Filosofía y Ciencia


Primeros Hominidos


1.-Fes un breu resum (unes cinc línies per cadascuna) de les característiques de cadascuna de les espècies d'homínids  que apareixen a la pel·lícula? (Orrorin tugenensis, Tumai, Australopithecus anamensis, A. Afarensis, Homo habilis, Homo ergaster, Homo erectus, Homo neanderthalensis, Homo sapiens,.. Pots afegir-hi algunes imatges.

'Primeros Hominidos'
Orrorin el primer pre-humà va néixer en la necessitat de moure's o desapareixeran, el primer pre-humà té por però li pot l'instint de supervivència. La seva grandària és menys d' 1.50 m, i es posa de peu però al principi no pot estar-se així molt de temps. Els músculs de l'esquena es carreguen molt. Aquesta espècie va ser descoberta per uns paleontòlegs francesos, keniats i japonesos.

Tumai la seva transició del bipedisme va ser gradual, van necessitar milers d'anys per acostumar-se, va conviure amb el calicoterio que no era ni presa ni depredador. La sèquia augmenta i no les queda d'altra que adaptar-se, canviar o desaparèixer.

Australopithecus Afarensis va ser descobert per un equip franco-americà I va ser quan van descobrir a Lucy, que és una Afarensis. Lucy té 1,10 i uns 25kg es va a unir amb un grup de bípedes però diferents i tampoc són de la mateixa espècie. Ells són Australopithecus anamensis i són una mica més alts que ella i caminen millor, també sembla ser que tenen por de res. L'apariament no és possible en ells. Els anamensis són carronyers, recorren grans distàncies.

Homo habilis va néixer després d'una gran glaciació. És un mica més alt que els seus predecessors el seu cervell és 50% més gran i li donen idees més elaborades. Habilis intenta vèncer la por, i és quan van a utilitzar la pedra com eina. Amb la carn que menja el seu cervell segueix desenvolupant-se i crea eines més diversificades i perfeccionades. Organització del clan, constructors de petites cabanyes.

Homo ergaster el seu cos s'adapta molt més ràpid a caminades llargues, les seves eines són més perfectes, és més alt i el seu cervell segueix augmentant, tenen sentiments i llaços familiars.

Homo erectus és un bo depredador i tenen molta més organització que abans i gràcies a això mengen més carn i experimenten major desenvolupament. Apareix l'especialització alguns s'encarreguen de tallar i repartir el menjar, tots es protegeixen. La forma de tallar la pedra se perfecciona més i ells disposaven de moltes eines que havien creat. Són més refinats en la seducció cap a la dona, descobreixen el foc per casualitat.

Homo neanderthalensis després d'una altra glaciació va aparèixer, tenien el seu cos molt musculós i les espesses parets del seu crani li donen defenses naturals.

Homo sapiens eren físicament diferents, les seves armes eren molt més sofisticades, tenien unes cabanyes fetes de pell, hi havia moltes dones i per això la seva reproducció va ser molt favorable.

2.- Què va a suposar el domini del foc per als éssers humans?

Va a suposar l'inici de la tecnologia que fins ara cap a pogut aturar-lo.

3.- Com s'explica l'evolució dels primats fins arribar a l'Homo sapiens segons la teoria darwinista de la selecció natural? Explica-ho posant també alguns exemples.

Darwin deia que els més adaptats tenen més possibilitats de viure, es reprodueixen més i transmeten els seus gens

4.- El que explica la pel·lícula és compatible amb la teoria del fixisme? Per què?

No, perquè el fixisme defensa que els animals ja existien i la pel·lícula fa veure l'evolució de l'home

5.- Quins són els avantatges que va suposar la progressiva transformació dels homínids cap a al a posició bípede?

-Les mans queden alliberades de la funció locomotriu i assumeixen funcions de manipulació

-Augmenta el radio visual en el camp obert

-Major resistència locomotora

6.- Quina és la teoria de “l'Eva mitocondrial”? Busca informació

Que amb l'ADN mitocondrial s'ha demostrat que tota la població prové d'una dona, i que la informació sol es transmet de mares a fills.

7.-Quina és, segons la pel·lícula la innovació més important que va aportar l'Homo habilis? Descriu-la i posa'n alguns exemples.

La més important va ser el domini del foc

8.-Quines són les hipòtesis que es donen en la pel·lícula sobre l'extinció de l'Homo Neanderthalensis? Se t'ocorre altra hipòtesi? Explica-la.

-Hi havia menys tassa de natalitat

-La seva musculatura significava més consum d'energia

-Les malalties que va portar l'Homo sapiens

-No van suportar el fred de l'hivern

9.-Segons el que diu a la pel·lícula, els actuals humans portem herència genètica dels Neandertals? Per què?

No, perquè eren d'espècies diferents i no es podien reproduir

10.- Explica què és el que més t'ha sorprès del que descriu la pel·lícula i per què t'ha sorprès. Fes un comentari personal sobre els seu contingut.

El que més m'ha sorprès és la capacitat d'aprenentatge que tenim, és a dir des de un inici hem après i ho hem transmès a les demés generacions imitant o el que sigui però ho hem aconseguit, i això és molt important per a la nostra vida i per al nostra futur.
Descargar
Enviado por:El remitente no desea revelar su nombre
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar