Imagen, Audiovisuales y espectáculos


Star Wars: La venganza de los Sith; George Lucas


ÍNDEX

1- Explica el tema i l'argument del film.......................................Pàg.4

2- Personatges: A) Identifica protagonistes, antagonistes i secundaris. B) Característiques físiques i psíquiques dels mateixos. C) Motivacions de les seves actituds.........................................Pàg.5

3- Ordena per ordre d'importància segons el teu criteri les següents tasques cinematogràfiques del film, raona-les:

- Direcció artística, - Fotografia, - Efectes especials, - Música, - So,

- Producció, - Guió, - Interpretació dels actors, - Direcció........Pàg.10

4- Analitza si l'argument del film està correctament desenvolupat, és a dir; tots els subarguments queden perfectament lligats amb la següent pel·lícula (La Guerra de les Galàxies)?......................Pàg.12

5- Quins són els missatges més importants que ens vol transmetre el director George Lucas amb aquesta pel·lícula.....................Pàg.13

6- Crítica periodística de la pel·lícula, puntua-la de l'1 al 5. Un foli.............................................................................................Pàg.14

1- Explica el tema i l'argument del film.

Tema: el tema d'aquest film consta de dues parts, la primera jo diria que és l'avarícia que pot arribar a tenir una persona per tenir tots els poders i ser el millor de la galàxia, tot i sabent que s'anirà al costat negre, i que perdrà la seva reputació. I la segona part per mi seria, més positiva però, el pot fa una persona per salvar a una persona que estima, com pot ésser que algú marxi al costat obscur perquè la seva dóna no mori.

Argument: aquest film ens explica com Anakin Skywalker és capaç de transformar-se en Darth Vader per ser el guerrer més poderós de totes les galàxies ja que el malvat Palpatine el “menja el coco” per en portar-se'l amb els Sith, però també ens ensenya com Anakin es va al costat obscur per protegir de la mort a la seva dona la Reina Amidala, ja que en els somnis que tenia, si ell continuava sent un Jedi ella moriria en el part del seu fill, en canvi si ell marxava al costat obscur ella no moriria.

2- Personatges:

A) Identifica protagonistes, antagonistes i secundaris.

B) Característiques físiques i psíquiques dels mateixos.

C) Motivacions de les seves actituds.

'Star Wars: La vanganza de los Sith; George Lucas'

Hayden Christensen és Anakin Skywalker. Aquest és el gran protagonista de tot el film. Ja que totes les accions giren al voltant del seu entorn i l'afecten a ell o a persones del seu voltant.

És un noi jove encara per formar-se, és fort, té el cabell llarg ulls blaus i aparentment atractiu. La seva avarícia el portarà molts problemes i això serà el clímax de la pel·lícula. Però a la vegada demostrarà que també té sentiments tot i que després s'equivoqui marxant al costat obscur.

'Star Wars: La vanganza de los Sith; George Lucas'
La motivació més gran que té Anakin Skywalker és voler ser el més poderós de la galàxia i evitar que la seva dóna mori. Totes aquestes motivacions el porten a canviar la seva actitud radicalment.

Natalie Portman és la Reina Amidala. Per mi aquest personatge tindria més un caràcter secundari tot i que per la seva importància dins del film tindria de ser protagonista. Trobo, al igual que molts altres crítics, que George Lucas no a aprofitat del tot bé la capacitat i la professionalitat de Natalie Portman per poder fer un paper en el qual el seu personatge tingués més importància a la història.

La Reina Amidala és una jove atractiva i núvia de Anakin Skywalker, no és gaire alta, té els ulls marrons i és castanya. Psíquicament és una noia no gaire forta, és bastant dèbil i sembla ensorrar-se fàcilment. Estima molt els seus i s'arrisca a moltes coses, les quals una persona més forta físicament potser no seria capaç.

'Star Wars: La vanganza de los Sith; George Lucas'
Ewan McGregor és Obi-Wan Kenobi. És un personatge secundari tot i que altres persones el podrien considerar que és protagonista.

És el mestre jedi de Anakin Skywalker, porta entrenant-lo des que era petit. Déu tenir uns 35 anys i està bastant fort, té barba ulls marrons i cabell castany quasi ros. Psíquicament és una persona molt equilibrada i tranquil·la, tot i que al final de la pel·lícula té de fer una cosa horrible i que contra ell però està obligat a fer-ho si vol sobreviure; li talla les cames a Anakin Skywalker després d'una lluita molt aferrissada per matar els últims jedais. És

'Star Wars: La vanganza de los Sith; George Lucas'
llavors quan Anakin Skywalker es transforma en Darth Vader.

Samuel L. Jackson és Mace Windu. Aquest és un clar personatge secundari. És un mestre jedi que al igual que Obi-Wan Kenobi forma part del Consell Jedi.

És un personatge de color, calb, ulls marrons i bastant fort. Gràcies a ell el film agafa més addicció. Ja que la seva mort per part de Anakin Skywalker i gràcies a la pressió del Canceller Palpatine, fa que és demostri que Anakin està amb els Sith. Mace Windu no suporta l'actitud d'Anakin i per això s'oposa a que aquest entri en el consell de jedis ni donar-li el rang de mestre jedai; això fa que Anakin el tingui tanta mania.

'Star Wars: La vanganza de los Sith; George Lucas'

Ian McDiarmid és el Canceller Palpatine. Per mi seria un personatge antagonista. És un canceller els jedi però realment és un traïdor, en realitat està implicat i afiliat amb els Sith. És un home alt, sembla que no sigui fort, però encara té algunes qualitats per lluitar, sembla ja vell, ja que té el cabell blanc a causa de les canes i té moltes arrugues i finalment té els ulls verds.

És una persona molt freda i calculadora, però a la veda mostra confiança i ajuda a Anakin Skywalker, i això crea la confusió entre els de més jedais. Però realment és un Sith i molt dolent.

'Star Wars: La vanganza de los Sith; George Lucas'

'Star Wars: La vanganza de los Sith; George Lucas'
Kenny Baker és R2-D2. Aquest extraordinari robot és un personatge secundari. Físicament no ser que podríem dir, només que és un robot amb moltes utilitats com podem veure a la fotografia. Un robot dubto que tingui pensaments psicològics per tant poques motivacions té, només que serveix, per exemple, per reparar els avions de combat quan estan espatllats.

Anthony Daniels és C-3PO. També és un personatge secundari. Aquest també és un robot però comença a tenir un aspecte més humà i sembla que tingui ànima.

És un personatge que normalment aporta riure al film ja que sempre es dóna cops, és bastant “torpe”.

'Star Wars: La vanganza de los Sith; George Lucas'

Jimmy Smits és Bail Organa. Clarament és un personatge secundari.

El Senador Bail Organa funda el primer crepuscle de rebels que s'oposaran a l'imperi galàctic instaurat per Palpatine.

És un home fort i alt, però que mai se'l veu lluitar en el film. Al no tenir un paper gaire important sobre el film no puc dir quines motivacions fa que tingui aquesta actitud.

'Star Wars: La vanganza de los Sith; George Lucas'
(Frank Oz, VEU) és Yoda. El gran mestre jedai el qual arrossega sobre seu 800 anys de vida encara es mostra àgil per lluitar. La seva tranquil·litat es confon amb el seu aspecte tan peculiar. Un extraterrestre q no mesura més que el robot R2-D2, de color verd i amb un cara que resulta familiar al polític català Jordi Pujol.

'Star Wars: La vanganza de los Sith; George Lucas'
(Mattew Wood, VEU) és General Grievous . Per mi seria un dels antagonistes juntament amb Palpatine. És com una presagia del que arribarà a ser Anakin: meitat home, meitat màquina. És un robot alt amb moltes armes i qualitats dins d'ell mateix, un robot fet per matar i per destruir les vides i ànimes d eles persones.

'Star Wars: La vanganza de los Sith; George Lucas'

Christopher Lee és el Conde Dooku. Es declara descaradament com un antagonista. Un home ja una mica vell però àgil, això si no tan àgil com Anakin que l'acaba matant per poder salvar al canceller Palpatine. El Conde Dooku té una mentalitat imperialista i freda, per això odia als jedis, però semblar deixar-se entreveure's una afiliació amb Palpatine.

'Star Wars: La vanganza de los Sith; George Lucas'
Hayden Christensen ara és Darth Vader. L'antic Anakin ja s'ha convertit en el maligne Darth Vader; un monstre, meitat persona, meitat robot. Ara amb unes mentalitats de destruir tot i per ser l'amo del món i tenir tots els poders.

Però la seva gran finalitat es destruir els jedais i la república.

• A partir d'aquí diria, que tots els següents personatges són terciaris o fugaços; per tant només diré del tipus que són i mostraré la fotografia.

'Star Wars: La vanganza de los Sith; George Lucas'
.

Sly Moore és Sandi Finlay. Personatge terciari.

'Star Wars: La vanganza de los Sith; George Lucas'
Michael Kingma és Tarfful. Personatge terciari.

'Star Wars: La vanganza de los Sith; George Lucas'

David Bowers és Mas Amedda. Personatge terciari.

'Star Wars: La vanganza de los Sith; George Lucas'

Silas Carson és Nute Gunray. Personatge terciari.

'Star Wars: La vanganza de los Sith; George Lucas'

Peter Mayhew és Chewbacca. Personatge terciari.

'Star Wars: La vanganza de los Sith; George Lucas'

Bruce Spence és Lampay Fay. Personatge terciari.

3- Ordena per ordre d'importància segons el teu criteri les següents tasques cinematogràfiques del film, raona-les: - Direcció artística, - Fotografia, - Efectes especials, - Música, - So, - Producció, - Guió, - Interpretació dels actors, - Direcció.

- Direcció sense direcció no hi ha pel·lícula i sense pel·lícula no hi ha èxit. George Lucas ha estat molt bon director a sabut com combinar els espais de croma amb els actors, a corregit els seus errors i gràcies a això i més coses aquesta trilogia a estat la millor de tots els temps.

- Producció no ens podem oblidar que tots els decorats, efectes especials, vestuari i sobretot el sou dels col·laboradors han estat pagats i tots aquest diners els aconsegueix la productora gràcies a campanyes de publicitat enormes. Per això dono el segon lloc d'importància la producció.

- Efectes especials no ens oblidem que la Guerra de les Galàxies, i específicament La Venjança dels Sith consta d'un 99% de escenes i seqüències fetes en croma, és a dir gairebé tota la pel·lícula està constituïda d'afectes especials. Aquest film sense efectes especials seria impossible fer-lo això fa que estigui en el tercer lloc d'importància segons el meu criteri.

- Guió per fer un film d'aquestes característiques es necessita un bon guió, sense guió no hi ha argument i per tant la història no té lògica. En un film on hi ha tan de contingut digital sinó agafes un bon fil conductor et perds i no pots introduir-te dins de la història.

- Interpretació dels actors està clar que una gran part de responsabilitat del film va cap els actors, tot i que no he quedat gaire satisfet de la interpretació d'alguns actors com Hayden Christensen i Natalie Portman, el primer podria haver-se ficat molt més dins del paper, l'he vist sense entusiasme, i en quant a la segona, per mi no a desenvolupat de la millor manera les seves característiques professionals per fer el paper de Reina Amidala dins de la millor trilogia del món.

- Direcció artística trobo molt ben treballada la direcció artística, s'ha treballat molt amb els actors per poder oferir una imatge lo més professional i lo més semblant a un jedai de veritat. Estic molt content en quant a la direcció artística. He trobat que els actors han actuat amb molta naturalesa i això m'ha agradat.

- Música sense cap mena de dubte la música que podem escoltar en aquest film és increïble, ens introdueix automàticament en un estat (el qual no se com explicar-ho), que no ens deixa sortir de la pel·lícula fins que s'acabi. S'escolten unes bandes sonores imperials que fan que se't posi la pell de gallina, en concret al principi del film hi ha una banda sonora esplèndida i increïble, no es pot descriure amb paraules.

- Fotografia en aquesta pel·lícula al que se li pren més atenció és als efectes especials, però tampoc s'obliden de la fotografia. En alguns moments de tranquil·litat es pot apreciar alguns fotografies brutals, com per exemple veure tot el planeta de nit amb les llums enceses, aquell moment és indescriptible; entre d'altres...

- So he col·locat el so en l'última posició perquè no crec que per culpa d'uns mals dobladors un film perdi tot el seu encanteri; doncs, crec que un mal doblatge pot afectar a una pel·lícula però no la pot destruir. En concret també tinc de dir que en aquesta pel·lícula el so a estat bastant ben encertat.

4- Analitza si l'argument del film està correctament desenvolupat, és a dir; tots els subarguments queden perfectament lligats amb la següent pel·lícula (La Guerra de les Galàxies)?

No hi ha cap mena de dubte segons el meu criteri; La venjança dels Sith (2005) i La Guerra de les Galàxies (1977) estan perfectament lligades entre elles tots els subtemes que potser ens deixen amb la incògnita en l'episodi III podrem solucionar-los tots o gairebé tots mirant l'altre film esmentat anteriorment.

Seguidament diré tots subarguments que per mi potser han quedat una mica penjats: com acabaria l'amor entre Padmé i Anakin, el qual acaba com el somni tingut per Anakin en el qual Padmé moria i tenia bessons, Luke i Leia que posteriorment els separen per protegir-los del seu pare, Darth Vader, i paradògicament aquests dos germans s'enamoren sense saber que són germans i finalment a La Guerra de les Galàxies també podem veure com Luke i La Princesa Leia fan les paus amb el seu pare, Darth Vader, abans de que la seva vida arribi a fi.

Veient aquesta capacitat de realitzar i dirigir pel·lícules podem veure quina classe de director és George Lucas, jo posaria la mà al foc està entre els 3 millors directors de cinema fantàstic i/o de ciència ficció de tot el món. I potser m'atreviria a dir que del cinema en general.

5- Quins són els missatges més importants que ens vol transmetre el director George Lucas amb aquesta pel·lícula.

Jo prefereixo mirar positivament i prefereixo dir que el missatge més important que ens pot transmetre és l'amor que arribar a sentir Anakin per la seva dona. Anakin somia que en el part de la Reina Amidala, en el qual Padmé tindrà dos fills, els quals sobreviuran però ella morirà. El canceller Palpatine diu a Anakin que si es fa del costat obscur tindrà uns poders que evitaran la port de la seva dona.

I aquest seria un dels missatges més importants que mostra George Lucas.

Un altre missatge; com he dit en algunes preguntes anteriors és l'avarícia que té un home per aconseguir tots els poders i trucs de les galàxies. Anakin és un guerrer jedi molt bo, per no dir el millor, però ell no es conforma amb això i prefereix evolucionar molt més ràpid fent-se Sith i anant al cantó obscur.

Un altre missatge és la traïció que el canceller Palpatine fa als jedis. Quan Obi-Wan Kenobi i Anakin Skywalker van a salvar a Palpatine a l'imperi dels Sith, on està segrestat. Al cap d'uns dies es descobreix que a les esquenes del consell jedi el canceller Palpatine està planejant un pla per destruir la república i així poder formar l'imperi.

6- Crítica periodística de la pel·lícula, puntua-la de l'1 al 5. Un foli.

Enlluernador seria la millor paraula per a descriure l'Episodi III, que se situa al nivell de L'Imperi contraataca. Emoció en estat pur, esglaiadora per moments i vertiginosa, és el ritme que té aquest film. George Lucas lliga tots els caps i es redimeix definitivament del desengany que va suposar l'Episodi I, el qual era fet per el públic infantil amb tots els respectes en canvi La Venjança dels Stih no té perquè preocupar-se
Des del primer minut es veu que ha tornat la ironia a la saga. El primer duel amb espases làser, amb el Conde Dooku, posa el llistó molt alt, però és que les baralles Jedi se succeeixen i sempre salten per sobre d'aquest llistó, el qual ni freguen, per a acabar amb rècord en la memorable lluita entre Anakin i Obi-Wan Kenobi.
Entre els duels a espasa làser se situen moments memorables, plens d'emoció, amb els efectes especials al servei de la història per primera vegada en la nova trilogia.
Abans de començar a veure la pel·lícula saps el que va a passar amb els personatges, però Lucas aconsegueix que l'important no sigui el que els passa, sinó com els passa. Els personatges es retorcen de dolor. La caiguda de Anakin en el costat fosc és complexa, encara sort, perquè ho podia haver estat més. Els muntatges alterns són memorables, especialment la aniquilació dels Jedi a l'ordre de Palpatine, que recorda a les venjances, ajustaments de comptes de "El Padrí". Tots els personatges encaixen i no hi ha fallides de guió. Fins a l'aparició de Chewbacca és perfecta. Sens dubte, la pel·lícula de l'any.

I ara arriba l'hora de posar una nota, com he dit anteriorment, aquest film per mi serà la pel·lícula de l'any i dubto que no sigui la estrella dels Oscars, així q jo li dono:

(Quatre estrelles)    
Descargar
Enviado por:A Style
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar