Geografía


Rusia


 • 1.-Limits geogràfics del país. Extensió

Rússia limita amb els països següents començant per la part noroccidental i seguint el sentit contrari a les manetes del rellotge: Noruega, Finlàndia, Estonià, Letònia, Bielorússia, Lituània, Polònia, Ucraïna, Geòrgia, Azerbayán, Kazakstán, Xina, Mongòlia i Corea del Nord. La seva costa s'estén de l'Oceà Artico a l'Oceà Pacífic del Nord, i té a mes costa en mars interiors.

 • 2.-Serralades i muntanyes mes altas. Alçada

Es troben cadenes muntanyenques al llarg de les fronteres del sud, com el Caucas (contenint la Forest Elbrus, el punt més alt de Rússia amb 5.633 m) i el Altai, i en la part aquest, com la Serralada Verkhoyansk o els volcans sobre Kamchatka. Notables són les Forests Urales en la part central que són la divisió principal entre Europa i Àsia.

 • 3.-Principals rius i llacs, mars i costes

Molts grans rius flueixen a través de les planes desembocant en les costes russes. En Europa aquests són el Volga, Don, Kama, Oka i el Dvina del Nord, mentre altres rius neixen a Rússia, però desemboquen en altres països, com el Dnieper i el Dvina

'Rusia'
Occidental. En Àsia es troben els rius Ob, Irtich, Yenisei, Angara, Lena i Amur. Els llacs principals inclouen el Llac Baikal, Llac Làdoga i Llac Onega.

 • 4.-Tipo de clima, temperatures, pluges i vegetació

En els deserts Articos les temperatures en el mes més tebi no superen més que 10 graus sobre zero. En la tundra gairebé tot l'any tot està cobert per la neu. No hi ha arbres, en la tundra existeix alguna vegetació composta per molses, líquens i herbes. Es troba el bedoll nan, però és tan petit que no pot ser considerat com arbre. L'evaporació és molt escassa per això hi ha molt pantans coberts per molses, on creixen balles vermelles del Nord.

 • 5.-Fauna i flora. Parcs naturals

En l'actualitat, Rússia conta amb 140 reserves naturals federals i parcs nacionals, dels quals 23 estan inclosos en el Programa Home i Biosfera de l'ONU, nou en la llista de Patrimoni Mundial de la Unesco i deu sota la jurisdicció de la Convenció Internacional Ramsar per a la protecció dels aiguamolls. El bosc nacional de Jersirskoe

 • 6.-Medi ambient i contaminació

La conferència de l'ONU sobre escalfament global va deixar a un costat una disputa sobre ajuda als membres de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), mentre el Protocol de Kyoto penjava d'un fil per la incertesa sobre la ratificació de Rússia. Els partidaris de Kyoto van reafirmar el seu suport al pacte de 1997 a pesar de l'escàs progrés en els 12 dies de negociacions a Milà, sobre vies per a combatre l'augment de les temperatures, pel que sembla causants de més sequeres, tempestes i desglaç de les glaceres que podria augmentar els nivells del mar.

 • 7.-Habitants del país

147 231 000 habitants. El 73% de la població és urbana, i el 27% rural.

 • 8.-Capital i principals ciutats

La capital de l'estat és Moscou .Principals ciutats: Sant Petersburg, Novosibirsk, Nizhni, Novgorod (ant. Gorky), Yekaterinburgo (ant. Sverdlovsk), Samara, Omsk, Cheliabinsk, Kazán, Perm, Ufa, Rostov on Don, Saratov, Volgogrado.

 • 9.-Forma de govern i nom del seu cap d'estat

La Cambres baixes és la Duma, amb 450 diputats elegits per sufragi universal directe sobre una base territorial, i la Cambra alta és el Consell de la Federació, amb 178 membres, dos per cadascuna de les 89 Repúbliques i Regions de la Federació. La Federació Russa és una democràcia federativa amb un president, directament decidit per a un període de quatre anys, el seu president és Vladimir Putin.

 • 10.-Quina es la seva unitat monetària?

La unitat monetària és el ruble dividit en 100 kópeks. Hi ha bitllets de 5, 10, 50, 100 i 500 rubles, monedes de 1, 2 i 5 rubles, i de 5, 10 i 50 kópeks. El ruble que s'utilitza és el "nou ruble" o "ruble redenominat" que va substituir a l'antic el 1.1.99 (1 ruble nou = 1.000 antics). Cal aprendre a distingir rubles nou de rubles antics, per a evitar estafes a l'hora de canviar moneda (sobretot si el canvi es realitza en el carrer).

 • 11.-Llenguas qu'es parlen

L'idioma és el rus. Altres idiomes en àrees limitades són el tártaro, ucraniano...

 • 12.-Personatges importants a nivell històric, cultural i artístic

Els millors directors i productors de cinema, Valeri Todorovski, Vladimir Jotinenko, Alexánder Mitta, Vladimir Bortko. A nivell musical tenim a: Rimsky-Korsakov. Borodin. Mussorgsky. Tchaikovsky. Sergei Rachmaninov . Ekaterina Maximova ballarina del Bolshoi i Vladimir Vassiliev van ser els ballarins russos més coneguts.

Michail Anikushin gran escultor, asi com Leon Tolstoi un dels grans de la literatura russa i el poeta Serguei Esenin. José Stalin es va transformar en dictador de Rússia per tres dècades i va reemplaçar al seu principal diplomàtic (Litvinov, d'origen jueu) per Molotov. En 1952el Secretari General del partit era, Rudolf Slansky. L'hereu de Stalin, Nikita Kruschev en 1958 puja al poder. Pintor rus Nikolai. La dinastia Romanov (família real russa) .

 • 13.-Principals llocs històric i arqueològics

La ciutat de Sérguiev Poseu s'aixeca en el segle XIV envoltant la perla de l'art arquitectònic ortodox, la Laura de la Trinitat I San Sergio, que és un dels museus més rics del país. Rostov el Gran és una de les ciutats més interessants. El famós Kremlin de Rostov, situat a la vora del llac Nero. En Rostov es troben els temples més grans i rics de Rússia, la catedral de l'Assumpció de Rostov, el monestir de San Jacobo, el temple del Salvador del Vestíbul, l'església Pokrov sobre el Nerli, la catedral de l'Assumpció i la de San Demetrio. Es troben enormes monòlits, acabats en un rostre humà perfectament esculpit, al sud del llac Hosvol. és la Taiger Chulum (La Pedra Taiger).La Taiger Chulum és un dels llocs sagrats més importants del país, d'obligada visita per a tot viatger o turista. Prop de Iktamir, i a uns vint quilòmetres de Tsenserleg. La Taiger Chulun fa uns 15 metres d'alt per uns 17 d'ample.

 • 14.-Llocs artístics i monuments.


El Kremlin és el centre històric-arquitectònic més antic de la ciutat. En l'any 1156 el príncep Yuri Dolgoruki va ordenar construir en el pujol Borovítskaya (de la Pineda) una fortalesa de fusta, que després va passar a ser seu del príncep de Moscou. Així es va iniciar la construcció del Kremlin. Des de la seva fundació aquesta fortalesa va ser nucli, centre i cor de Moscou. El primer petit Kremlin va ser reduït a cendres i saquejat en 1238, durant la invasió dels tártars. Però el Kremlin seguia creixent i en els anys 1339-1340, sota el regnat del príncep Iván Kalitá, entorn de la fortalesa van ser aixecades muralles de roure. Entre les construccions de fusta es van edificar catedrals de pedra - predecessores de les quals s'han conservat fins els nostres dies. El Kremlin es va convertir en residència dels grans prínceps.

'Rusia'
Lomosonosov University de 240 mts.

Construïda en 1953 por él arquitecte L.Roudnev

Monument dedicat al treballador y al campesi.

'Rusia'
Kremlin i Plaça Roja

 • 15.-Principals fets històrics.

Per les seves conseqüències nacionals i mundials, la revolució russa de 1917 constitueix l'esdeveniment polític i econòmic-social més important del segle XX. En Rússia es produeix la revolució bolchevique de març, abdica el zar Nicolas II i assumeix provisionalment el govern com primer ministre el Príncipe Georg I.Lvov a qui succeirà ràpidament Alexander Kerensky, paral·lelament se signa un armistici amb Alemanya. Alenin es converteix en el cap dels bolcheviques; un any abans va ser assassinat el monjo Rasputín influent de la tall. Primera Guerra Mundial. El 28 de juliol Àustria declara la guerra a Sèrbia. Fidels als pactes d'aliança prèviament signats, Rússia dóna suport a Sèrbia, La invasió de Rússia és la mes gran operació de guerra llançada per un exercit contra un altre, no sol per les forces oposades i el potencial humà sinó la gran extensió del territori de la Rússia europea que s'esperava conquerir.

'Rusia'

 • 16.-Peculiaritats culturals, folcloricas i gastronòmiques

El menjar popular en els restaurants russos és, de primer, una sopa"borsh" a força de remolatxa i col, amb troçets de carn, i de segon, peix (salmó, arenque, o esturió). S'acaba amb un te calent. Les festes folklòriques de Moscou són la del Festival d'Hivern, que se celebra conjuntament amb Sant Petersburg, Niznhi Novgorod, i Moscou, i la de l'any nou; la majoria dels russos són ateus, pel que el contingut religiós és mínim, i sobretot, per als moscovites, és un dia no laborable.

 • 17.-Aspectes esportius

Rússia sempre s'ha caracteritzat per ser unes de les potències mundials a crear grans esportistes que han fet honor i mereixement al seu país, però amb el gran desavantatge de ser apartats del seu entorn familiar, vivint en grans residències ideades per a potenciar les seves capacitats esportives

 • 18.-Minories ètniques i lingüístiques.

Russos (81,5%), tártars (3,8 %), y ucranians (3%).

 • 19.-Religions que es professen.

Cristianisme ortodox (també musulmans, jueus i budistes). La majoria dels russos són ateus.

 • 20.-Sector primari: caracteristicas.

Rússia és rica en minerals i matèries primeres, els sectors bàsics de la indústria són la construcció de maquinària i metal·lúrgia. Ekaterimburgo és la capital del Districte Federal Uralense, que cobreix al voltant de 2 milions de quilòmetres quadrats. El territori té els bàsics jaciments de petroli i gas a Rússia i capes de ferro i mines poli-metalicas .

 • 21.-Sector secundari: característiques

Les empreses metalurgicas que estan situades en Els Urales són les mes grans del món. Estan concentrades aquí per ser un àrea amb una gran potència industrial.

 • 22.-Sector terciari:caracteristicas

La regió Sverdlovskaya exporta les matèries primeres i importa comestibles, articles de consum. La ciutat està oberta a la inversió estrangera i a la realització de negocis.

 • 23.-Aspectes econòmics, recursos naturals, població activa, atur, importacions, exportacions, PNB i renda per càpita.

La distribució cada vegada més desigual de la renda i la caiguda del PNB han tingut un efecte desmoralitzador en la població, augmentant el descontentament social. El nivell de vida d'una gran part de la població ha descendit a la meitat; la diferència entre les rendes dels pobres i les dels rics ha augmentat molt més que en els països desenvolupats i ha hagut una contínua degradació dels sistemes d'assegurances socials, sanitat pública, educació i ciència, amb la il·legalitat arribant a les seves formes més repugnants. Pel que fa a la desigualtat de la distribució de les rendes, Rússia es troba en aquests moments juntament amb altres països, al cap del món. Segons les dades de les organitzacions internacionals, el total de rendes del 10% més ric de la població és 30 vegades major que el total percebut pel 10% més pobre de la població. Els coeficients corresponents en els països europeus occidentals estan entre 2.6 i 5.7, als Estats Units 5.3 i en els països d'Europa Central i Oriental estan entre 5.1 i 5.6, Durant anys, Rússia ha patit una crisi pressupostària aguda i moltes empreses no han plantat cara a les seves obligacions. En 1998, els deutes de les empreses arribaven a gairebé 1 trillón de rubles. Els russos han de suportar normalment retards en el pagament dels seus salaris durant mesos consecutius

 • 24.-Explica que coneixes abans de fer el treball.

Que Rússia era un país molt gran i amb molta cultura.

 • 25.-Comentari personal e individual. Bibliografia.

He après molt d'un país en aquet treball y me informat per si algun dia vull anar-hi

www.es.wikipedia.org/wiki 'Rusia'

www.es.geocities.com

www.irkust-baikal.com

www.mavicanet.com

www.getxo.net

'Rusia'

Luis Jiménez Hueso

1º ESO B

'Rusia'

'Rusia'

Luis Jiménez Hueso

1º ESO B
Descargar
Enviado por:Francina De Rohirim
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar