Ciencias de la Salud


Salmonelosis


SALMONELOSIS

Què es la salmonelosis?

La salmonelosis és una infecció bacteriana que generalment afecta el tracte intestinal y ocasionalment, el torrent sanguini. Constitueix una de las causes més comunes de gastroenteritis y produeix varis milers de casos cada any al estat de Nova York. La majoria dels casos transcorren durant els mesos de l'estiu y en casos específics, poden presentar-se brots epidèmics.

Qui té el risc d'agafar la salmonelosi?

Aquesta malaltia pot ser agafada per qualsevol persona, normalment són els més febles qui la agafa, és a dir, els infants i els nens.

Com es contagia la bactèria de la salmonella?

La salmonella es contagia a través del consum d'aliments o aigua contaminada i pel contacte amb persones o animals infectats.

Quins són els símptomes de la salmonelosis?

Las persones exposades a la salmonella poden presentar diarrea greu o lleu, febre i en alguns casos, vòmits. Las infeccions del torrent sanguini poden ser molt greus, especialment en el cas de nens molt petits o persones de edat avançada.

Quant temps després de la exposició apareixen els símptomes?

Els símptomes generalment apareixen entre un y tres dies després d'agafar la bactèria.

On es troba la salmonella?

La salmonella es pot trobar fàcilment a la nostra cadena alimentària i pel nostre ambient. Els organismes solen contaminar ous, carns crues i productes làctics de formatge no pasteuritzats. Altres fonts de exposició pot incluir el contacte amb mascotes infectades, com tortugues, galls o gallines, gossos y gats.

Durant quant temps pot una persona infectada ser portadora dels gèrmens de la salmonella?

El estat de portador varia des de uns quants dies fins varis mesos. Els infants i les persones que hagin rebut tractament amb antibiòtics orals tendeixen a portar el germen durant més temps que altres individus.

És necessari aïllar del col·legi o del lloc de treball a les persones infectades?

Només és necessari aïllar a les persones amb diarrea activa que no puguin controlar els seus hàbits intestinals (per exemple, infants, nens petits i certes persones discapacitades). La majoria de les persones infectades podran tornar al treball o a l'escola quan puguin controlar aquests hàbits, sempre i quan es rentin molt bé les mans després de evacuar. Les persones que manipulen aliments, els nens que vagin a guarderies i els treballadors de la salut han d'obtenir aprovació del departament de salut local o estatal avanç de tornar a les seves activitats de rutina.

Quin és el tractament per la salmonelosis?

La majoria de las persones infectades per salmonelosis es recuperen sense ajuda o només necessiten líquids per evitar la deshidratació. Per lo general, no es recomana l'ús d'antibiòtics ni de medicaments que controlen la diarrea pels casos comuns amb infeccions intestinals.

Com es pot evitar la salmonelosis?

Es pot evitar la salmonelosis...

1.Tractant la carn crua d'au de corral, de vaca i de porc com si estigués contaminada de la següents manera:

  • Embolicant les carns amb bosses, posant els aliments ràpidament a la nevera, rentant els materials fets servir per preparar aliments crus etc.

2. Evitant menjar ous crus o aliments poc cuits que continguin ous crus.

3. Evitant utilitzar llet crua.

4. Rentant a fons les mans avanç i després de la preparació de menjars.

6. No tenint rèptils com a mascota en cases on habitin persones amb nens petits.
Descargar
Enviado por:Ka
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar