Literatura


Societat limitada; Ferran Torrent


ARGUMENT DEL LLIBRE, PERSONATGES I OPINIÓ PERSONAL.

El llibre té 22 capítols relacionats, la majoria de ells, amb la política a la ciutat de València. També tracta el tema de la prostitució però d'una manera més petita.

El llibre parla de la societat valenciana. La novel·la en té dos protagonistes, pels quals ocorren els fets del llibre. S'anomenen Juan LLoris, promotor immobiliari molt important i, l'altre, Francesc Petit, polític sense molts diners, que busca algú per a que li preste els diners que li fan falta per a la seua campanya.

Francesc Petit intenta tenir presència al parlament. L'altre, Juan LLoris, només vol ser el més popular i no li fa cas a ningú que li dona un consell. Sempre s'eixia amb la seua, sense escoltar a ningú.

Petit era el líder del partit del Front Nacionalista Valencià. Ell i el seu partit necessitaven el 5% dels vots per a entrar al parlament valencià.

Juan LLoris tenia una especie d'ajudant anomenat Granero, que sempre havia estat amb ell.

El llibre cambià molt d'estructura, es a dir, cada capítol, parla d'un tema, però sempre relacionat amb la política de València.

Al llibre apareixen molts personatges, a banda dels que ja he nombrat. Hi apareixen Granero, que era el vigilant de la tanca que posseia Lloris a l'Albufera i de la qual estava molt orgullós. Eran molt amics Granero i LLoris.

També estava Gram, que era el gos de caça de Juan LLoris. Sempre anava a caçar amb LLoris i Granero. Gram s'encarregava d'espantar les aus per a que el seu amo poguera caçar-les.

Després hi apareix Antonio Sospedra. Aquest era el director de Bancam, on Francesc Petit demana el vint-i-cinc milions de pesetes que necesità per a aconseguir els vots. Antonio Sospedra tenía experiencia amb aquest partit i sabia que no li podien retornar els diners que demanaven.

Júlia Aleixandre era la subsecretària de la presidencia de la Generalitat. No estava d'acord amb les operacions que feia Francesc Petit i el seu partit. Sap tots els seus moviments i s'encarrega de complicar-lis els préstecs que demanaven. Sabia que havien estat al Bancam i truca a Antonio Sospedra per que l'informara de tots els seus moviments.

Jesus Miralles era un periodista veterà de El Liberal. No en tenia familia, només una filla. La seua dona i el seu fill havien mort. Un dia va anar a prendre una copa al club Jennifer on coneix a Ana, una prostituta rusa que treballava alli. Van fer molt bona amistat. També havia altra prostituta anomenada Asha.

Quan Ana i Miralles están parlant apareix Rafi, que era un dels propietaris de alguns prostíbuls a València. Era un negoci molt frecuentat per LLoris. LLoris sempre volia mantindre relacions sexuals amb Ana i Asha. Aquesta ultima no tenia molta experiencia a la profesió i demana consells a Ana, que portava molt més temps a la profesió.

LLoris tenia un assessor personal, Oriol Martí que no era molt fiable, perquè estava en contacte amb Júlia Aleixandre i li deia tot el que volia fer LLoris. No li aconsellava molt bé a LLoris.

Josep Maria Madrid era el secretari de finances del socialistes. Participa molt a la política i amb l'embolic de Petit.

També esta Joaquim Cordill, administrador de l'empresa d'herbicides Gramoxín.

LLoris tenia una dona anomenada Maria Jesús, que no estava molt feliç amb el seu marit. Les seues relacions eren pitjors i pitjors cada dia. Deia que Oriol Marti era un bon xic, però perque no sabia res de lo que feia l'Oriol. No aporta molt a l'historia aquesta dona.

Hi ha moltes personatges, pero aquestos nombrats més arriba son per a mi els que més importancia tenen a la novel·la.

Aquesta novela explica la politica com es normalment, un poc corrupta i conta els embolics dels politics. Serveix per a adonar-se de com son els politics a la vida real.

OPINIÓ PERSONAL

Profesor, per a ser sincera, el llibre no m'agradat molt. No es que el llibre no siga interesant, però a mi els temes de la politica no em fan molta gracia. Es molt llarg de llegir, i es un poc embolicat, perque cambia de tema sense que t'adones. Estava llegint d'una cosa i de colp i volta cambià de personatges i d'escenari. Tracta de temes politics que a nosaltres, sincerament no ens agraden. Per al próxim trimestre podies dir de llegir un altre llibre, d'altre tema, per exemple de misteri o de teatre, que son molt més facils de llegir. Aquest treball m'ha costat de fer-ho perque no sabia que contar d'ell. He tingut que dir l'argument,dels personatges i poc més pero es que ja no sabia ni que dirte perque hi ha molt de temes, però tots relacionats amb la política a València. La realitat es que es un bon tema per a un llibre perque aixi t'enteres de cómo son les coses a la realitat, perque es molt paregut a lo que succeix actualment amb els politics de veritat. Al llibre li done un… 7.
Descargar
Enviado por:Fefi Y Dani
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar