Literatura


Set dies; Jaume Copons


1. RESUMEN

TEMA: Jan el germà major de Pol te una depressió i diu que es testimoni d'un assassinat.

RESUM: Tot i comença a Barcelona al barri de San Pau. En una família el germà major el Jan, te una depressió i els seus pares decideixen portar-lo a l'hospital i ingressar-lo en Psiquiatria on la seu doctora la Puig s'encarregarà d'éll. M'entres ell esta a l'hospital el seu germà petit el Pol va a visitar-lo tots el dies. Un dia els seus pares es van de viatge una setmana i en eixa setmana el Pol veu que el seu germà esta empitjorant i que te signes de com si l'hagueren drogat, aleshores el Jan decideix treure-li per consell del company d'habitació de Jan el Fermí.

Com no poden tornar a casa, decideix anasen a una casa okupa al barri de Gracia on coneixeran a la Anna i Fiqui. I mes en davant el Jan crida a Pepe un amic de la infància per a que li ajude.

Mes en davant dos homes van a Gracia a intentar dur sen al Jan però els redueixen un aconsegueix escapar però capturen a altre que es crida Andorra i l'utilitzen per aconseguir informació i les conta que preguntaren en un bar per el Nota. Quan van a aquest bar el Nota li diu que fa poc havia parlat amb un home que tenia un “Harley” roja.

Quan busquen de qui era la Harley descobreixen que era de el Albert el company i noví de la doctora Puig. Mes en davant el Albert segrestar al Jan i li diu a Pol que si no li dona uns disquets maten al Jan. Aleshores el Fermí era el que tenia el disquets i se'ls dóna. Albert i Jan queden al poble de Banyoles per fer un intercanvi, però quan el van a fer el Albert pilla els disquets i intenta matar-los però el tiren a un llac i mor ofegat.

2. ESTRUCTURA

Situació inicial: El Jan es deprimeix i el porten a l'hospital. Desprès el saquen perquè pareix que el droguen.

Conflicte: El Andorra i el seu company intenten segrestar al Jan, fins que el Albert es segresta i demana un intercanvi.

Resolució: El Albert mor i el Jan es recupera de la seva depressió.

3. PERSONAJES

Principals:

-Pol: Es el germà petit del Jan i va a 2º de batxillerat al principi i es un poc tímid i covard però mentre avança es comença a fer mes valent.

A l'historia ell es el germà del Jan i s'encarrega de cuidar-lo i protegir-lo del que li volen fer mal.

-Jan: Es el germà major del Pol, havans de la depressió i es una persona molt optimista i amigable. Però quan es deprimeix es tanca per a ell mateix i no parla amb ningú.

A l'historia es deprimeix i l'ingressen a l'hospital però es testic d'un assassinat i l'intenten segrestar perquè es pesen que ell te uns disquets molt valuosos.

-Berta: Es la infermera del Jan i la seva edat o arriba als trenta i es molt intel·ligent.

A l'historia ella es la infermera del Jan i la novia de el Albert, ella ajudarà a Pol a que el seu germà millores.

Secundaris:

-Pepe: es molt graciós i molt simpàtic. Sempre esta dispost a ajudar el demes i no te por a res.

A l'historia i es el amic del Jan i el Pol, s'encarregarà d'ajudar el Pol en lo que li faci falta.

-Albert: Es antipàtic i molt avariciós ja que soles l'importa guanyar dines.

A l'historia ell es la parella de Berta i ell es el que intentarà assassinar al Jan per a aconseguir uns disquets que contenen la cura contra el greix.

-Fiqui: Es un dels okupes que viu a Gracia, es un poc introvertit ja que li costa fer-se amic del demes però quan el coneixes el molt amable.

Es un dels okupes que viu a Gracia, i deixarà que el Jan i Pol es queden a la seva casa, i ajudarà en lo que pugui a Pol.

-Anna: Te rastes i els ulls verds. I es major que Pol, però es molt amable i simpàtica.

També es una de les okupes de Gracia i ajudarà al Pol en lo que pugui i finalment s'enamorarà de Pol i terminaran junts.

-Fermí: Es molt intel·ligent i divertit.

A l'historia es el company d'habitació del Jan a l'hospital. Al final del llibre ell es el que te els disquets i ajudarà a Pol i al Jan.

5. LUGARES

-Hospital de Sant Pau: Estava format per edificis modernistes i envoltat per un mur. I estava format per pavellons separats.

-Casa okupa: Era un casa bastant normal, que tenia un jardí amb un llimoner. I cridava l'atenció un moble que damunt tenia moltes coses entranyes.

- El xantal: Es un bar fosc que nomes permetia la poca claror d'unes llums vermelles i blaves. El taulell del bar anava des de la porta d'entrada fins al final de l'establiment i tot plegat estava envoltat per una decoració tronada que acabava de donar el punt cutre i llardós.

-Estany de Banyoles: L'estany te l'agua verda i transparenta i prop seu i ha un restaurant chinés.
Descargar
Enviado por:Vicente Elche
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar