Literatura


Tirant lo blanch; Joanot Martorell


Tirant lo Blanc

INFORMACIÓ SOBRE LA CREACIÓ DEL LLIBRE:

Editorial: Bromera

Autor: Joanot Martorell

Adaptació: Josep Franco

Aquest llibre conta fets sobre la caballería, la guerra, l'amor i la història.

RESUM:

Aques llibre conta part de la vida d'un gentilhome anomenat Tirant lo Blanc.

Aquest viatjava cap a Londres on tots els gentilhomes que vulgueren es farien cavallers, i com no imaginar-se que ell ho va aconseguir.

Tirant lo Blanc era el millor cavaller y per aixó quan un rei d'altra ciutat (l'illa de Rodes, Grècia, Constantinoble…) necessitava ajuda enviava cartes a gent important, que trovarien rapidament a Tirant, que en saber el que pasava juntaria gent per anar a ajudar a tot el que ho necessitara.

Tirant lo Blanc en una ciutat es va enamorar d'una dona anomenada Carmesina, quan Tirant va ajudar a tots els que per ara ho necessitaven, ell i Carmesina anaven a casar-se. Però, no van poder, ja que Tirant va patir un mal de costat que no tenia remei, i va morir. Del dolor que patia Carmesina per la mort del seu amat, pocs dies després dels funerals de Tirant, es va emmalaltir i, poc de temps després va morir. Els seus cossos van ser portats a Bretanya on van ser sepultats junts.

PERSONATGES:

Primaris: Tirant lo Blanc, Carmesina, rei d'Anglaterra

Secundaris: l'ermitá (podría ser primari ja que ell conta per que es va crear la cavalleria y el llibre tracta, sobretot de la cavalleria), la seua mare i pare, la filla i el rei de França, Felip, infanta Ricomana, Kirieleison de Muntalbà, el senyor de los Vilesermes, la bella Agnés, el gran mestre de Rodes, , la Viuda Reposada, , rei Escariao, duc de Berry, el cavaller Tenebrós, Diafebus, Ricard, Plaerdemavida, Hipòlit, Agramunt i Melquisedec.

VALORACIÓ PERSONAL:

A mi m'agradat perque parla sobre fets històrics, que a mi en pareixen interesants, però el que no m'ha agradat es que com que hi ha noms tan diferents als que escoltem ara, es un poc difícil entendre-ho.
Descargar
Enviado por:Nenika 2007
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar