Relaciones Laborales y Recursos Humanos


Relacions en l'entorn de treball # Relaciones en el entorno de trabajo


Dept.: Formació Sociolaboral

Crèdit

Relacions en l'entorn de treball (RET)

FA 1.1

Introducció a la motivació laboral

Objectius

 • Aconseguir un concepte clar de motivació

 • Descobrir la importància de la motivació per a la satisfacció laboral del treballador i pel seu rendiment.

 • Entendre els mecanismes interns de la persona que afecten a la seva motivació

Activitats

 • Introducció a la motivació: Activitat de classe.

 • TREBALL EN GRUP:

 • Heu de realitzar una enquesta a 20 persones per esbrinar per què treballen i per què es desanimen en el seu treball. Cal fer una anàlisi de les dades, presentar-les estadísticament i extreure'n conclusions.

 • He acabat de cursar els meus estudis i necessito diners per a poderma comprar un pis i axis marxa de casa i mantindrem jo sol.

  Quant mes treballo mes em demanant.

  Jo treballo per poguérem mantenir a mi mateix.

  Que mai em pagant al mateix dia del mes.

  Esta cansat de estudiar i vol un comprar-se un cotxe ja però necessita com tothom diners.

  Que no et valorin quant t'esforces a fer una cosa.

  Treballa perquè a de pagar un crèdit que va demanar per comprar-se un pis.

  Que la gent el tingui parlant mitja hora i desprès no et comprin res.

  Perquè ja estic cansat de que em mantinguin els pares ja es ora que m'espavili jo sol.

  Que estigui parat sense fer res , em sento inútil en l'empresa

  Per poder arreglar un cotxe antic que em vaig comprar ,i mols capritxos que vull.

  Sempre esta fent el mateix.

  Perquè encara no es pot viure de l'aire no treballo per just , pues com tothom tinc coses a pagar.

  Que el fill del jefe estigui sempre donant ordres i tractant-se malament.

  Perquè ja fa temps vaig decidir treballar i no estudiar i es una decisió per a tota la vida.

  Que a vegades els clients no et valorant prou el que has fet.

  Perquè no se'm donava ve del tot estudiar i els meus pares no anaven massa ve de diners i em vaig ficar a treballa amb ells i ara ja me acostumat i no vull tornar al col·legi.

  Fer hores extres obligada.

  Perquè els meus pares es van cansar de que o suspengués tot en el col·legi i em van posar a treballar i ara estic agus treballant tinc de tot i no em falta de res.

  Llevar-me d'hora em senta fatal.

  Persones que treballen

  per necessitat

  Persones que treballen per gust 'Relacions en l\'entorn de treball # Relaciones en el entorno de trabajo'

  persones

  Conclusions

  Avui en dia ja no queda ningú que pugui treballa perquè disfruta en el seu ofici clar que sempre i a alguna persona que et diu que i que esta agust treballant pero es una gran minoria com mostra el gràfic de dalt lo mes normal es que et trobis amb gent que ha de satisfer necessitats i per a s'atisferlaes necessita diners, tot abull en dia s'arregla amb diners.

 • Cerca estadístiques, estudis, notícies que il·lustrin com afecta la desmotivació en l'existència d'absentisme i baixes laborals.

 • En principi que es el absentisme laboral , pues es un conjunt de ausencias per part dels treballadors de un determinat centra de treball justificades o no.

  L'ADEG associació d'empresaris

  Diu que alerta sobre el increment de l'absentisme, en els darrers 5 anys els índex d'absentisme estan sacsejant el marc de les relacions laborals ,amb increments que arriben fins al 9% de les plantilles. El 80% de l'absentisme es deriva de situacions d'incapacitat temporal i , d'aquestes, el 35% provenen de suposats quadres o malalties psicològiques.

  Tot això esta generant cada vegada majors costos per a les empreses, per al sistema sanitari per els mateixos treballadors; mes encara provoca un afebliment de la competivitat en termes d'economia d'empresa i de política econòmica.

 • Cerca almenys cinc declaracions de diferents professionals que es mostren motivats amb la seva feina (indica la font exacta).

 • Excampió del mon en rallys Walter Rol:

  Pilot de Audi A4 diu que esta molt motivat amb el seu cotxe aquest any ja que parla que conduir un cotxe així es algú impressionant i que el seu objectiu es adaptar-se al veicle no que s'adapti a ell per això esta tan motivat, te noves propostes per superar-se a si mateix desprès de ser campió del mon.

  Fernando Alonso:

  Diu que ara que es campió del mon de la F1 esta mes motivat que mai perquè ara que a demostrat que encara que es mol jove pot compartir amb els millors i a mes a mes a demostrat que Renault es tan competitiu o mes que les altres marques però el mèrit de veritat el a de donar-lo a tot el seu equip que amb lo motivats que estan son imparables.

  Ayrton Senna:

  Estic tan motivat que la meva capacitat de concentració em permet realitza impressionats voltes de qualificació i pilota amb condicions adverses a un ritme impossible de mantindrà per els demés

  Samuel ETO'O:

  Esta molt motivat perquè durant mols anys a estat a la sobra dels campions però ara desprès de mols esforços es ell el que fa sobra als campions i diu que es mantindrà així perquè el futbol es la seva passió.

  Pau Gassol:

  Esta molt motivat ja que desprès del gran triomf que a tingut en Europa , ara sa llençat als estats units on també diu que costi el que costi triomfarà en la lliga de la NBA.

 • Investiga les mesures preses per les empreses, els convenis col·lectius i l'Administració per combatre la desmotivació laboral (llei de conciliació de la vida familiar i laboral, anys sabàtics,...).

 • Aquesta nova llei s'ha creat entre altres coses per combatre l'absentisme laboral ya que permet millorar les condicions laborals dels treballadors tant siguin dones com homes etc, per exemple incorpora com a novetat el permís de paternitat de quatre setmanes que s'ha d'iniciar a partir de la finalització del permís de maternitat o de la setzena setmana posterior al part o a l'adopció, sempre que es tingui la guarda legal i la mare treballi perque axi té una doble finalitat, d'una banda ampliar el temps de permanència del nadó en l'àmbit familiar i de l'altra permetre una major implicació del pare en la cura del menor. Aquest permís, pot utilitzar-lo la mare quan el pare no en té la custòdia o en cas de mort del pare; Les mares solteres.

 • Mira amb atenció el procés de la motivació i inventa una situació que ho faci entendre:

 • Necessitat no satisfeta !

  Resultats que poden satisfer la necessitat !

  Decisió + acció !

  Resultat !

  Satisfacció/Frustració

  SITUACIÓ INVENTADA:

  - Necessitat no satisfeta

  Un directiu de una multinacional a baixat les vendes de cotxes, per tant l'empresa perd diners.

  -Resultats que poden satisfer la necessitat.

  -Rebaixar la plantilla dràsticament.

  -Baixar la qualitat dels materials emprats.

  -Traslladar l'empresa a països a on la mà d'obra sigui mes barata.

  -Resultat

  Traslladar la empresa a països on la mà d'obra es mes barata i per a tant no es perdrà la qualitat dels vehicles però es podran vendre mes barates amb la conseqüència que el directiu a aconseguit fer que la empresa aconsegueixi beneficis i per ell mateix una satisfacció personal.
  Descargar
  Enviado por:Topotxo Donpi
  Idioma: catalán
  País: España

  Te va a interesar