Literatura


Raquel; Isabel-Clara Simó


INDEX

1.- Fitxa Bibliografica

Autor/a: Isabel Clara-Simó

Títol: Raquel

Editorial: Columna Jove

Any d'edició: 1991

2.- Tema del llibre

El autor ens vol ensenyar com es la vida d'una adolescent, que normalment no s'agraden a si mateixes i que moltes vegades s'enfaden amb les seves famílies i que també tenen enveja d'altres noies per ser més primes o més intel·ligents...

3.- Argument

La Raquel aquest curs s'ha proposat aprovar COU, fer exercici cada mati escriure un diari i sempre apuntar-hi coses importants no ximpleries i per últim estudiar cada dia.

No li agrada la família que te.

El seu germà toca el piano i casi no tenia temps per estudiar així que la Raquel es va oferir a fer-li classes particulars.

Ella te una amiga de confiança la Montse, esta malalta te càncer, al final es mor.

A ella li agradaria ser com l'Orinada molt prima,te un cos llarg, estilitzat, intel·ligent i que lliga molt amb els tius.

Li agrada un noi que es diu Oriol, però un dia es barallen i alhora es confessen que s'agraden la relació va cada cop millor.

Ella comença a fer classes particulars amb una amiga. La mare de la Montse es ta prenyada.

Els Pares de la Raquel passen una crisi, la mare de la Raquel ha descobert que el pare l'enganya amb una altra dona, es divorcien.

La Raquel al final aprova la selectivitat.

4.- Aspectes interesants a resaltar

Que el que diu aquest llibre sobre els o las adolescent en gran part es veritat i les separacions dels pares que moltess vegades fan que els germans es barallin entre ells per defensar-los.

5.- Bipografia del Autor

Isabel Clara Simó (Alcoi, 1943). Novel·lista i narradora. Promotora de la revista “Canigó”, en fou directora (1971-1983). Es dóna a conèixer amb el recull de narracions És quan miro que hi veig clar (1979), premi Víctor Català 1978, i des d'aleshores publica un gran nombre de novel·les: Júlia (1983); Ídols (1985), premi de la Crítica al País Valencià 1986; T'estimo Marta (1986); Els ulls de Clídice (1990); El mossèn (1987), basada en la vida de Jacint Verdaguer; les policíaques La veïna (1990) i La Nati (1991); La salvatge (1993), premi Sant Jordi 1993, obra traduïda a diversos idiomes; La innocent (1995), premi València de Literatura 1995; El professor de música (1998), etc. Entre els llibres de narracions podem esmentar Bresca (1985), Alcoi-Nova York (1987), Històries perverses (1992), premi de la Crítica Serra d'Or 1993, entre d'altres. Darrerament ha tingut un important èxit de lectors amb Dones (1997) -que reflexiona sobre la condició d ela dona, un dels temes de la seva literatura- i El gust amarg de la cervesa (1999). Ha publicat també teatre, alguns títols de literatura juvenil i un recull de poesia, Abcdari (1995). Del 1996 al 1998 fou delegada de l'Àrea del llibre de la Generalitat de Catalunya.

6.- Opinió

El tema del llibre es molt interessant per que parla de coses que son veritat i que nosaltres passarem o estem passant, aquest tipus de llibres a mi normalment s'hem fan molt pesats però aquest enganxa desde el principi i has de saber com acaba.

Tots el personatges del llibre són diferent cada un te la seva qualitat i es millor en cada cosa. Es com a les pelis s'hi treiesin la segona part la gent se la compraria.

El text esta molt ben escrit.

A mi aquest llibre m'ha agradat molt.
Descargar
Enviado por:Formigueta
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar