Deporte, Educación Física, Juegos y Animación


Proyecte turístic seguint al FC Barcelona en la Lliga de Campions 2006


TURISME DE

CAMPIONS

EL CAMÍ DE LA GLÒRIA

INDEX:

  • PRESENTACIÓ

  • INTRODUCCIÓ

  • DESENVOLUPAMENT

  • CONCLUSIÓ I VALORACIÓ PERSONAL

  • BIBLIOGRAFIA

  • RUTA DE LA

    LLIGA DE CAMPIONS

    2005-2006

    LLEGENDA:

    Camí en cotxe.

    Camí en avió.

    Camí en autocar.

    1. PRESENTACIÓ:

    En aquest treball el que es pretén és combinar dos fenòmens totalment oposats, però capaços tots dos de moure un bon nombre de gent. Per un costat trobem el turisme, en l'actualitat un dels factors més importants per l'economia de les diferents regions, ciutats, països, etc. Capaç d'atraure mitjançant les diferents polítiques turístiques un gran nombre de visitants estrangers.

    Per l'altra banda trobem el futbol, considerat com l'esport més popular del món, és capaç de desplaçar un gran nombre d'aficionats.

    La relació es clara, ja que en cada desplaçament de l'equip, els segueix un gran nombre de seguidors capaços de traslladar-se a una altra ciutat per tal de viure l'espectacle en directe i animar el seu equip. Així que a les hores prèvies al partit aprofiten per visitar els indrets més famosos de la ciutat en qüestió. Tot lluint els seus colors. En el nostre cas el blau i el grana!

    2. INTRODUCCIÓ:

    Aprofitant la participació de l'equip del Barça a la lliga de campions (2005-2006) marcarem una ruta turística per aquelles ciutats per on passi el Barça, així de retruc podrem tenir l'oportunitat de seguir el nostre equip i de pas realitzar turisme.

    S'ha de dir que els viatges son de curta durada, dos dies, màxim tres, ja que la competició europea es juga entre setmana, dimarts o dimecres.

    El fet d'haver de comprar entrada, allotjament, viatge i els diferents costos personals, fa que el preu sigui un tant elevat. També es pot optar per comprar el paquet turístic que ofereix l'agencia oficial del Barça, el RACC, i que ofereix un preu més reduït, no obstant car igualment.

    La Lliga de Campions, nom que rep en l'actualitat la competició europea arriba aquest any a la seva 50 edició. Els inicis d'aquesta competició es remunten a l'any 1955, proposta del diari esportiu Francés “L'Equipe”, que va proposar la creació d'una competició en la que participessin els clubs que en aquells temps comptaven amb un nombre de seguidors més elevat. En l'actualitat es realitza comptant amb els campions i millors equips de les diferents lligues estatals. La historia de la Copa Europea, nom amb el que es batejar la competició, ha comptat amb un total de 21 equips campions, dels quals el Reial Madrid es l'equip que més ocasions ha conseguit el títol amb un total de nou, seguit del Milan i el Liverpool.

    3. DESENVOLUPAMENT:

    Com s'ha explicat anteriorment el nostre repte és aprofitar els desplaçaments del Futbol Club Barcelona, per realitzar turisme i poder visitar els monuments, paisatges i edificis més importants de la ciutat on ens desplacem.

    S'ha de dir, però, que no visitarem les ciutats d'Udine a Itàlia i Atenes a Grècia, per on també ha passat el Barça a la primera ronda de la competició.

    El primer desplaçament ens porta a terres alemanyes, més concretament a la ciutat de Bremen seu del Werder Bremen.

    • 1er desplaçament: S.V Werder Bremen- F.C. Barcelona (14- 09- 2005)

    Aprofitant el partit entre el Werder Bremen i el Barça arribem a la ciutat de Bremen en avió el matí abans del partit per tal de poder visitar l'imprescindible d'aquesta bonica ciutat del nord-oest d'Alemanya. Aquesta compta amb una tradició de més de 1200 anys plasmada en construccions com la Plaça del Mercat o l'idíl·lic barri de Schnoor.

    Un cop hem arribat a la ciutat ens disposem a realitzar una mica de turisme, el primer que visitarem serà la Plaça el Mercat aquesta plaça és una de les més conegudes d'Alemanya ja que compta amb edificis de set segles diferents, entre els edificis més destacats trobem el Böttcherstrasse, edifici construït amb maons, d'estil tradicional.

    No podem oblidar-nos de visitar el barri de Schnoor, un laberint de carrerons, places i patis dels segles XV i XVI. A més de restaurants, bars i cafès.

    Visitarem la Catedral de Sant Pere i l'ajuntament d'estil gòtic i renaixement on podrem veure l'estàtua dedicada als Músics de Bremen del conte del germans Grimm. Si queda temps abans de desplaçar-nos cap al Weserstadion, estadi del Werder, nomenat així pel riu que travessa la ciutat de punta a punta, passejarem pel passeig de Schlachte a vora el riu Weser on podrem disfrutar de la gastronomia típica de la zona.

    • 2on desplaçament: Chelsea F.C- F.C Barcelona (22- 02- 2006)

    Ens trobem als vuitens de final de la Lliga de Campions contra l'equip que ens va eliminar la temporada passada, així que ens desplacem a Londres, amb avió per disfrutar d'un partit d'infart.

    Un cop hem arribat a l'aeroport, agafarem l'autobús que ens portarà al centre de la ciutat, des d'aquí marcarem en el plànol el que podrem i el que no arribarem a visitar. Prendrem la línia “Circle”, aquesta ens durà al centre turístic de la ciutat. Des d'aquí visitarem el Picadilly Circus, que destaca per les seves tendes, teatres, bars, pubs i, com no, els cartells publicitaris amb llums de neon. A prop d'aquí trobem l'església i el palau de Westminster, l'església es famosa per que es on es troben enterrats els monarques anglesos, es d'estil gòtic i podria ser perfectament una catedral. En el palau trobem la càmara dels lords, i la càmara dels comuns, la part més antiga data de 1097 dC. Les dues torres son la de la Victòria, la més gran i majestuosa i la del rellotge, que cada quart d'hora toca la campana més gran el Big-Ben. Un cop visitat podem relaxar-nos als jardins del voltant abans d'anar cap a Stamford Bridge que es troba a la línia “District”.

    • 3er desplaçament: S.L Benfica- F.C Barcelona (28- 03- 2006)

    Hem arribat a Lisboa per veure el partit de quarts de final, aquest desplaçament decidim fer-lo en cotxe, son unes quantes hores així que sortim el dia abans, per poder arribar el matí del partit.

    Lisboa és una ciutat molt antiga de la que tenim constància des de la època romana, per tant és una ciutat amb molta història. Aprofitarem, doncs, per disfrutar del centre històric de la ciutat. Aquest es divideix en tres barris: La Baixa Pombalina, el Barri Alt i el Barri de l'Alfama. Primer de tot visitarem l'ascensor de Santa Justa que unia antigament la Baixa Pombalina i el Barri Alt, en l'actualitat és un mirador des d'on podrem gaudir d'unes vistes fenomenals de la ciutat. D'aquí prendrem el tramvia que ens durà fins a la Plaça del Comerç, que es troba a la vora del riu Tajo, aquesta plaça compta amb construccions dels segles XV i XVI. Un cop visitada la Plaça ens traslladarem fins al Barri de Belem on es troba la famosa Torre de Belem, punt d'on sortien els vaixells que viatjaven cap Amèrica. Un cop visitat ens desplaçarem fins a l'estadi Da Luz, inaugurat el 2003 per la Eurocopa i catalogat per la UEFA com un cinc estrelles. Per arribar prendrem el metro línia blava fins a l'estació de Col·legi militar/Luz.

    4rt desplaçament: A.C Milan- F.C Barcelona (18- 04- 2006)

    Les semifinals de la Lliga de Campions ens porten a la ciutat llombarda de Milà, aquesta ciutat industrial del nord d'Itàlia ofereix alguns punts d'interès turístic que ara veurem.

    Ens desplacem per carretera, com en el desplaçament a Lisboa, sortim amb temps per arribar el matí abans del partit. Un cop a Milà ens desplacem fins al centre de la ciutat. La nostra visita comença a el parc Semplone on trobem el Castell Sforzesco, d'estil renaixentista data del s. XV va ser construït per la família Sforza. El castell està dominat per la Torre de Filarete. D'aquí caminarem fins al Teatre La Scala, centre mundial de la cultura musical, va ser construït el 1778, sobre les antigues ruïnes de l'església de Sta. Maria della Scala, aquí podrem veure la escultura dedicada a Leonardo Da Vinci. A la mateixa cantonada del teatre entrem a les galeries Vittorio Emanuele II, aquí podem disfrutar del luxe, i si tenim prou diners realitzar alguna compra en alguna de les tendes de les marques més famoses. Tot just creuar la galeria ens trobem de cap a la Plaça del Duomo, sense cap dubte l'edifici més maco i significatiu de Milà, d'estil gòtic va ser construïda en cinc segles. La Catedral esta dominada des de l'agulla superior per la Verge di Perego.

    Duomo

    Teatre La Scala

    5é desplaçament: F.C Barcelona- Arsenal F.C (17- 05- 2006)

    La Final de la Lliga de Campions ens duu fins a París, per a realitzar aquest desplaçament optem per acompanyar l'equip amb la caravana d'autocars que el club posa a disposició dels pocs socis afortunats. Un viatge llarg d'uns mil quilometres aproximadament, però que es fa curt entre càntics i trompetes.

    Un cop arribats a París, optem per realitzar una mica de turisme per una de les ciutats més maques del món.

    Com que només tenim unes hores per visitar-la, decidim anar a veure la Torre Eiffel, construcció realitzada per la Exposició Universal de 1889, es el punt àlgid de la arquitectura del ferro, fa 318'7 metres d'alçada. Des d'aquí podrem tenir unes vistes panoràmiques de la ciutat.

    El següent edifici que visitarem serà la Catedral de Notre Dame, aquest es troba a la illa de la ciutat, és d'estil gòtic , si tenim oportunitat de pujar-hi visitarem les torres de 69 metres d'alçada i les majestuoses gàrgoles, que decoren la façana de l'església.

    Abans de dirigir-nos cap a l'Estade de France al barri de St. Denis, aprofitarem per pujar al Barri de Montmatre, on podrem entrar a l'església del Sacre Coeur, i descobrir el barri dels pintors. Des d'aquí podrem observar unes molt bones vistes de la ciutat de París.

    Un cop visitat, Ens. desplacem fins a l'Estadi de St. Denis on el Barça tornarà a fer història catorze anys després de la mítica Copa d'Europa de Wembley.

    Torre Eiffel

    Sacre Coeur

    4. CONCLUSIONS I VALORACIÓ PERSONAL:

    Aquest treball planteja la qüestió del turisme lligada al Barça, el club que porto al cor des que vaig néixer. Crec que s'ha conseguit relacionar-ho.

    Per acabar, només dir que aquestes han estat les ciutats i la competició que jo he triat, potser, en el cas de les ciutats, per que ja hi he estat i m'han agradat, com és el cas de Lisboa o Milà; d'altres com Londres o Bremen potser per que son ciutats que en un futur estic decidit a visitar. A part he descobert llocs interessants i bonics de veure. També és cert que m'he deixat alguna altra com Atenes o Udine, per on el Barça també ha passat, els motius han estat que havia de triar, ja que eren masses ciutats. El fet d'haver elegit la competició europea és per que m'agrada el fet de jugar contra els millors equips d'Europa i la possibilitat de visitar ciutats de fora del nostre país.

    Aquest any, a més ho hem conseguit, han hagut de passar catorze anys des de el mític gol de Ronald Koeman a Wembley per tornar a aixecar el trofeu més prestigiós d'Europa, esperem que ens donin la possibilitat de celebrar alguna altra.

    5. BIBLIOGRAFIA

      • Llibres:

    • Buen Viaje, Guia Volkswagen (2005). RBA Libros S.A. Barcelona.

    • Italia (2004). Anaya- Touring Club. Guia total internacional. Madrid.

      • Pàgines Web:

        • www.uefa.com

        • www.fcbarcelona.com

        • www.guiarte.com

        • www.slbenfica.pt

        • www.travel-in-portugal.com

        • www.visit-germany.info

        • www.visitlondon.com

    entre d'altres...

    Barri Schnoor

    Catedral de S. Pere

    Els músics de Bremen.

    Westminster

    Picadilly Circus

    Torre de Belem

    Ascensor S. Justa

    Estadi Da Luz

    Vistas de l'interior de l'Estade de France




    Descargar
    Enviado por:Gerusky
    Idioma: catalán
    País: España

    Te va a interesar