primera analepsis es quan ella era petita i escoltava al seu germà dien't que feian competiciò de qui encenia els pets mes grans.

L'altre era quan eren petites ella i la Carme li deian a la seva mare que una estava a casa d'altre i despres quan arribaven a casa i li preguntava la mare i sospitava d' ella, la mare trucava a casa de la Carme i es descubria tot.

5- La Michèle fa passar a la protagonista tot seguit d'aventures. Explica com la va conèixer i descriu la història que més t'hagi agradat.

A la Michèle la va conèixe quan un dia estan la Marta sentada al Zurich, va sorti per la sortida del metro tota atalabada. La Michèle es va sentar amb la Marta per que totes les taules estaven plenes, li va pregunta perque estava tan nerviosa i li va dir que era perque havia arribat tard a un casting a la TV3 per culpa del retras del metro.

La història que mès m'agradat es la que la Michèle li demana a la Marta que possi per unes fotos per uns japonesos i la Marta i va anar.

6- Descriu la relació de l'Ernest amb la Marta. Què cambia entre ells quan acaben les vacances?

La relació que tenen es de marit i mujer, per que sempre estan pendents dels nens de la casa i no tenen temps per a ells. Va cambia entre ells que despres de fer-li la sorpresa tan gran de les tuniques a l'Ernest i desde aixo van tenir mes temps per ells.

7- Un dels trets més rellevants del carácter de la protagonista és que prejutja per les aparences. Posa dos exemples on es mostri que moltes vegades no és fiable aquesta norma d'actució.

La Marta es molt prejutja per les aparences, una de les anecdotes es quan la marta estava prenen un café amb llet, en el Zurich, i si li va acostar un noi preguntan-li si es deia Teresa, ella com es molt prejutja, es pensava que era un noi de aquest que buscan noies per el diari en la secció de contacte i com aixo no ho trobava s'ha pensat que havia quedat amb la seva amiga Teresa, pero tampoc, parlant amb la Teresa li ha dit que el que volia era lliga amb ella, i no era aixi el noi estava esperant ha una noia que es deia Teresa que al final va venir un dia.

Un dia la Marta i estava en el Zurich quan va venir ya per segona vegada el noi de l'entrepa. A la Marta no li agrada que mentre esta prenen una tonica li vingui algu demanat diners per un entrepa. Hi comenza a dir que el noi no te cara de voler els diner per l' entrepa i a ella no li agrada donar diners a ningu i menys per un noi que ni coneix.

8-Eplica a partir de les informacions que dóna la protagonista, com és la seva vida de cada dia quan no té vacances. Imagina si canvirà alguna cosa a partir de les seves experiències al Zurich.

Quan la Marta no tenia vacances tenia que anar a buscar als nois a l'escola, fer de sopar per la familia i per qui vingues o anar a la tintoreria a porta les camises i els pantalos de l' Ernest...

Jo crec que si canvirà amb l'Ernest estara mijor, i ara es repartiran la feina entre els dues, haura menys baralles.
Descargar
Enviado por:Lidia
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar