Biología, Botánica y Zoología


Tinció de lípids

Biologia

2-11-2011

TINCIÓ DE LÍPIDS
OBJECTIUS

El nostre objectiu és comprovar a partir del sudà III i altres substàncies, quins aliments contenen lípids, i els que no en contenen.

MATERIAL

-oli d'oliva

-aigua

-dissolvent orgànic

-sudà III

-tubs d'assaig

-pipeta

-reixeta d'amiant

-comptagotes

PROCEDIMENT

A-Solubilitat dels lípids

En aquesta prova omplirem dos tubs d'assaig amb la mateixa quantitat d'oli d'oliva (2 cc). En un hi introduirem aigua destil·lada, i en l'altre, la mateixa quantitat d'un dissolvent orgànic. Remenarem fins que quedi tot "desordenat" i ho deixarem reposar.

B-Tinció de lípids amb sudà III

Afegir 2 cc d'oli i la mateixa quantitat d'aigua en un tub i deixar reposar la mescla fins que es vegi perfectament l'oli separat de l'aigua a causa de la densitat. Un cop deixada reposar la mescla, afegirem 5 gotes de sudà III i remenarem fins que el sudà tenyeixi tota la mescla.

C-Tinció amb tinta xinesa

En aquesta pràctica hem de fer el mateix que en l'apartat anterior, amb la única diferència que en contes d'afegir sudà III, el substituirem per tinta xinesa.

RESULTATS

En la pràctica B, l'oli queda tenyit de color lila degut al sudà III, però sense barrejar-se amb l'aigua (l'aigua tampoc queda tenyida). En la pràctica A, com ja s'esperava, l'oli no es dissol en el component orgànic. En la pràctica C, el que queda tenyit és l'aigua amb la tinta xinesa, mentre que l'oli no experimenta cap canvi.

CONCLUSIONS

Les conclusions que extrec jo d'aquesta pràctica, és que hi ha moltes maneres per saber si un aliment conté lípids, i moltes maneres de comprovar-ho depenent del component que utilitzis unes vegades donarà positiu, i unes altres donarà negatiu.

Descargar
Enviado por:Christian
Idioma: catalán
País: España

Te va interesar