Turismo, Hostelería, Gastronomía y Restauración


Ruta turística


1er B Batx

COM SERÀ LA RUTA?

Aquesta ruta està traçada sobre el camí de cavalls; esta preparada per fer-la en l'espai de dies (del 30 de Juliol al 3 d'Agost). Caminant una mitja de 4 hores diaries, que normalment farem o de bon matí (a partir de les 6 del matí), o ja al fosquet (a partir de les 7 del capvespre), per així no passar tanta calor.

Cada dia farem una etapa,i cadascuna d'aquestes etapes tindrà un kilòmetratje aproximat d'un mínim de 6'8Kms, i un màxim de 10'5Kms, que recorrerem amb aproximadament unes quatre hores diàries, a excepció del quart dia de ruta que tot i que no serà el dia que fem més kilòmetres, caminarem 7 hores, ja que no sempre el nombre de kilòmtres va relacionat amb el temps que feim caminant, el terreny tambè influeix.

ETAPES:

30 de Juliol: Addaia-Fornells

31 de Juliol: Fornells-Binimel·la

1 d'Agost: Binimel·la-Ets Alocs

2 d'Agost: Ets Alocs-Ses Fontanelles

3 d'Agost: Ses Fontanelles-Punta Nati

30-7/2001 PRIMERA ETAPA: Addaia-Fornells

El nostre punt de sortida és la rotonda que trobam a 800mts. De la desviació que ve del Port d'Addaia. Aquí agafam el camí que va a Na Macaret i a 500mts., a l'esquerra, trobam un camí de terra tallat per pedres de gran tamany, seguim aquest camí, quan aproximadament hem caminat uns 10mins agafam el camí de l'esquerra en direcció a l'oest, i a uns 150mts. Veim un creuer i travessam, deixant a l'altre part un hotel i la platja a la dreta. A uns 700mts. Trobam la desviació per proseguir el camí, agafem el camí de la dreta, i devallant per una rampa i unes escales que ens condueixen a una petita rotonda de l'aparcament de l'Arenal d'En Castell; seguim el trajecte normal que seguiria un cotxe, i més endavant passam per un petit torrent, continuam per una lleugera pujada de l'urbanització, i en la curva que aquesta fa cap a l'esquerra, agafam una desviació de terra cap a la dreta on hi ha l'indicatiu de via cortada, el seguim fins al seu fi,ens uns 15 minuts trobam els primeers carrers de l'urbanització de Son Parc, anam cap a la dreta i agafam un carrer anomenat “Avenida de los Acantilados”, mi seguin uns 300mts trobam un creuer amb una pastereta enmig, amb l'ajuda de les indicacions arribam a la platja de Son Parc, devora l'aparcament hi veiem la depuradora; després de travessar un pont, botam una paret seca que veim al fons, i que ens conduirà a l'Albufereta, agafam un petit caminet que es desvia cap a la dreta, poc a poc, el camí es va fent més ample, i agafam la desviació a la dreta d'un camí de carro, després empalmam amb un camí terrós a l'esquerra, en el que trobam un una desviació, tot i que trobem indicació de que el camí esta talat, continuem, seguint els punts blancs dels arbres, i seguint aquestes indicacions trobem el forn de cal que hi ha a un creuer de camins. Després del camí, i en direcció cap a Fornells, agafem un camí cap a l'esquerra, i el seguim cap al sud, fins que trobam una barrera de llenya, l'atravessem, i seguint el mateix camí, arribam a un camí voretjat per pins, giram al a dreta i seguim el camí que està tallat per una paret seca, i reprenem el camí fins que arribem a una barrera de ferro, seguim el camí fins el seu fi. Hem arribat a la carretera que va de Maó fins a Fornells, aproximadament després d'un kilòmetre arribem a la Ctra. Comarcal 723, i en el seu km 5, en direcció a Fornells, i seguim caminant fins a la desviació de “Playas de Fornells”.

31-7/2001 SEGONA ETAPA: Fornells-Binimel·la

Seguim el carrer que està indicat amb el cartell de “Playas de Fornells” fins arribar a la rotonda; ens desviam després de passar-la i anam per el camí de terra, trobam un encreuament de camins, entram a la propietat privada, girem cap a l'esquerra, entram dins una tanca, i seguim el camí, seguim reste i giram a la dreta, arribam a una zona on hi ha arena, giram cap a la dreta, caminam vora l'albufera, i travessam n tancat, giram a l'esquerra i arribam a la platja de Tirant, seguim per la platja i passam la barrera, seguim el camí, i giram cap a l`esquerra, botam una paret, anam cap a la dreta, baixam la costa, anam cap a l'esquerra, fins que arribam a una barrera, la pasam, i seguim el camí, després passam una altre barrera, i abaix de tota la costa novament botam una barrera, giram cap a l'esquerra, botam una paret seca, i seguim recte, anam cap a l'esquerra, i ens trobam una petita platja, seguim per la costa. Una mica més endavant, botam una paret,m seguim recte i per el camí mig asfaltat ens troba el lloc de Santa Teresa, el passam, baixam a la carretera i anam cap a l'esquerra, a un aturament per que no passin les vaques, deixem el camí, i baixem cap a la platja de cavalleria, caminam quasi fins al final de la platja, agafam el camí de la dreta, i al final d'aquest botam una paret, devallam la costa, agafam el camí, i anam cap a l'esquerra, una mica més endavant giram a la dreta, després a l'esquerra novament. Baixam el camí, i molt endavant giram a la dreta, i seguim el camí que ens condueix a la platja de Binimel·la.

1-8/2001 TERCERA ETAPA: Binimel·la-Ets Alocs

Una vagada creuada la platja, botam una paret seca, al final trobam una senyal marcada amb un punt vermell a sa paret, seguint trobam Cala Pregonda, i en una roca que hi ha rera la platja, trobam un punt vermell amb el nombre 86, abans d'una barrera trobam un altre punt vermell, setguim per le camí de derrera la platja, entram dins un pinar,on hi ha una caseta, a partir de la caseta, seguim per un camí de terra, al final d'aquest trobam un boer a partir del qual anam cap a la dreta, passem una barrera, i seguim un camí privat que ens du a Cala Barril, passem una altre barrera, i continuem per el camí que hi ha al costat de la platja, i seguint els punts vermells arribam al lloc de Sant Jordi, passam per el canal, i sortim a un camí, per el que arribem a Cala En Calderer, pujem una costeta, passant la casa de pedra seca, i anem voretjant la costga per uns penya segats que arriben fins Cala Moragues, a partir de la cala, pujem la següent elevació , i seguint un camí de cabres passam una barrera, i botam una paret seca. Seguim per un camí on hi ha molta vegetació, i arribem a un altre camí de terra, que arriba fins al lloc de Son Ermità, botem una barrera metàlica, i arribem a un camí que du a les cases de Santa Elisabet, agafem el camí de l'esquerra de les cases, i baixem per un camí que ens durà a Ets Alocs.

2-8/2001 TERCERA ETAPA: Ets Alocs-Ses Fontanelles

Trobem el camí a mà esquerra mirant al mar, fa pujada, ens condueix a Cala Pilar, anem vorejant la mar , ens dirigim a la vorera de la Cala d'Els Alocs i mirant cap a l'esquerra veim una fletxa vermella que marca un caminet que voretja la costa fins Cala Pilar. Una vegada avall, ens internam en el pinar, seguim caminant per ell fins que trobam una paret seca amb un portell eenrunat, que és la mitgera de Sant Felip, passant per varies tanques arribem al lloc de Alfurinet, just després del pati de la casa,hi ha una soll, amb una porta amb un simulacre de camí, que uns metres més endavant es converteix en un esplèndid camí anomenat camí de ses finques, quan arribem a Sa Font Santa agafem el camí de la dreta, i ens dirigim al lloc d'Algaiarens, aquí tpornam a trobar el camí de cavalls, el camí es va fent més estret i es converteix en dos, agafam el de la dreta, i caminam cap a la platja d'Algaiarens, des d'aquí, travessam el pinar de St. Àngel, i arribam a Ses Fontanelles.

3-8/2001 CINQUENA ETAPA: Ses Fontanelles-Punta Nati

A l'esquerra d'un moll de pescadors, comença el camí de cavalls, ens desviam cap a l'esquerra, seguint els punts vermells, passam per el codolar de Biniatram, botam una paret, que ens duu a un camí empedrat, botam una altre paret i seguim un camí de moltes tanques arribam al carrer Leo, arribam a Cala Morell, i caminam vorejant la costa, entram a la marina de Son Morell, i caminant dins ella entram a la marina de Son éscudero, al seu costat hi ha un barranc sec que travessam, arribam a Es Llosar, trobam la creu del General Chanzy, i anam caminant, botam una paret seca, seguim caminant paral·lelament a la costa, hi ha un camí de terra, marcat, finalment botam una altre paret, i arribam al far de Punta Nati.

2
Descargar
Enviado por:Merss
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar