Historia


Problemas raciales en EEUU (Estados Unidos)


Personatges importants en els problemes racials

MARTIN LUTHER KING

Va néixer a Atlanta el 1929. Era un pastor protestant d'EUA. Adherit a l'Associació Nacional per al Desenvolupament de la Gent de Color , va iniciar una nova forma de lluita per a la integració racial:boicot als serveis públics segregats. Va organitzar grans campanyes a favor dels drets civils , que van culminar amb “La Marxa sobre Washigton” on va proclamar el seu discurs “Tinc un somni”.

Va ser detingut varies vegades i va rebre el Premi Nobel de la Pau . La seva política era pacifista .

Va morir assassinat el 4 d'abril de 1968.

MALCOLM X

Malcolm Little va néixer el 1925 a Omaha . Era un dirigent negre dels EUA que passà set anys a la presó, on es va afiliar amb els musulmans negres. Va fundar l'Organització per a la Unitat Afroamericana i la Mesquita Musulmana , a través de les quals va combatre el separatisme i el racisme negres.

Va morir assassinat el 1965 a Nova York .

Organitzacions racistes

KU KLUX KLAN

Nom de tres organitzacions secretes racistes d'EUA.

El primer Klan es formà el 1865 com un club d'antics combatents sudistes , però aviat va dur a terme un paper important. Volia mantenir la supremacía dels blancs, expulsar del poder els nordistes i els antics esclaus emancipats.

Utilitzant un llenguatge secret i uns noms falsos , els seus membresces cobrien de grans vestidures blanques i s'imposaven per la intimidació , la violència i l'assassinat.

El segon Ku Klux Klan es fundà el 1915 i ,a més de la supremacía dels blancs, el seu programa es caracteritzava per una forta hostilitat cap els catòlics , jueus i sindicats.

Van reclutar 4-5 milions de membres i disposaven de considerables recursos financers . Van desaparèixer el 1944.

El tercer va aparèixer cap el 1954 per a obstaculitzar les lleis antirracistes.
Descargar
Enviado por:Maria
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar